Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz

ANKARA - Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesinin özel savaş politikalarıyla hedef alınmaya çalışıldığını belirten DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, “Kadın Meclisi olarak, Kürt kadın özgürlük mücadelesi ve Türkiye kadın hareketiyle birlikte; bu saldırılar karşısında özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz” dedi. 

 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, parti genel merkezinde kadın gündemine dair basın toplantısı düzenledi.
 
Ülke gündemini ve seçim sonuçlarını kadınlar açısından değerlendirmeye devam ettiklerini belirten Türkoğlu: "Biz kadınlar açısından yoğun, yorucu ancak sonuçları itibari ile bir o kadar anlamlı bir süreci geride bıraktık. Erkek devlet şiddetine karşı ‘Her Dem Direniş Her Dem Özgürlük’ şiarı ile 8 Mart alanlarına aktık. 8 Mart’ta sokaklara akan kadın isyanımızla, 21 Mart’ta Newroz ateşinin etrafında ‘Jin, Jiyan, Azadî’ diyerek özgürlük halaylarında buluştuk. Buradan aldığımız motivasyonla 31 Mart seçimlerinde irademizi sandıklara yansıtarak, kadın düşmanı iktidara en güçlü cevabı verdik. Ben buradan sizler aracılığıyla DEM Parti Kadın Meclisi adına gecesini gündüzüne katarak seçim çalışması yürüten tüm kadın yoldaşlarımıza, mücadele arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
 
'EŞBAŞKANLIK VE EŞİT TEMSİLİYET ESASTIR'
 
31 Mart yerel seçim stratejisini Kurdistan’dan kayyımları göndermek, belediyelerin sayısını arttırmak, batıda ise “kent uzlaşısı” ile bu paradigmayı ülkenin dört bir tarafında örmek için belirlediklerini ifade eden Türkoğlu, “Her türlü hukuksuzluk, hayali seçmene rağmen kadın düşmanı kayyımları gönderdik, belediye sayımızı arttırarak 78 belediye aldık. Seçim sürecinin her aşamasını, eşit temsiliyet ve eşbaşkanlık ilkemizden hareketle ördük. Kadınlar aday belirleme sürecinde ortaya koydukları iradeyi bu aşamada sandıkta da göstererek, bir kez daha ‘eş başkanlık mor çizgimizdir’ demiştir. Bu seçimlerin biz kadınlar açısından önemli bir noktasını da sizlerle paylaşmak istiyorum; Evet, bizler bulunduğumuz her yerde eş başkanlık ve eşit temsiliyet esastır dedik. Sadece yerel yönetimlerde değil, tüm mekanizmalarımızda bunu hayata geçirerek savunduk. Eş başkanlık sistemimize saldıranlara, kriminalize edenlere karşı bu seçimde bir kez daha başta kadınlar olmak üzere halklarımız cevap vermiştir. Sistemimize yönelik saldırılar bir kez daha boşa düşmüştür. Kadın düşmanları kaybetmiştir. Kadınlar özgür ve eşit bir toplumu inşa etmek için kazanmıştır” ifadesini kullandı. 
 
PROJELERİMİZİ HEP BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ
 
Türkoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kayyım tehditleri ile belediyelerimizi gasp etmek isteyenler karşısında da en güçlü iradeyi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. ‘Jin, Jiyan, Azadî’ felsefesinin etrafında birleştik, ‘kadın iradesiyle yerel yönetimlere’ diyerek kazandık. Bundan sonraki süreçte modelimizi tüm kadınlarla birlikte en güçlü şekilde öreceğiz. Beyannamemizde yer alan projelerimizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Mahallelerdeki, köylerdeki, ilçelerdeki kadın meclislerimizle bunu yapacağız. Ülkenin batısında kadınlarla bir araya gelecek, ortaklaşacak kadınların eşit ve özgür yaşayabileceği kentleri hep birlikte inşa edeceğiz. Bu yönüyle iktidarın kadına ve çocuğa yönelik şiddette cezasızlık politikalarına karşı belediyelerimizde, kadına yönelik şiddetle mücadele merkezlerimizi ve sığınaklarımızı yeniden açıyoruz. Dilimize, kültürümüze yönelik saldırılara karşı kadın kültür merkezlerimizi hep birlikte inşa ediyoruz. Savaşın derinleştirdiği kadın yoksulluğuna karşı yerel ekonomi politikalarımızla çözüm üretmeye yönelik çalışmalara başlıyoruz. Belediyelerin etrafında yükseltilen güvenlikçi duvarları kadınların iradesiyle yıktık, bundan sonra da belediyelerimizi kadınlarla birlikte yönetecek mekanizmaları kuruyoruz. Bu başarı biz kadınların başarısıdır, gençlerin başarısıdır. Eşitlikten, özgürlükten ve demokrasiden yana halkların başarısıdır. Bu başarıya gölge düşürmeye hiç kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecektir.
 
