Atadedeler grubuna yönelik soruşturma: Kobane Davası hakimi Çolak yöneticiler arasında

img

ANKARA- Kamuoyunda Atadedeler olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, bir dönem Kobane Davası’na da bakan eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bahtiyar Çolak da örgüt yöneticileri arasında sayıldı.

Ankara Başsavcılığı, aralarında hâkim ve savcıların da bulunduğu 43 kişi hakkında “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarından binlerce yıla varan miktarlarda hapis cezası istemiyle dava açtı. Aralarında Bahtiyar Çolak’ın, “Elçi Başyardımcısı” sıfatıyla 22 ülkenin Ata Dedesi olduğu kaydedilen iddianamede, 5600 yıla kadar hapsi istendi. Çolak ise, savcılığa verdiği ifadesinde, suçlamaları reddetti.

İDDİANAMEDE BAHÇELİ’NİN DE ADI GEÇİYOR

Çolak suçsuz olduğunu öne sürerek, Toplantılarda benim referansım olarak Sayın Devlet Bahçeli'nin ismi okundu ancak bunda benim bir etkim yoktu. Salice Fedakar, Devlet Bahçeli ile görüştüğünü ve bana referans olmayı kabul ettiğini söyledi. Zaten kamu görevi yürüttüğüm için yeni bir göreve ihtiyacım yoktu. Başlangıçta vatana hizmet için milli duygularla girdim, alınan paraların gruptan çıkan kişilere iade edilmesi nedeni ile şüphelenmedim. Bu nedenle de gruptan ayrılmadım, suçsuzum” ifadelerini kullandı.

İddianamede, Çolak’ın bazı yazışmalarda Cumhurbaşkanı, MİT Başkanı ve Milli Savunma Bakanı'nın isimlerini kullanarak paylaşımlar yaptığı kayıtlara geçti.

‘DERİN DEVLETİN TİCARİ AYAĞI’

İddianameyi kabul eden mahkeme, dosyayı yetkisizlik kararı vererek İzmir'e gönderdi. 342 mağdur ve müştekinin bulunduğu iddianamede, şüphelilerin “derin devletin ticari ayağı olduklarıiddiasıyla bir yapı oluşturdukları ve mağdur ve müştekileri de bu yapıya alıp işlerini çözme vaadiyle harç, pasaport gibi bahanelerle para alarak dolandırdıkları anlatıldı. Dolandırılan isimler arasında da bir süre grubun içinde yer aldıktan sonra örgütü fark edip ayrılan yargı ve emniyet mensubu kişiler de bulunuyor.

İddianameye göre, MİT’ten yapılan ihbarda, “İzmir ve civar illerinde, kendisini devlete bağlı gizli bir yapı olarak lanse eden organize bir şebekenin bulunduğu, yapılanmada hâkim, savcı, emekli ve aktif devlet memurları, MİT'ten atılan-ayrılan şahıslar ve üst düzey kalifiye kişilerin yer aldığı iddiasıyla faaliyetlerinde güven sağladığı” belirtildi. İddianameye göre çete üyeleri, mağdurlardan 10 bin TL haraç aldı.  İddianamede çete üyelerinin yurttaşları, “Ayrıca Ankara MİT merkezinde imza töreni yapılacağı ve Cumhurbaşkanlığı külliyesinin ziyaret edileceğine ilişkin vaatlerde bulunulduğu, yapılanmaya kabul edilen kişilerin yürütülecek gizli görev kapsamında ihtiyaca göre yurt içi ve yurt dışında çalışabileceği, bu çerçevede pasaport vb... Masraflar için kullanmak üzere 10.000 TL ödenmesi gerektiği, söz konusu ödemenin Salice Fedakar adına kayıtlı banka hesabına 'protokol harç bedeli’ açıklaması ile transfer edildiği, yapılanmanın içerisinde Salice Fedakar'ın 'Elçi Hanım Pınar Taşçı' ismiyle tanındığı, zaman zaman ev, otel gibi farklı mekanlarda gizli toplantılar düzenlendiği, yapı içerisinde sözde ülke masası kurularak üyelere kod isimler verildiği, toplantılarda yapının arkasında Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, MİT başkanı bulunduğunun ifade edildiği, şikayetçi olanların sıkıntı yaşayacağı söylenerek tehditkar ifadeler” kullanarak dolandırdığı kaydedildi.

