Günay: Şimdi dayanışma zamanı

AMED - Depremde iktidarın ihmali ve tedbirsizliğinden insanların yaşamını yitirdiğini belirten HDP Sözcüsü Ebru Günay, kriz merkezlerinin sahada  kesintisiz çalıştığını kaydederek, herkesi dayanışmaya çağırdı. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Mereş’te meydana gelen depremlere ilişkin partisinin Amed Peyas İlçe Örgütü’nde basın toplantısı düzenledi. 
 
‘MERKEZİMİZ 24 SAAT ÇALIŞIYOR’
 
Amed İl Kriz Koordinasyonunun bulunduğu ilçe binasında konuşan Günay, depremde hayatını kaybeden yurttaşlara rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Depremin etkili olduğu illere dikkati çeken Günay, Türkiye ve tüm Ortadoğu halklarının bir felaketle cebelleştiğine ifade etti. Günay, “İlk andan itibaren depremde yıkılan kentlerde çalışma halindeydik. İlk andan itibaren geçmiş deneyimlerimizden de yola çıkarak hızlıca koordine olup dayanışma ve yaralarımızı sarmak için sahadaydık. Önce Genel Merkezimizde bir kriz koordinasyon merkezi kuruldu. İl ve ilçelerimizde de kriz koordinasyon merkezleri kurularak sahada çok aktif bir şekilde çalışmalara başladık. Kriz koordinasyonlarımız 24 saat boyunca kesintisiz bir şekilde ihtiyaçlara ve halkımızın taleplerine cevap olmaya çalışıyor. Halen bu çalışmalar devam ediyor. Genel Merkezimizde kurduğumuz kriz koordinasyon merkezinde ulaşılabilecek telefon numaraları ilk andan itibaren paylaşıldı. Arkadaşlarımız 24 saat boyunca gelen telefonları cevaplamaya ve gelen talepleri ilgili yerlere ulaştırmaya çalışıyor. Bu konuda olabildiğince yardımcı olmaya çalıştı” dedi. 
 
‘İNSANLARI KURTARMAYA ÇALIŞTIK’
 
HDP vekillerinin 8 ayrı heyetten oluşarak deprem alanlarında aktif bir şekilde çalıştığını vurgulayan Günay, ilk günden itibaren Eş Genel Başkanıları Pervin Buldan’ın Amed’e geldiğini ardından da Semsûr’a geçtiğini ve deprem yerlerinde halkla temaslarda bulunduğunu hatırlattı. Günay, şöyle devam etti: “Dün itibariyle de Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, önce Hatay’a gitti bugün de Adana’da temaslarda bulunuyor. Yardım ulaştırmak için de sadece gidip ziyaret etmek değil aynı zamanda yardım ulaştırmak dışında enkaz alanında çalışmalarda yürüttük. Halkımızla birlikte enkaz kaldırmaya ve enkaz altındaki insanlarımızı kurtarmaya çalıştık. Enkaz kaldırmak başta olmak üzere her türlü dayanışmayı gerçekleştiriyoruz.”
 
‘YARDIMLAR DEVAM EDİYOR’
 
İl kriz koordinasyonlarının sivil toplum örgütleri ile ortaklaştığını ve halkın desteğiyle hazırladıkları yardım araçlarını bütün kentlere bir şekilde ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Günay, “Özellikle temel gıda ihtiyaçları, su, ekmek ve havanın soğuk olmasından dolayı kışlık kıyafetler, battaniye, kadın ve çocuk ihtiyaçları özellikle çocuklar için mama ve bez ihtiyaçlarının olduğu yardımlar hazırlanıyor. Şu anda kadar 93 TIR depremzedelere ulaştırıldı. Bir o kadar TIR da il kriz koordinasyonlarımız hazırlıyor ve çalışmalarına devam ediyorlar. Belediyelerimizin de bu konuda aktif çalışanları var. Silopi Belediyemizin hazırladığı yardım TIR’ları kaymakamlık ve güvenlik güçleri tarafından tehdit edildi yardımların ulaştırılması konusunda. Yine dün basına yansıdı Patnos Belediyemizin hazırladığı yardım TIR’larına kaymakamlık el koydu. Düşünün ki insanlar deprem bölgelerinde aç susuz, sokaklarda barınacak yer bulamazken iktidar kendilerine ulaştırmaya çalıştığımız yardımlara el koymaya çalışıyor. Hepimiz biliyoruz, iktidarın özellikle bütün kriz yardımlarını tek merkezden AFAD üzerinden yapmaya çalışması şunu da gösteriyor kendisi dışında toplumsal yardım ve dayanışmayı engellemeye çalışıyor” diye konuştu. 
 