ÖZGÜR BASIN EMEKÇİLERİ DERHAL SERBEST BIRAKILMALI
 
AKP-MHP iktidarı yürüttüğü saldırı politikalarıyla, seçim sonrası verdiği savaş mesajlarıyla varlığını korumak istediğini göstermiştir. Kürt halkının varlığına yönelik gerçekleştirilen saldırıları derinleştireceğini belirterek harekete geçmiştir. Nitekim 23 Nisan’da Kürt Gazeteciler Günü’nden bir gün sonra, basın kurumlarına yapılan operasyonda bunun göstergesi olmuştur. Ben öncelikle 22 Nisan Kürt Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Her türlü saldırıya rağmen Özgür Basın geleneğinden tek bir adım dahi geri atmayan; her türlü sansür politikasına, eril ve cinsiyetçi medyaya karşı gerçeği söylemekten, yazmaktan vazgeçmeyen gazetecilere yönelik saldırıları lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Ankara ve İstanbul’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan özgür basın emekçilerinin derhal serbest bırakılmalı. Belçika’daki Kürt basın kurumlarıyla dayanışma içinde olacağımızı belirtmek istiyorum.
 
SALDIRILAR KADIN KATLİAMLARINI ARTTIRMAKTA
 
Bizler Özgür Basın emekçilerine, kurumlarına yönelik saldırıların temelinde ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu saldırı; savaş politikalarında ısrar eden iktidarın Güney Kürdistan’a yönelik başlattığı operasyonun arkasındaki Kürt düşmanlığının üzerini örtmektir. Kadınlara ve Kürt halkına karşı işlenen savaş suçlarına karşı dünya kamuoyunda uyanacak yankının, tepkinin önünü almaktır. Kürt halkının varlığına, birliğine yönelik bu saldırılar ülke halklarına yoksulluk, işsizlik getirirken kadın katliamlarını, kadına yönelik şiddeti arttırmakta; silah sermayedarlarını, savaş çetelerini ise büyütmektedir. Bizler şu gerçeği çok iyi biliyoruz ki; bu sermayedarlar, savaş çeteleri Ortadoğu’da halkları karşı karşıya getirerek kendi güç ve paylaşım emelleri uğruna coğrafyayı savaş alanına çevirmiştir.
 
24 NİSAN İLE YÜZLEŞMEK GEREKİYOR
 
Tarihi anarak anlatmak istiyorum: Bugün 24 Nisan. Halklara yönelik savaşların bu sistemin kendini ayakta tutma biçimi olduğunu biliyoruz. Evet, bugün bu coğrafyada ulus-devlet temelli yürütülen savaşların bizleri nasıl etkilediğinin bir hafızasına sahibiz. 24 Nisan’la yüzleşmek gerekiyor. Bugünden geçmişle yüzleşmek gerekiyor. Bizler mücadelemizle halkların tüm farklılıklarıyla, bir arada ortak yaşamını savunuyoruz diyerek bugünlere geldik. Bu topraklarda işlenen insanlık suçları ile yüzleşmeyen hiçbir siyasetin kalıcı olmayacağına inandık, inanıyoruz, uyarıyoruz. Bundan 109 yıl önce bir etnik ve inanç kırımı olarak yaşanan büyük felaketi unutmuyoruz. Ermeni halkının yasını ve acılarını paylaşıyoruz. İnsanlık suçlarıyla yüzleşmek, bunlarla hesaplaşmak bu coğrafya da kalıcı, onurlu bir barışın inşasını sağlamanın en önemli koşuludur.
 