WHATSAPP’TAN DEDELER ÇIKTI

Soruşturmanın devam ettiği sırada Ardahan’da yürütülen bir soruşturma kapsamında yakalanan bir kişinin cep telefonunun incelenmesinde WhatsApp’ta “DEDELER” isimli bir grubun bulunduğu belirtilen iddianamede, burada elde edilen yazışmaların da dosyaya eklendiği ifade edildi. İddianamede, söz konusu WhatsApp grubunda yer alan kişiler hakkında dinleme kararı alındığı belirtilerek, bu kapsamda yeni deliller elde edildiği vurgulandı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ İZLERİ

Soruşturma kapsamında yapılan dinleme çalışmalarında, örgütte üyelerle tanıştırılmayan “Yusuf Bey ve Muhammet Bey” adı ile mesaj atan kişilerin, elçi olarak tanımlanan Pınar Taşçı kod isimli şüpheli Salice Fedakar'ın üstü konumunda bulundukları imajının verildiği ifade edildi. İddianamede,  “Elçi'nin altında gizli Ata Dedelerin bulunduğu, bunların sadece isimlerinin olduğu, onun altında elçi yardımcılarının, sonraki kısmında "ülke ata dedeleri, baş dedeler, dedeler, masa başkanları, saha üyeleri" şeklinde bir yapılanma oluşturulduğu anlatıldı. Örgüt üyeleri ve yöneticilerin kod isimlerinin bulunduğu kaydedilen iddianamede, üyelerin örgüt yöneticilerince verilen talimatlara uyarak raporlar verdikleri, hiyerarşik yapıya riayet ederek, emir-komuta zinciri içinde hareket ettikleri ve örgüte üye kazandırmaya çalıştıkları vurgulandı. İddianamede, örgüte yatırılan paraların örgüt lideri Salice Fedakar'ın hesabında toplandığı, toplantılarda örgüt yöneticilerinin, liderin yanında oturarak kendilerini üst düzey kamu görevlisi olan Cumhurbaşkanı veya siyasi parti lideri Devlet Bahçeli'nin referansı ile örgüte katıldıkları iması verdiklerine de dikkat çekildi.

6 MİLYONLUK PARA GİRİŞİ

İddianamede, örgüt lideri olarak gösterilen Pınar Taşçı kod adlı Salice Fedakar’ın, örgütte talimatlar veren kişi olduğu ve kendisine “elçi” denildiği ifade edildi. İddianamede, "DEDELER" isimli WhatsApp grubunda “Arkadaşlar burada bir devlet işi yapıyoruz. Birbirimizle didişmenin bir anlamı yok. İtiraz edilen hususlar zaten devlet Erkan’ı ile istişare edilen ve devletin Bilgisi dahilinde olan hususlardır’ şeklinde mesajlarının olduğu ifade edildi. Fedakar için, “örgütü sanki devlet tarafından kurulmuş gibi lanse ettiği” değerlendirmesi yapılan iddianamede, şüphelinin hesap hareketlerinde örgüt üye ve yöneticileri ile birçok hesap hareketinin bulunduğu ve hesabına 6 milyon lira üzerinde para girişi olduğu” belirtildi.

