Gazeteci Zagros: Türkiye, Kandil’e saldırmaya hazırlanıyor

img
HABER MERKEZİ - Gazeteci Beritan Zagros, Türkiye'nin yapılacak seçimlerden önce Kandil'e saldırmaya hazırlandığını ve bunun için de İran'a ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Türkiye, İran'la anlaşırsa çok yakın bir zamanda saldırıya geçebilir” dedi. 
 
Türkiye’nin KDP’nin desteğiyle 17 Nisan 2022'de Federe Kurdistan Bölgesi'nin Zap, Metina ve Avaşin bölgelerine yönelik başlattığı saldırılar devam ediyor. KCK, 6 Şubat'ta Mereş merkezli depremlerin ardından yaptığı açıklamada, güçlerine herhangi bir saldırı olmadığı sürece eylemsizlik kararı aldı. Ancak bu karara rağmen Türkiye’nin havadan saldırıları bir gün dahi durmadı. Son olarak KCK Eşbaşkanı Besê Hozat, aldıkları eylemsizlik kararını 14 Mayıs seçimleri sonrasına kadar uzattıklarını duyurdu.
 
Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik saldırılar, KCK'nin eylemsizlik kararını ve bölgedeki gelişmeleri Gazeteci Berîtan Zagros, Mezopotamya Ajansı'na (MA) değerlendirdi. 
 
‘TÜRKİYE İMKANLARINA RAĞMEN SONUÇ ALAMADI’ 
 
Gazeteci Zagros, bir yıldır bölgede devam eden saldırılarda Türkiye’nin tüm tekniki imkanlarına rağmen, önemli bir sonuç alamadığını belirterek, "Türk devleti, Garê yenilgisinden sonra Metîna, Zap ve Zagros bölgesi ile çevresine yönelik saldırılar başlattı. Bu saldırılar kimyasal silah kullanımına, kuşatmaya ve Kurdistan işgalcilerine hizmet eden KDP'nin desteğine rağmen başarıya ulaşamadı. Genel resimde hedefledikleri başarıyı yakalayamadılar ve tarihi bir başarısızlığı daha tattılar. Her iki mağlubiyetin ardından Medya Savunma Alanları’na geçmiş yıllara göre daha şiddetli bir saldırı getireceği varsayıldı. Yani saldırı önceden tahmin edildi ve gerilla da saldırılara hazırlıklıydı. 14 Nisan 2022’nin gecesi ağır bir hava saldırısı başlattılar ve kısa sürede sonucu almak istediler. Evdeki hesapları çarşıya uymadı. Yani gerillalar savaşın başından itibaren meşru müdafaa pozisyonuna girmemiş, kontrolleri altındaki bölgeleri savunmuş, askeri hedeflere birlikleriyle eylemlerde bulundu. Neticede Türk ordusu Aralık ayında bazı bölgelerden çekilmek zorunda kaldı ve bu yüzden yine 'Sonucu aldık' yalanını söylediler. Türk ordusunun karakterini herkes bilir, bir yere girdi mi çıkmaz. Bazı bölgelere ama gerillalar onların yerleşmelerine izin vermedi. Birçok bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Kalabilecekleri bazı bölgelerde ise önlerini açan ve birçok yerde kendilerine yer açan KDP sayesinde kaldılar. Ordu, tamamen gerillanın kontrolünde olan dağlık bölgeleri işgal edememiş, ancak gerilla ile KDP arasına giren bölgelere yerleşmek istemiş ve bunu da KDP’nin aktif iş birliği ile gerçekleştirmiştir. KDP, PKK’nin ulus konusunda hassas olduğunu biliyordu, bu yüzden KDP bunu bir fırsat olarak değerlendirdi ve Türk işgalinin önünü açtı, yani işgalcilerin Kurdistan'ı işgali için kendilerini kalkan yaptı" dedi.
 
‘KDP VE TÜRKİYE’NİN YER ALTI PROJESİ’ 
 