SAVAŞ POLİTİKALARI ÇOKLU KRİZİ DERİNLEŞTİRMEKTE
 
 Bugün Rojava’da, İsrail’de, Filistin’de, İran’da, Yemen’de, Ukrayna’da, Rusya’da erkek egemenler tarafından yürütülen savaş politikalarının bedelini en ağır ödeyen biz kadınlarız. Nitekim savaş alanları tarihin her döneminde kadınlar için şiddetin, istismarın, sömürünün en ağır şekilde yaşandığı ve bu şiddetin meşrulaştığı alanlar olmuştur. BM tarafından hazırlanan raporda, geçen yıl yaşanan çatışma bölgelerindeki cinsel şiddet vakalarında artış yaşandığı belirtilmiştir. Ortadoğu’da kapitalist erkek egemenler tarafından yürütülen bu savaşın ülkedeki yürütücüsü yine iktidarın kendisidir. Yürütülen kirli savaş politikalarının çoklu krizi derinleştirmekten başka bir sonucu yoktur. Özellikle Kürt halkı, Kürt kadınlar üzerinden yürütülen özel savaş politikaları çoklu krizle birlikte derinleşmiştir. Özel savaş politikalarının merkezi haline getirilmek istenen kentlerden biri de Şırnak’tır. ‘Güvenlik’ adı altında kente getirilen üniformalılar, Kürt halkı ve kadınlar için bir güvenlik sorunu haline gelmiştir. Nitekim bunun son örneği Şırnak’ta bir uzman çavuşun kadınlara yönelik tacizde bulunmasıdır. Ne Şırnak’ta yaşanan bu olay ne de İpek Er’in ölümüne neden olan Musa Orhan’ın cezasız bırakılması bu politikalardan bağımsız değildir.
 
İKTİDARA EN GÜÇLÜ CEVABI KADINLAR VERECEK
 
Bu iktidar kadına yönelik erkek devlet şiddetine, üniformalı şiddetine karşı cezasızlık politikası uygularken Kürt kadınları, anneleri, çocukları cezaevine koymaktan geri durmuyor. Hepinizin bildiği gibi 81 yaşındaki Makbule Özer ATK’nin cezaevinde kalabilir raporu ile birlikte 23 Nisan’da tutuklanarak bir kez daha cezaevine gönderildi. 75 yaşındaki Hatice Yıldız cezaevindeki kızına ve tutsaklara para gönderdiği için sedye ile cezaevine götürüldü. ATK hukuktan yana değil siyasi iktidarın kurumu haline gelmiştir. ATK bu raporları hazırlayarak işlenen insanlık suçuna ortak olmuştur. Bu suçu işleyenler elbet hesap vereceklerdir. Kürt halkının varlığına, Kürt kadınların özgürlük mücadelesine yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların adı ise özel savaştır. Kadın düşmanı IŞİD çetelerine karşı mücadele veren kadınlarla dayanışmak suç değildir. Savaş ve tecrit politikalarında ısrarın göstergesidir.  Sayın Öcalan’ın tüm Ortadoğu halklarına umut olan demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü paradigmasıdır asıl hedeflenen.
 
KOBANÊ DAVASI
 
Tecridi bir rejim haline getirmek isteyen bu iktidara en güçlü cevabı da biz kadınlar vereceğiz. Baskı, gözaltı, tutuklamalarla mücadelemizi sindirmeyi hedefleyenler dönüp mücadele geleneğimize baksınlar. Kobanê Davası’nda yargılanmak istenen kadın arkadaşlarımızın onurlu duruşu bizlerin mücadele gerekçesidir. Nereden tutsalar ellerinde kalan bu davanın kararını dahi vermeyecek durumdalar. Kendileri bile bu işin içerisinden çıkamıyor. Bizler bir kez daha şunu söylüyoruz. Kobanê’de insanlık suçu işleyen, kadın düşmanı IŞİD çetelerine karşı mücadele veren kadınlarla dayanışmak suç değildir. Kobanê devrimi kadın devrimidir. Ve bizler sonuna kadar bunu savunacağız. Tüm kadınlara çağrımızdır.
 
Gelin hep birlikte 16 Mayıs’ta Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülecek olan Kobanê Kumpas Davası’nın karar duruşmasında olalım. Bir kez daha bu davadan yargılanmak istenen kadın yoldaşlarımızla dayanışmamızı büyütelim. Kobanê devrimi kadın devrimidir diyelim.
 