‘İKTİDAR SESSİZ’ 
 
İktidarın ilk günden itibaren sessizliğe büründüğünü sözlerine ekleyen Günay, enkaz alanlarında iktidarın, devletin ve sahada enkazı kaldıracak görevlilerin olmadığını deprem alanlarında görmenin mümkün olduğunu söyledi. Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enkaz altından bağırışların geldiği ama hiç bir görevlinin başında olmadığı, yaralıları tedavi edecek sağlık görevlilerinin kentlere giriş yapamadığını, cenazelerin sokaklarda bekletildiğini gördük. Dün ben de Adıyaman’daydım, bir bahçede perdeye sarılı bir şekilde cenaze bekliyordu ve enkazın altından sesler geliyordu ama enkazın başında yardım ekipleri yok, vinç yok, AFAD yok, kazma kürek yok. Yakınlarını kurtarmaya çalışan acılı insanlar dışında kimse yoktu. Adıyaman’da, Pazarcık’ta, İslâhiye’de, Hatay’da tam bir insanlık dramı yaşanıyor. İktidar bu enkazın üzerinde çıkardığı OHAL yasasıyla bütün yardımları AFAD üzerinden toplamaya çalışarak bu enkaz üzerinden tepinmeye devam ediyor. İnsanların canına kast ediyor.”
 
‘İKTİDARIN İHMALLEİRİ ÖLDÜRDÜ’
 
Hiçbir yurttaşı depremin öldürmediğini iktidarın ihmalleri, tedbirsizlikleri ve iktidarın götürmediği yardımların insanların ölümlerine sebep olduğunu dile getiren Günay, şu an ülkenin içerisinde olduğu durumun yönetememe durumu olduğunu kaydetti. Günay, “Halkın canla başla yaptığı destekleri iktidar kendi etiketini üzerine yapıştırıp PR çakışması yaparak toplumun dayanışmasının üzerine konmaya çalışıyoruz. Buradan iktidara çağrımızdır. Bizim örgülerimiz, toplumun dayanışması halkımızla yaralarımızı sarmaya yeter. Yeter ki siz aradan çekilin. AKP iktidarı bir an önce depremzedelerle toplum arasında çekilmeli ve dayanışmanın önü açılmalıdır. AFAD’ın günlerdir hiç bir deprem bölgesine, enkazlara ulaşmadığını biliyoruz. Bunun canlı tanıklarıyız. İnsani yardımların asli işini yapamayan bir kurumun tekeline sokulmaya çalışılması şu demektir, ben oradaki insanları ölüme açlığa susuzluğa terk ediyorum, demektir. Bunu asla kabul etmiyoruz” diye belirtti.
 
RAPOR VE UYARILAR GÖRMEZDEN GELİNDİ
 
Bu depremin olacağından jeoloji bilim insanlarının haberlerinin olduğunu bu doğrultuda çalışmalar ve raporlar hazırladıklarını ve cumhurbaşkanlığı dahil olmak üzere ilgili kurumlara uyarılarılar gönderdiklerini, açık bir şekilde belirttiklerini anımsatan Günay, yapılan rapor ve uyarıların hiçbirinin dikkate alınmamasına tepki gösterdi. Günay, devamında “Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı, Maraş Belediye Başkanına ilgili raporları gönderip Maraş imar planıyla ilgili uyarmalarına rağmen Belediye Başkanı ne ilgili raporu dikkate alıyor ne de jeoloji odasının sunduğu alternatif imar planlamasını dikkate alıyor. İki gündür tanık olduğumuz tablo ortada. Sunulan raporları, uzmanların uyarılarını dikkate almayan uzmanların uyarılarına kulaklarını tıkayan ve ülkeyi bir rant alanına dönüştüren bir iktidarın ihmal pratiğiyle karşı karşıyayız. Yaşanan afetlerin hepsinin bir ihmal ve ranttan kaynaklandığını ve bunların göz göre göre geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun bir an önce Türkiye’de bir Afet Acil Durum ve İklim Değişikliği Bakanlığı kurulmalı ve özellikle Türkiye gibi deprem bölgesi üzerine kurulu bir ülkede olası afete durumlarında gerekli hazırlıklar yapılmalı. Ve doğal afet durumundan çıkmanın yolları da bir an önce sağlanmalı. Bunlar daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmeli” dedi.
 