Türkiye’nin KDP üzerinden turizm adına Bakur ve Başûr arasında yol yapmak istediğini söyleyen Zagros, "Türk devleti geçen Aralık ayından bu yana bazı bölgelerden çekildi. Kara saldırıları durdurmuş, kimyasal silahlar ve taktik bombalar ile hava saldırıları devam etmektedir. Kış ayında özellikle Çemço, Kuro Jaro ve Sidayê bölgesine yöneldi. Bu bölge Amediye’nin Şeladizê beldesinde yer alıyor ve stratejik bir bölge. Soran'ı birbirine bağlıyor. Yani o hat üzerinden Soran bölgesine ulaşabilirsiniz. KDP'nin iş birliği ile onlar Kuzey ve Güney arasında yeni bir yol inşa etmek istiyorlar. Çemço bölgesine dönük saldırılarını bu kadar çok artırması da KDP’nin işbirliği ile bölgeyi askeri ve ekonomik anlamda tamamen işgal ve talan etmek istiyor. Hali hazırda Dihok'tan Colemêrg’e kadar bir yer altı yolu projesi var ve bunun hazırlıklarına şimdiden başladılar. Ticaret adı altında Kuzey Kurdistan’da KDP işbirliğiyle koruculuğu geliştirmek istiyorlar. Şu ana kadar bir sonuç alamadılar ama çabaları devam ediyor. Çünkü bölge halkının yurtseverliği KDP'nin sonuç almasına müsaade etmiyor. Özellikle Rêkanyan aşireti ve Behdinan'ın birçok aşireti KDP ve AKP-MHP projelerine müsaade etmiyor. Stratejik olarak Zagros, Zap ve Garê'yi kontrol etmek bu hattı tamamıyla kontrol ederek, gerillaya halk desteğini bitirip Zagros bölgesinde sıkıştırmak istiyorlar. Bu nedenle bu bölge Türk devleti tarafından gece gündüz bombalanıyor. Hatta bu mevsimde yoğun bombardımanlar nedeniyle yerel halk çıkamıyor, hayvanlarını otlatamıyor ve ot toplayamıyor. Geçmişte bu bölgede çok sayıda katliam oldu. KDP'nin istihbarat ve casusluk faaliyetleriyle halk ve gerilla arasındaki ilişkiyi kesmek istiyorlar. Alanın sivil kurumlara, insan haklarına ve basına açılması halinde hem KDP'nin hem de Türkiye'nin uluslararası düzeyde suçlanacağı ve bu alanlardaki suçlarının ortaya çıkacağı açıktır” diye belirtti. 
 
‘KDP BÜYÜK BİR RANT ELDE ETTİ’
 
Zagros, bölgede KCK'nin eylemsizlik kararının olumlu karşılandığına dikkat çekerek, bu kararla KDP’nin gerilla ile Türkiye arasındaki savaşta büyük bir rant elde ettiğinin bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. Zagros, "KCK'nin bu kararı hem insani hem de siyasi açıdan olumluydu. Çünkü hem Türk devleti hem de KDP ve onlar gibiler düşünenler, PKK'nin savaş taraftarı olduğunu hep söylediler. Ama bu karar AKP-MHP rejimi ve halefi KDP'yi boşa çıkarttı. Bu durum, Özgürlük Hareketi'nin Türkiye'de ve genel olarak Kürtler nezdinde siyasi arenada ve kamuoyundaki prestijini yükseltti. Güney Kürdistan'da bu karar olumlu karşılandı. Toplum tarafından da kabul gördü, memnuniyetle karşılandı ve birçok aydın, siyasetçi ve kişi tarafından iki yönlü ateşkes talebi dile getirildi. PKK’ye her gün diyalog ve tartışma çağrısı yapanlar, özellikle siyasi güçler ne yazık ki bu karardan sonra sustu ve ortadan kayboldu. Bu da KDP’nin gerillanın akan kanından rant elde ettiğini, savaşın durmasını istemediğini bir kez daha gösterdi” diye konuştu.
 
‘EYLEMSİZLİK KARARINA RAĞMEN SALDIRILAR SÜRÜYOR’ 
 
Eylemsizlik kararına rağmen yasak silahlarla saldırıların devam ettiğine işaret eden Zagros, “Rutin bir şekilde her gün saldırı yapılıyor ama hiçbir uluslararası, bölgesel veya Kürt gücü çıkıp 'PKK askeri faaliyetleri durdurdu, neden saldırıyorsunuz' demiyor. Amaç Kurdistan'ı işgal etmek ve Türkiye'nin sınırlarını yok etmektir. Erdoğan zaten Türkiye'nin onlar için her yerde olduğunu ve geniş bir alanı işgal etmek istediklerini söylüyor. Bu durumda KDP ulusal bir suç işliyor, bu ulusal suçlar nedeniyle hiçbir ulusal çabaya ve çalışmaya dahil olmak istemiyor. Tam tersine Güney'de ulusal düzeyde çaba veren siyasi güçleri tehdit ediyor, suçluyor ve kriminalize ediyor. Çünkü Kürtler için ortak bir platform oluşturulursa Kürtlerin hesap soracağını biliyor. O yüzden ulusal düzeyde bir hesaplaşma olmasın diye Türkiye ve İran’dan Kürtleri kontrol etmesini istiyor” ifadelerini kullandı. 
 