KADIN BİRLİKTELİĞİNİ BÜYÜTECEĞİZ
 
Bizler DEM Parti Kadın Meclisi olarak, Kürt kadın özgürlük mücadelesi ve Türkiye kadın hareketiyle birlikte; bu saldırılar karşısında özgürlüğümüz için savaşa karşı kadın dayanışmasını, kadın birlikteliğini büyüteceğiz. Çünkü biliyoruz ki bu ülkede iktidarın siyaseti kadınlara yönelik bir savaş haline gelmiştir. Biz kadınlar bu saldırılara karşı mücadelemizdeki birliktelik ve dayanışmaya olan inancımızı 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa yansıtarak en güçlü kadın iradesini ortaya çıkardık. Bu irade, Van direnişinde de sokaklara çıkarak ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir. Bu direnişle; kadınlar irade gaspına karşı tutumunu göstermiştir. Genç kadınlar bu direnişin öncüsü olarak özel savaş politikalarını boşa çıkarmıştır. Ülkenin dört bir yanında alanlara çıkan kadınlar; haklarımıza ve kazanımlarımıza yönelik gerçekleştirilen saldırılar karşısında kadın mücadelesini büyüteceklerini göstermiştir.
 
31 Mart seçimleri ve sonrasında Van’da ortaya çıkan kadın iradesi eş başkanlık ve eşit temsiliyette ısrarın iradesidir. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmamıza yönelik saldırılara karşı bu modeli en güçlü şekilde savunarak hayata geçireceğimizin beyanıdır.
 
Bu irade beyanı, erkek egemen iktidar tarafından başta biz kadınlar olmak üzere halklar arasında örülmeye çalışılan duvarlarda da çatlaklar oluşturmuştur. Bütün bu toplam süreçten aldığımız moral ve motivasyonu 1 Mayıs alanlarına, kadınların coşkulu birlikteliği ile taşıma zamanıdır. Tüm kadınlara çağrımızdır; savaşa, kadın yoksulluğuna, işsizliğine karşı direnişimizi büyütelim.”
 
 