İddianamede, Fedakar’ın, “örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli dolandırıcılık ve dolandırıcılığa teşebbüs" suçlarından 2 bin 226 yıldan 5600 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

ÇOLAK ELÇİ BAŞ YARDIMCISI OLARAK YER ALDI

İddianamede, bir dönem Kobane Davası’nın görüldüğü mahkemenin başkanlığını yapan eski hâkim Bahtiyar Çolak da şüpheli olarak yer aldı. Çolak’ın örgüt yöneticisi olduğu ve Elçi Baş Yardımcısı olarak görev yaptığı ifade edilerek, örgüt yöneticisi Salice Fedakar ile de karşılıklı hesap hareketlerinin olduğu anlatıldı. İddianamede, Çolak’ın bazı yazışmaları da yer aldı. Buna göre bir yazışmada Çolak, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve yanında Hulusi Akar, Hakan Fidan, İbrahim Kalın, Fahrettin Altun, bugün Katar’a gidiyorlar. Katar emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşecek ve Katar emiri Katar Atadedesi olacak. Bu görüşme ve sonrasının bizim içim çok iyi gelişmeler doğuracağı Başdedemiz Muhammed bey tarafından iletildi. Bizim ve ülkemiz için hayırlısı olsun” ifadelerini kullanıyor. Çolak, bir başka yazışmasında “Bu hafta tüm masalar olarak hareketli bir hafta geçirdik. Önceki belirtilen tarih öncesinde iki İran atadedesi gelmişti. Geçtiğimiz günlerde Katar on iki ataşesi de şu anda Türkiye’ye gelmiştir. İleri ki günlerde diğer atadedeler de gelecektir. CBaşkanımız gelen atadedelerle görüşecek ve tarih ile ilgili kendisiyle bir görüşme 15 Temmuz sonrasında yapılacaktır” diyor.

ÇOLAK: DEVLET DÜŞMANLARIYLA MÜCADELE İÇİN KATILDIM

Çolak, iddianamede yer verilen ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, Salice Fedakar'ı Pınar Taşçı olarak bildiğini, 2019 yılı Ocak veya Şubat ayında sanal medya programı üzerinden tanıştıklarını kaydetti. Çolak, Konunun ne olduğunu sordum, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini, düşmanlarla topyekun mücadele edildiğini, ülkenin istikbali için herkese görevler düştüğünü, Sayın Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve MİT Başkanı dahilinde kurulma sürecinde olan bir yapıya dahil olduğunu, prosedürler tamamlanarak imzalar atıldıktan sonra yurt içi ve yurt dışında istihbarat toplayacaklarını, MİT'e raporlanacağını anlattı. Ben de devlete hizmet edebileceğimi söyledim. Savcı Hidayet Kaya’nın da Pınar'ın operasyonlara katıldığını söylemesi üzerine itibar edip toplantılara katıldım. Hatta 24 Ocak Elazığ depremi nedeni ile Pınar Taşçı ve bir kaç kişi ile birlikte Elazığ'a giderek bir giyim mağazasından montlar alarak depremzedelere dağıttık. Grubun amacının ticari istihbarat olduğunu biliyordum. Referans sistemi ile kişilerin gruba alınıyordu” dedi.

‘VATANA HİZMET İÇİN MİLLİ DUYGULARLA GİRDİM’

Çolak ifadesinin devamında şunları anlattı:

“Gelen kişiler 15 bin lira harç parasını Pınar Taşçı kod Salice Fedakar'ın hesabına yatırıyordu. Sonrasında bu bedelin 10 bin TL’ye indirildi. Gruba referansla kimseyi getirmeyen tek kişiyim. Gruptan ayrılanlara harç iadesi yapılıyordu. Toplanan paraların nereye kullanıldığını bilmiyorum. Gruba ilk girdiğimde Dubai Masası Dedesiydim, sonra Baş Dede Elçi Yardımcısı ve son olarak da 22 ülkenin Ata Dedesi oldum. Atamaları Salice Fedakar tebliğ ediyordu. 2021 yılında Mart ayından sonra toplantıya katılmayıp kendimi biraz geri çektim. Dedeler grubunda kullandığım kod 4506’ydı. Ancak gizlenme amacım yoktu. Bir kısım ifadelerde, toplantılarda benim referansım olarak Sayın Devlet Bahçeli'nin ismi okundu ancak bunda benim bir etkim yoktu. Salice Fedakar, Devlet Bahçeli ile görüştüğünü ve bana referans olmayı kabul ettiğini söyledi. Zaten kamu görevi yürüttüğüm için yeni bir göreve ihtiyacım yoktu. Başlangıçta vatana hizmet için milli duygularla girdim, alınan paraların çıkan kişilere iade edilmesi nedeni ile şüphelenmedim. Bu nedenle de gruptan ayrılmadım, suçsuzum.” 