‘TÜRKİYE KDP’Yİ SATTI’
 
Zagros, Irak Başbakanı'nın Ankara ile görüşmesine dikkat çekerek, bu görüşmede iki taraf arasında bir mutabakatın hazırlandığını ve imzalandığını belirtti. Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin 21 Mart’ta Ankara'yı ziyaretine dikkat çeken Zagros, “İki tarafta birbirine şart koşarak kimi durumlarda taviz verdi. Tabi tavizlerin verilmesinde yine Kürt kartı önemli rol oynadı. Şii ve İran'a yakın olan Muhammed Şiya Sudani, büyük tartışmalar sonucunda hükümeti kurmayı başarmıştı. Bu nedenle iktidara gelmesi İran'a yakın partilerin büyük çabaları sonucunda olmuştur. Koalisyon hükümetinin inşası da koalisyon hükümetinin anlaşmasına uymak zorundadır. Şimdi Irak'ta bir seçim gündemi var ve Sudani, İran'ın temsili ile iktidara gelmek istiyor. Ayrıca yeni bir seçim yasası çıkarmış durumda. Ankara ziyareti sırasında bu hususları hayata geçirmek için bazı anlaşmalara da imza attı. Bunlardan biri de Basra Körfezi ile Türkiye arasındaki demiryolunun yapılması, Türkiye'den güneye ve Irak'ın merkezine direkt bir yolun yapılmasıydı. Böylece Başûr’un can damarı olan ekonomiyi ortadan kaldırmayı hedefliyor” dedi. 
 
‘KANDİL’E SALDIRI HAZIRLIĞI’
 
Zagros, Türkiye’nin Kandil'e saldırma hazırlığında olduğunu belirterek, bunun için de İran’la işbirliği yapmak için ciddi bir çabanın içine girdiğini aktardı. Zagros, “Erdoğan'ın seçim öncesi hızlı adımlar atmak istediğini biliyoruz. Bunu etkin bir şekilde yapmak istiyor. Türkiye ekonomik krizin olduğu bir süreçten geçiyor. Irak, Türkiye'nin ekonomi açısından en çok yatırım yaptığı ve bundan faydalandığı ülkelerden biridir. Bu nedenle hem demiryolu hem de karayolu yaparak Irak'ta daha fazla şirket açarak bir soluk alıp seçim sonuçlarına etki etmek istiyor. İkinci nokta ise seçimden önce Başûr’da PKK'ye büyük bir darbe vurmak istiyor. Böylece seçim öncesi bir takım sembolik zaferler elde etmeye çalışmaktadır. Neden sembolik diyorum? Her türlü saldırı ile sonuç almaya çalışıyor ancak başaramayacak. Erdoğan'ın daha önceki açıklamalarına göre nihai hedefleri Kandil. Kandil, Kürt Özgürlük Hareketi'nin merkezi olarak kabul gördü ve siyasi bir merkez olarak rol oynuyor. Bu yüzden tüm Kürtler ve dünya adını duymuş. Kürtler için siyasi bir kale gibidir” şeklinde konuştu. 
 
Bu sembolik kazanımları elde etmek için daha önce Zap, Metina, Zagros ve Garêye saldırılar yapıldığını ancak başarılı olunamadığını hatırlatan Zagros, “Ama Erdoğan'ın danışmanı Çağrı Erhan'ın da bir programda açıkça söylediği gibi en büyük ihtimal Kandil gibi görünüyor. Hem seçimler için sembolik, hem de uzun vadede stratejik. Türk devletinin asırlık planı çerçevesindedir. Kandil'e yönelik bir saldırı ihtimali var ama bunun karadan mı yoksa sadece havadan mı olacağı henüz belli değil. Ancak Soran bölgesine giren bir Kandil kapısı KDP her koşulda Erdoğan’a açacak. Türkiye, İran ile anlaştıysa veya İran kabul ederse, kısmi bir operasyonla saldırabilir ve bu operasyonun da zamanı belirlenmiştir. Kandil dört taraftan İran ile tamamen sınırdır. Dolayısıyla Kandil'e yönelik bir işgal saldırısı gerçekleştirmek için İran'la bir anlaşmaya ve hatta YNK'nın rızasına ihtiyaçları var. Şimdi de Irak'ı desteklemek istiyorlar. Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Saeed Rıza Al Abbasi, Sudan ziyareti öncesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Sudan ziyareti sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile de görüştü. İki taraf arasındaki askeri ve istihbarat görüşmeleri de boş geçmiyor. Ancak Irak'ın PKK konusunda Türkiye ile hangi düzeyde ve nasıl işbirliği yapacağı sorusu var. Sudani, Erdoğan'ın taleplerine muğlak bir şekilde karşılık verdi ve net bir cevap vermedi. Bunun olabilmesi için de meclisten böyle bir talebin hükümete gitmesi gerekiyor” diye ifade etti. 
 