Diğer başlıklar

05/05/2024
23:16 Wan’da 3.9 büyüklüğünde deprem
22:17 Minbic’e yönelik saldırıda bir çocuk yaralandı
20:21 1 Mayıs gözaltı ve tutuklamalarına tepki: Kurtuluş yok tek başına
20:01 Uzmanlardan Çewlîg’te olası deprem için uyarı
19:58 DEM Parti Sêrt Gençlik Meclisi’nden motivasyon maçı
19:06 Emniyet müdürünün oğlu belediyede maaşa bağlanmış!
18:42 Kenya ve Brezilya'da sel: 294 kişi hayatını kaybetti
17:57 Munzur Festivali’nin tarihi belli oldu
17:53 Yazar Murathan Mungan'dan Wan'da söyleşi
17:39 Düzgün Baba Cemevi Başkanına ceza: Alevi toplumuna gözdağıdır
17:28 Dalyan’da yat limanı tepkisi
17:22 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 94’üncü gününde
17:16 Mereş’te iş cinayeti
16:11 DEM Parti Eş Genel Başkanları Paskalya kutlamasında
15:44 Amed'de Paskalya kutlaması
15:41 AKP'li Büyüksu'nun 'Yüksekova hiçbir şeyi hak etmiyor' sözlerine tepki
15:21 Deniz Gezmiş ve arkadaşları anıldı
15:19 Cizîr'de sel felaketinin izleri siliniyor
14:46 Kenan Mak’ın anısına şiir ve öykü yarışması düzenlenecek
14:28 Minbic’e saldırı
14:02 Edanur Gezer soruşturmasında 1 tutuklama
12:57 Hesekê’de patlama
12:33 Birçok kentte Paskalya Bayramı kutlaması
12:30 DEM Parti: 1 Mayıs tutukluları serbest bırakılsın
11:40 Bakırhan ve Hatimoğulları Amed Belediyesi’ni ziyaret etti
10:58 İstanbul’da ev baskınları
10:57 6 kentte ‘özgürlüğe ses ver’ eylemleri başlatılacak
10:45 Şêrawa ve Şehba’nın köylerine saldırı
10:15 İran rejimi sanatçı Hamza Cehferî’yi gözaltına aldı
09:24 Jin derginin 62’nci sayısı çıktı
09:15 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 194 gündür haber yok
09:14 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:13 Artuklu Belediyesi ‘kayıp’ personellerini arıyor!
09:12 Mehmet Öcalan'dan bakanlığa: Tecrit yoksa neden görüşemiyoruz?
09:09 İHD’li Çapraz: Cezaevleri için herkes sorumluluk almalı
09:09 Yeni müfredat tartışmaları: Anadilde eğitim olmalı
09:08 AKP’li Bölünmez’in tüneli nedeniyle köy susuz kaldı
09:07 Bakanlık, belediyeyi DEM Parti kazanınca çöp aracını geri istedi
09:02 Kürt yayınevleri ekonomik kriz ve yasak kıskacında
09:00 05 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:03 Meteoroloji’den 18 kent için sarı kodlu uyarı
07:34 38 kişi tutuklandı
04/05/2024
23:05 Nisan ayında 32 kadın katledildi
22:50 1 Mayıs'ta gözaltına alınan 52 kişi için tutuklama talebi
22:19 ODTÜ'lü öğrencilerden yürüyüş: Bu daha fragman, asıl şenlik devrimde
21:27 Dersim Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı
19:15 'Şenyaşar'lara uğramayan adalet ülkenin hiçbir yerine uğramayacak'
18:49 Êlih Tabip Odası Başkanı Adıgüzel: Kriz hali faşizmle aşılmaya çalışılıyor
18:20 Sêrtliler, Amedspor maçını dev ekrandan izledi
17:41 Bayındır: Seyit Rıza ve arkadaşları gibi Dêrsim halkı da direniyor
17:39 Tarihçi Hür: Dersim Katliamı’nda bütün aktörler paydaştır
17:23 Amedspor'un şampiyonluk kutlamaları
17:02 Amedspor şampiyon oldu
16:49 Adana'da dağdan kopan kayalar yolu kapattı
16:23 30 yıllık tutsak Kemal Zengin tahliye edildi
16:18 30 yıllık tutsak Nurettin Çelebi'nin tahliyesi engellendi
16:12 Cizîr sular altında!
16:10 Adana'da 2 kişi tutuklandı
16:02 Adana'dan seslendiler: Seda, Sibel ve Solin'e özgürlük
15:59 Kesik'in meslektaşları: Arkadaşımızı serbest bırakın
15:23 İnsan hakları aktivistleri: Güvel ve Odabaş tahliye edilsin
15:20 2 kentte 'gözaltındakiler serbest bırakılsın' çağrısı
15:01 Amedspor-Menemen maçı başladı
14:40 Şirnex'te 3 kişi tutuklandı
14:27 ‘İhraçlar görevlerine dönene kadar mücadele edeceğiz’
14:16 Eğitim Sen Kadın Meclisi: Cinsiyetçi müfredatı reddediyoruz
14:10 4 kentte kayıpların akıbeti soruldu
14:09 İHD: Dêrsim Katliamı ile yüzleşin
13:39 Dêrsim Tertelesi anmasında 'yüzleşme' çağrısı
13:25 Cumartesi Anneleri 32 yıldır kayıp olan Yaman'ın akıbetini sordu
12:54 Gazeteci Dal 9 gündür hücrede tutuluyor
12:15 Avukatlardan 'tecrit yok' diyen bakanlığa yanıt: İmralı’da bütün haklar ihlal ediliyor
12:11 Women Press Freedom: Cezaevinde 92 kadın gazeteci var
11:32 İran güçleri bir kolberi ağır yaraladı
11:24 İtalyan avukat Menzione: İmralı'daki tecrit insanlık dışıdır