‘ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI’ 
 
İktidarın ülkeyi yönetememe krizini fırsata çevirdiğini ve OHAL kararıyla insanları ölüme gönderdiğini belirten Günay, şunları söyledi: “Biz bunu bugüne kadar AKP’nin bütün pratiklerinden biliyoruz. Kriz anlarından kendisine bir fırsat devşirmenin peşinde. İnsanların yaralarının üzerinde tepinmenin yarlarını derinleştirmenin, yaralara başka enkazlar eklemenin adıdır OHAL ilan etmek. OHAL’le aslında toplumun dayanışmasını engellemek güvenlikçi politikalarla 10 ilde her türlü yardımı giriş çıkışı, arama kurtarma gönüllerinin girmesini engellemek o insanları ölüme terk etmektir. Biz bunları asla kabul etmeyeceğiz. Bu konudaki tavrımız her zaman açıktır. Halkımızla dayanışma içinde olacağız. Her türlü koşulda dayanışmanın bizi kurtaracağını, büyüteceğini bilen bir partiyiz. Bunun geçmiş deneyimlerimizden çok iyi biliyoruz. Hatırlarsanız Türkiye, Van depremi gibi Marmara depremi gibi büyük felaketler atlattı ama o dönemde en büyük yaraları sarmanın yöntemi dayanışmaydı. Sivil toplum kuruluşların partilerin yürüttüğü çalışmalardı ama AKP iktidarı şimdi bu dayanışmayı engellemeye çalışarak bunu yapıyor. Biz kriz koordinasyonlarımız çalışmalarını yürütüyor. Aynı zamanda Şimdi Dayanışma Zamanı kampanyası başlattık. Depremzedelerle dayanışmak, yardımların ve gönüllerin gitmesini sağlayacak bir kampanya. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.”
 
‘HERKESİN BİR TAS ÇORBASI VAR’
 
HDP’nin kampanyası kapsamında 93 TIR’ın yardım bölgelerine ulaştığını yineleyen Günay, sözlerini şöyle tamamladı: “Herkesin paylaşacağı bir tas çorbası vardır. Paylaşacak evinin bir odası, bir kazağı, bir montu mutlaka vardır çocuklara ve dışarıda kalan yurttaşlara ulaştırabilecekleri. Biz sadece bunları organize edip depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bütün kentlerde gönüllü arkadaşlarımız gönüllü arkadaşlarımız faaliyet yürütüyor. Ben buradan bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerken tüm Türkiye haklarına da bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Gerçekten büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Bu felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Şimdi dayanışma zamanı diyoruz. Deprem süresi boyunca şunu gördük. İktidarın söylediği tek doğru şey bunun bir felaket olduğudur. Onun dışında söyledikleri hiç bir şey hakikati yansıtmıyor. Hepsi çarpıtma hepsi toplumu kandırmanın başka bir biçimi. Çünkü bizler sahadaydık bizler olup biteni gördük. Bunlar sıcak koltuklarında oturup toplumu tehdit etmekle bu yaraları saramazlar. Savaşa bütçe ayırmakla bu yaralar sarılmaz, yaralar aktif bir şekilde sahada toplumla ve depremzedelerle dayanışarak olur. Şimdi dayanışma kampanyamız için çağrıda bulunuyoruz.”
 
Günay, kampanya doğrultusunda herkesi destek vermeye çağırdı. 
 