Diğer başlıklar

16/12/2025
23:36 İstanbul Valiliği’nin yasakları hukuka aykırı bulundu
22:53 Bismîl’de Barış ve Demokratik Toplum Buluşmalarına çağrı
22:48 Konya’da iş cinayeti
22:34 DEM Parti milletvekilleri: Yanlış politikaların dönüşü kaos oluyor
21:31 Koma Amed Ankara'da konser verecek
20:57 Humus ve Lazkiye’de Alevi yurttaşlar kaçırılıyor
20:22 İsrail cezaevlerinde 9 bin 300 Filistinli tutuluyor
19:59 Tülay Hatimoğulları: Demokratik seviyenin hukuki bir sürece kavuşmasını istiyoruz
19:41 Suriye Geçiş Hükümeti QSD’ye saldırdı
19:36 223 işçinin direnişi 140'ıncı gününde
18:52 ‘KCK Basın Davası’ ertelendi
18:49 İnsan Hakları Haftası etkinlikleri sürüyor
17:57 Suriye Geçiş Hükümeti, uluslararası hukuk uzmanını tutukladı
17:09 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
17:04 Arkaş : Her iki taraf da hakikatle yüzleşmeli
16:46 İran’da bir tutsak dudaklarını dikerek açlık grevine başladı
15:55 PFDK 224 futbolcu ve 24 hakeme daha bahis cezası verdi
15:33 Ahmet Özer’den DEM Parti’ye ziyaret: Süreç tarihidir
15:01 Agirî’de görkemli halk buluşması: Sürecin yol haritası manifestodur
14:45 HPG'li Hacı Başaran'ın taziyesine kitlesel ziyaret
14:43 Sağlıkçılar ısrarlı: Eziyet yönetmeliği geri çekilsin
14:37 İHD’den tutsaklara dayanışma kartı
14:36 Berfin Nûrhaq ve Sema Roza İzmir'de anıldı
14:14 ‘İnsan hakları savunucusu Suna Bilgin tahliye edilsin’
14:03 Cezaevi raporu: Kelepçeli muayene, ağız içi arama, ilaç verilmemesi, tehdit
14:02 Mali Müşavirlerden yetkilerinin devredilmesine tepki
13:45 Komünal çalışmanın ürünü Ronahî Halkevi açıldı
13:43 Bozan'dan kelepçeli tedaiye tepki: İşkence ve kötü muameledir
13:20 5 gazetecinin adli kontrol tedbiri kaldırıldı
12:47 DEM Parti İmralı Heyeti ile AKP görüşmesinin tarihi belli oldu
12:40 ‘Umut ve özgürlük’ mitingi düzenlenecek
11:56 Sancar: Gündemimizde olan barış yasasıdır
Davutoğlu: Türkiye içindeki yasal düzenlemeler süratle yapılmalı
11:55 İşçilerin eylemleri 9'uncu gününde
11:54 İstanbul'da ev baskınlarında 12 kişi gözaltına alındı
11:32 Ayşe Şan Amed'de çeşitli etkinliklerle anılacak
11:01 DEM Parti ve AKP milletvekilleri Wan’ın sorunları için bir araya geldi
10:26 Bir mezar hasreti: Nazım ve Cihan'ın köşesi
10:19 İmralı Heyeti ile Gelecek Partisi görüşmesi başladı
09:41 Aykol tutsakların sesi olmaya devam ediyor: Hücre cezasından beraat etti ama tahliyesi engellendi
09:36 İlçeden geçen uluslararası yol tehlike saçıyor
09:35 Kayyımın bitmeyen 12 milyon TL'lik mezbahası!
09:26 Rojhilat Aksoy: Festivalde komün ruhu oluştu
09:25 Nazım'ın gülüşünde devrim gizliydi
09:25 Doğa talanına karşın palamut ekimi
09:19 Sait Yıldırım’ın tahliyesi ‘örgütsel’ konuştuğu iddiasıyla engellendi