10:40 Bir sigara grubuna zam
10:35 Katledilen Qureshi’nin oğlu tutuklandı
09:40 DAİŞ saldırısında 17 Şam askeri hayatını kaybetti
09:17 Hatice Yıldız’ın avukatı: Acilen ameliyat olması gerekiyor
09:15 Alıkonulan gazeteciden 193 gündür haber yok
09:13 Tutsaklar mahkemeleri boykot ediyor, görüşlere çıkmıyor
09:11 'Demokratikleşme ve barış için tecride dur denilmeli'
09:09 Yeni müfredat: Sorgulamayan bireyler yetiştirilmek isteniyor
09:08 Berwarî: Bu savaş AKP’nin yenilgisi olacak
09:03 Gergerlioğlu: Gazeteciler iktidarı teşhir ettiği için hedef alınıyor
09:03 Piroğlu: AKP'ye vurulan darbe Erdoğan'ın istifasıyla sonuçlandırılmalı
09:03 13 gündür madenlere karşı eylemdeler
09:03 Islahiye Cezaevi'nde darp ve tehdit
09:00 04 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:55 Hênê'de cisim patlaması: Bir kardeş yaşamını yitirdi
08:07 Licik'te 2 işçinin daha cenazesine ulaşıldı
03/05/2024
22:20 Mersin'de 2 kişi tutuklandı
22:14 ODTÜ’lü öğrencilerden ‘bahar şenliği’ için yürüyüş kararı
22:04 Süleymaniye’de 4 dağcı yaşamını yitirdi
21:53 Almanya’daki Kürt kadınları CPT’ye 450 mektup gönderdi
20:34 1 Mayıs gözaltılarına tepki
19:57 Firari korucu 4 yıl sonra evinde yakalandı
19:45 Dêrsim 38 Duvar’ındaki katliama ait fotoğraflar kaldırıldı
19:37 Oğur’u katleden fail Kaçak'ın duruşması ertelendi
19:29 ‘Propaganda Günlerinde Hakikat’ paneli: Hakikati yazmaya devam edeceğiz
19:10 Öğrencilerden İstanbul ve Dêrsim'de Kenan Mak anması
19:03 Wan’dan seslendiler: Tutsak gazeteciler serbest bırakılsın
18:57 Dal için açıklama: Gazetecilik değil çıplak arama işkencesi suçtur
18:23 ‘Kırılan kapı’ davasında ekolojiste ceza
18:11 Bursa’da 2 kişi tutuklandı
17:55 31 yıllık tutsak 15 aydır tahliye edilmiyor
17:42 Şenyaşar ailesi için çağrı: Bu direnişe ortak olalım
17:38 DFG, MKG ve DİSK’ten basın özgürlüğü açıklaması: Mücadele sürecek
17:30 Hacettepe öğrencilerinden ‘ranta ve zamlara’ karşı rektörlük protestosu
17:15 Hewler Valisi Xoşnav'dan Mêrdîn ve Cizîr belediyelerine ziyaret
16:19 BES-AR: Genel enflasyon yüzde 102,80
16:10 Gözaltındaki gençler serbest
15:58 Êlih Belediyesi eşbaşkanı belli oldu
15:55 EMEP heyetinden basın örgütlerine ziyaret
15:54 Wan Barosu'ndan yeni avukatlar için 'Genç Ofis Bürosu'
15:45 Erdoğan: İlk fırsatta CHP ile görüşeceğim
15:42 DİB’ten Taksim açıklaması: Gözaltılar serbest bırakılsın
15:20 İHD'den 'Toplumsal barış ve halk iradesine saygı' nöbeti
15:08 Seyit Rıza ve yoldaşları için 40 fidan dikildi
14:23 DEM Parti-CHP görüşmesi: Anayasa için samimiyete ihtiyaç var
13:52 Mersin'de 3 Mayıs açıklaması
13:17 27 basın kuruluşu: Kürt medyasını hedef almaktan vazgeçin
13:16 TÜİK önünden seslendiler: Gerçek rakamları açıklayın
12:52 CHP-DEM Parti görüşmesi başladı
11:48 Wan'da eşbaşkanlar gazeteciler ile bir araya geldi
11:48 DİSK Basın-İş’ten MA’ya ziyaret
11:24 Ailelerden İmralı için görüşme başvurusu
11:01 Gever kırsalındaki askeri operasyon 7'nci gününde
10:52 Celal Başlangıç’ın ardından: Hakikatin izini sürdü
10:50 DEM Parti'den Dersim Katliamı açıklaması
10:20 TÜİK'e göre yıllık enflasyon yüzde 69.80
10:17 Hunergeha Welat'tan yeni eser
10:16 Mêrdîn ve İzmir’de ev baskınları: Yönetmen Kesik gözaltına alındı
10:03 ENAG enflasyon verilerini açıkladı
09:58 Ankara ve Antalya’da kadın katliamı
09:54 Benzin ve motorine zam
09:27 Basın Özgürlüğü Günü: İfade özgürlüğü tehdit altında
09:04 1 yılda katledilen kolber sayısı en az 54
09:04 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciye dair sorular 192 gündür yanıtsız
09:04 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:03 Tanîna Sindiyan'da doğa rengarenk
09:01 Av. Demirtaş: Tutsaklar eylemleriyle hukuksuzluğa işaret ediyor
09:00 03 MAYIS 2024 GÜNDEMİ
08:52 İstanbul’da çok sayıda gözaltı
08:49 Yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 6’sı ağır 34 yaralı
07:28 Gazeteci Başlangıç hayatını kaybetti
02/05/2024
23:59 İran rejimi bir Kürt kolberi daha katletti
23:55 Kuzey ve Doğu Suriye’de birçok köye saldırı
23:18 İnegöllü: Uluslararası koruma başvurusu alınan müvekkilim kaçırılarak GGM'ye götürüldü
20:40 'Kanun Hükmü' filmi bu kez Ankara’da engellendi