Diğer başlıklar

17:39 ODTÜ’lüler ‘Devrim Yürüyüşü’nde ısrarcı: Direnişi büyüteceğiz
17:18 Sarıyer’de öğretmene şiddet
17:01 DEM Parti’den Şenyaşar'a destek: Bu talep hepimizin vicdanına sesleniyor
16:54 Gazetecilerin emniyet ifadeleri tamamlandı: Basın toplantısına neden katıldın?
16:29 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı gözaltına alındı
16:15 Savcı Emine Şenyaşar hakkında açılan davanın reddini talep etti
16:04 IFFCO işçileri için açıklama
15:46 İnşaat işçileri hakları için eylem başlattı
15:31 Tanık gazeteciler polis şiddetini anlattı
15:30 Polis tutanağına göre Kışanak'ın kitabı yasak!
15:25 Gazeteci Kartal’a ceza talebi
15:21 Qoser’de gözaltı sayısı 30’a yükseldi
15:19 Amed’de iş cinayeti
15:15 Mêrdîn'de 4 kişiye ‘üyelikten’ ceza
14:52 Merkez Bankası politika faizini açıkladı
14:34 Bradost bölgesi bombalandı
14:33 10 gazeteci hakkında ceza talebi
14:25 Gazetecilerin emniyet ifadelerine başlandı
14:18 Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi
14:05 Özgür Basın'a saldırılar Avrupa’da protesto edilecek
13:39 DEM Parti’den 1 Mayıs çağrısı
13:38 Kendini yerlere atan AKP'li 'beni dövüyorlar' diye bağırdı
13:31 DEM’den Bakan Tunç’a yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin
13:29 ÖHD ve Dev Yapı-İş: 29 işçinin ölümünden işveren ve yerel yönetim sorumlu
13:19 1 Mayıs'a çağrı: Jin Jiyan Azadî ile Taksim’e
12:44 64 isimden Taksim’deki 1 Mayıs yasağına dair açıklama
12:38 Gözaltılara tepki: Kadrajımız hakikati çekmeye devam edecek
12:27 Amed Baro Başkanı Eren'e dönük tehditleri ‘eleştiri’ diye savundu
12:19 'KCK Basın Davası' ertelendi
12:05 CPT'den İmralı sorusuna yanıt: Türkiye ile diyaloğumuz var
11:39 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:23 Çorlu tren kazasında kararlar açıklandı
11:12 AYM, Can Memiş başvurusunda ihlal kararı verdi
11:10 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
10:49 AKP’nin ‘borçsuz’ dediği Mûş’ta 890 milyon borç!
10:42 Gazeteciler 3 gündür gözaltında
09:41 Qoser’de 2 kişi gözaltına alındı
09:40 Cûdî ve Gabar yeniden yasaklandı
09:14 Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor
09:11 Eylemdeki tutsak: Dünyaya yayılmış bir direnişin halkasıyız
09:09 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 184 gündür haber yok
09:07 Tutsaklar 5 aydır ‘özgürlük’ eyleminde
09:06 32 yıllık tutsağın tahliyesi 6'ncı kez uzatıldı
09:02 Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı
09:00 AKP döneminde en az 33 bin işçi yaşamını yitirdi
09:00 İmralı'da mutlak tecrit 38’inci ayında
09:00 Hekimler göç ediyor, randevu krizi büyüyor
09:00 25 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Kadınlardan 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 DEM Parti'ye polis baskını protesto edildi
20:26 Madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 Polis baskınında katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret
17:32 AP Üyesi Villumsen: Erdoğan zulmünün AB'de yeri yok
16:58 DEM Parti ve HDK: Özgür Basın diz çökmeyecek
16:51 Şenyaşar: Bana dava açan Erdoğan failleri neden tutuklamadı?
16:45 Gazetecilerin gözaltına alınmasına itiraz
15:58 AYM kararına rağmen çocuğuyla birlikte cezaevine konuldu
15:41 KNK: Erdoğan’ın yeni savaşı tüm Ortadoğu için bir tehdit
15:29 Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor
14:47 Gazeteciler: Kürt medyası hiçbir zaman susmadı
14:45 Hatimoğulları'ndan 'Demokratik Anayasa' çağrısı
14:44 DİSK’in Taksim başvurusu reddedildi
14:21 Amed’de Makbule Özer protestosu
13:34 Gözaltındaki gazetecilere avukat kısıtlılığı
13:27 HDK, DBP ve DEM Parti: Özgür Basın’ın yanındayız
13:15 Saldırılara karşı Özgür Basın etrafında kenetlenme çağrısı
12:37 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
12:22 Farqîn Belediyesi kayyımın taşınmaz devir kararlarını iptal etti
12:21 Amed’de 5 yılda 200’den fazla petrol arama-çıkarma sahası açıldı
12:20 Gözaltına alınan gazeteci sayısı arttı
11:50 Kadıköy'de yapılacak Ermeni Soykırımı anması yasaklandı
11:46 Özgür Basın'a dönük gözaltılara tepki yağdı
11:33 Stêrk ve Medya Haber: Halkımızın sesi soluğu olmayı sürdüreceğiz
11:21 Gazeteci Arslan: TV’lere saldırı savaş politikalarından bağımsız değildir
10:44 DFG ve MKG: Saldırılar Özgür Basını yıldıramaz
10:23 Gazeteci Özdemir: Savaş biraz daha uzar ama sonuç değişmez
10:09 Emine Şenyaşar'a ‘Erdoğan'a hakaretten’ dava
10:01 Kazaların eksik olmadığı yol onarılmıyor
09:32 Malezya'da askeri helikopterler çarpıştı: 10 ölü
09:27 Eylemdeki tutsağın annesi: Çözüm İmralı kapılarının açılmasıdır
09:10 Gazeteci Ahmet’ten 182 gündür haber yok
09:06 4 saatlik baskında teknik malzemelere el konuldu