‘TEK ÇÖZÜM ULUSAL BİRLİK’
 
KDP'nin Kürtleri katletme politikasına karşı ulusal birliğe ihtiyaç olduğunu anımsatan Zagros, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef Güney Kürdistan yetkilileri işgalci devletlerin bu konudaki planlarını henüz anlamış ve çözmüş değil. Stratejik ve ulusal bir akıl devreye sokulmuyor. Özellikle KDP yönetiminde ve bölgedeki siyasi partilerin önemli bir kısmının 'benim olsun, az olsun' yaklaşımı hala var. Referandum tecrübesine rağmen, ders alınmıyor, ne kadar başarısız olurlarsa olsunlar yine aynı yollardan geçiyorlar, bu da Güney'de tarihin hep tekerrür etmesine neden oluyor. Kürtler bu politikanın çilesini çekiyor. Güney bölgesindeki siyasi güçler hala Kürdistan'dan kopmaya çalışıyorlar ve bölgesel ile uluslararası güçlerin her zaman yanlarında olacağını düşünüyorlar. Fakat petrol anlaşmasında görüldü ki Türkiye KDP’yi bir kez daha sattı. Ancak KDP hala ondan sonuç çıkaracak ve kendisini ulusal tarafa verecek düzeyde değil. Artık Kürtlerin önündeki tek çözüm ulusal birliktir. Kürtler birleşmeyene kadar tek bir kazanımı sağlıklı olmayacak ve hepsi soykırım riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Bu yıl Kürtler KNK’nin öncülüğünde Lozan'ın 100’üncü yılına karşı birleşecek. Bu çaba, önemli ve çok stratejiktir. İyi işlenirse Kürdistan'da iyi bir ses oluşturabilir ve dünyanın yeni dengelerini etkileyebilir. Kürtler, küresel dengenin üçüncü gücü olabilir. Kürtler dünyanın demokratikleşmesi ve yeni inşasında üçüncü yol ile öncülük edebilir.” 

Diğer başlıklar

13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü açıklama yapıyor
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK'ten 1 Mayıs açıklaması
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Gözaltındaki gazeteciler için açıklama
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:44 DFG ve MKG: Saldırılar Özgür Basını yıldıramaz
10:23 Gazeteci Özdemir: Savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez
10:09 Emine Şenyaşar'a ‘Erdoğan'a hakaretten’ dava
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:32 Malezya'da askeri helikopterler çarpıştı: 10 ölü
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 182 gündür haber yok
09:06 4 saatlik baskında teknik malzemelere el konuldu
09:04 Tutuklanan zihinsel engelli Gezer’in avukatı: Cezai ehliyeti yok
09:03 AKP'li vekillerin uçak biletleri kayyımdan
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında
09:00 1 Mayıs’a çağrı: Özgürlük için Taksim Meydanı’na
09:00 Dağlarda bahar rüzgarı esiyor
09:00 23 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:41 Özgür Basın çalışanları gözaltına alındı
06:11 Stüdyoları basılan Stêrk ve Medya Haber TV'den çağrı
06:00 Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına polis baskını
22/04/2024
23:41 İsviçre’de Metîna’ya yönelik saldırılar kınandı
22:48 TAJÊ’den Irak devletine: Türkiye’nin ortağı olma
22:23 Gever’de tutuklanan 12 kişi tahliye edildi
21:24 İSİG: Çocuk işçiliğe karşı 1 Mayıs’a
20:42 Şirnex’te 1 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı
19:48 İzmir’den kadınlar: Özel savaş politikalarına dayanışmayla cevap vereceğiz
18:50 Parti ve derneklerden Şenyaşar’a destek
18:20 Türkiye ile Irak arasında 26 anlaşma imzalandı
18:03 Öğretmen Sendikası’ndan Milli Eğitim Bakanlığına 15 bin imza
17:13 Serêkanîyê Belediyesi tebrik çiçeklerinin gelirini SMA hastasına verdi
17:03 Kayyımdan alınan Tûşba Belediyesinin borcu 237 milyon 374 bin 774 TL
16:35 Hazine 31.6 milyar lira borçlandı
15:06 Bagok’ta yasak sonrası bombardıman ve silah sesleri
14:38 Êlih’te kayyım 3 milyar 53 milyon 977 bin TL borç bıraktı
14:25 81 yaşındaki Makbule Özer tekrar tutuklandı
14:24 DEM Parti PM sonuç bildirgesi: Alacakaranlığa karşı ilk ışık yakılmıştır
14:06 İki dönem kayyımla yönetilen Kop Belediyesi’nin borcu açıklandı
13:16 Bakırhan’dan JINNEWS ve MA’ya ziyaret
13:05 DEM Parti Sözcüsü Doğan: Yeni dönem yol haritamız Üçüncü Yol siyasetiyle örülecek
12:49 DEM Parti Kürt gazetecilere yönelik baskıyı Meclis’e taşıdı
12:18 Bagok’taki 5 alanda ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilanı
11:23 Kargon var denilerek çağrılan genç gözaltına alındı
11:19 Dersim’de 5 gözaltı
11:03 KDP Erdoğan ziyareti öncesi Hewlêr caddelerine Türk bayrakları astı
11:02 Gever kayyımı milyonları emniyet, kutlama ve kadayıfa harcamış
10:18 DEM Parti: Kürt gazeteciler 126 yıldır hakikatin izinde
09:49 Şengal'de 'özsavunma' hamlesi: Kendini savunmak her kadının görevi
09:13 Bakırhan: Çözüm için samimi olan her partiye açığız
09:06 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:01 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 181 gündür haber yok
09:01 ‘Birlikte mücadeleyle İmralı tecridi kaldırılabilir’
09:01 Yazar Karacabey: Sanatçıların inadı çok hükümet devirir
09:00 Gazeteci Karadaş: Ortadoğu'da halkların kaderi birbirine bağlı
09:00 22 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:40 Adana’da minibüs kazası: 3 ölü, 18 yaralı
21/04/2024
23:11 Amedspor Kadın Futbol Takımı’ndan 3-1’lik skor
23:04 Amed’te Tiyatro Festivali sürüyor
21:17 Sakarya’da bir kadın hayatını kaybetmiş halde bulundu
21:11 Erzirom’da kaza
19:41 KNK Genel Kurulu sonuç bildirgesi: Artık birlik zamanı
17:25 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti 82’nci gününde
17:15 Amedspor taraftarını üzdü
16:34 KNK: Saldırılara karşı seferberlik tutumuna ihtiyaç var
16:08 Hedef gösterilen zihinsel engelli Gezer tutuklandı
15:34 Turhal'da 4.1 büyüklüğünde deprem
15:12 Amedspor’un ‘şampiyonluk’ maçı başladı
15:08 Hedef gösterilen engelli bireye dair yeni detay
14:30 KNK kurulunda 'birlik' vurgusu
14:22 Çandar: Halk iradesine saygı duyun
13:29 Amed'de maç öncesi ‘şampiyonluk’ coşkusu
13:11 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34 bini geçti
12:50 DEM Parti Kadın Meclisi: Kadınlar coğrafyayı mora boyadı
12:29 Amedspor-Iğdırspor maçı öncesi 2 gözaltı
11:35 İran'da Kürtçe öğretmenine 10 yıl hapis
11:26 Metîna'ya yoğun bombardıman
10:17 Türkiye yüksek enflasyonla dünyada 4'üncü sırada
09:53 Amedspor'dan 'sahte bilet' uyarısı
09:34 Jin Dergi çocuk haklarını kapağına taşıdı
09:31 Erdoğan ziyareti öncesi Metîna’da yeni bir saldırı başlatıldı
09:14 Kadınlardan 1 Mayıs çağrısı: Taksim’de olalım
09:13 126 yıldır süren direniş geleneği
09:12 Dr. Pashang: Kürtlerin Ortadoğu'daki krize karşı tek seçeneği birlik olmaktır
09:10 Abdullah Öcalan için her gün CPT'ye mektup gönderilecek
09:09 180 gün oldu: Gazeteci Ahmet nerede?
09:09 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylemde
09:08 Amed Tiyatro Festivali: Yasakları anlamsız kılıyoruz
09:07 AKP’li Albayrak 460 milyon 601 bin TL borç bıraktı
09:00 21 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
07:28 İzmir Kitap Fuarı'nda 'Kurdistan'a tahammülsüzlük
00:19 Sûr Belediyesi hedef gösterilmişti: Gözaltına alınan kişi zihinsel engelli çıktı