09:17 Çilek üreticileri: İthalat durdurulmazsa üretici ayakta kalamaz
09:14 Şiddet uygulayan zabıtalar mağdur, kendisi şüpheli oldu
09:11 Kooperatifçilikle geçinen köyde 92 yıldır tiyatro sahnesi kuruluyor
09:08 Aydın'dan çağrı: Bütçe halka ayrılsın
09:04 Türkiye hangi ‘özerklik’ maddelerinde çekimser?
09:02 2025 Ekoloji Karnesi: Dünya yok oluşa gidiyor
09:00 16 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:17 Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uyarısı
08:07 GAİN'e operasyon: Şirket yetkilileri gözaltında, TMSF kayyım olarak atandı
15/12/2025
23:41 BES-AR: Asgari ücretle insanca yaşam mümkün değil
23:36 Buğday silosunun altında kalan işçi hayatını kaybetti
21:52 Tom Barrack ile Netanyahu görüştü
21:07 Xarpêt’ta iş cinayeti
21:04 Paramiliter grupların işkence ettiği Efrînli hayatını kaybetti
21:01 Wan’da engellilerle atölye çalışması
20:58 Erciyes Üniversitesi’nde bir kadın katledilmek istendi
20:34 ATK raporlarının kadın davalarındaki rolü: Asıl sorun sistemde
20:15 Gülderen Varlı: Kayyımların usulsüzlükleri Şam'a kadar yol olur
20:04 DEM Partili Uçar: Norm dışı devlet hala devrede
19:57 Sel sonrası Endonezya’dan 'orman ruhsatı' hamlesi
19:48 Rojava Kadın Platformu’ndan sel mağdurları için yardım çağrısı
19:43 DEM Parti milletvekilleri: Asker ve polisler çetelerle işbirliği yapıyor
19:33 Sevcan Demir'i katleden faile ağırlaştırılmış müebbet istendi
19:25 Erdoğan: Ayrıştırıcı söylemlere izin vermeyeceğiz
18:15 İran'da 1’i çocuk 4 Kürt yurttaş gözaltına alındı
18:08 Suudi Arabistan’da 340 kişi idam edildi
18:04 Okul müdürü, öğrenciyi darp etti
18:00 Adana Kadın Platformu: Meclis’teki çocuk istismarının üstü örtülmesin
17:15 İsrail saldırılarında 70 bin 665 kişi hayatını kaybetti
17:09 Sincan Cezaevi'ndeki şüpheli ölüm için soruşturma talebi
17:06 Siyasi tutsaklara üzerinde ‘İtirafçı sol terör örgütü’ yazılı kimlik dayatması
17:04 Adalet Bakanlığı önünden seslendiler: Hakan Tosun’a ne oldu?
17:00 Arkaş: Demokratik cumhuriyete entegreye varız
16:44 Kayyım müdürünün ‘para’ dağıttığı görüntüler için Bakanlığa çağrı
16:28 KAYY-DER'den 'Gaxand Gecesi'
15:51 Gazeteci Aykol'a bir kez daha kan takviyesi yapıldı
15:49 Tülay Hatimoğulları: Yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalı
15:32 'Umut hakkı mutlaka güvenceye kavuşturulmalı'
15:12 Wan’daki halk buluşmasına binler katıldı: Mücadelemiz Önder Apo’nun fiziki özgürlüğüyle sonuçlanacak
15:00 Berfîn Nûrhaq ve Sema Roza Mêrdîn ve Amed'de anıldı
14:12 Kazanhan'ı katleden polis 11 yıldır yakalanamıyor
14:00 5 No'lu'daki katliam ve işkencelerle yüzleşme çağrısı
12:37 Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem
12:35 Aykol’a mektup: Bizim dünyamızda en çok sen varsın
12:20 'Silahların susması başlangıçtır, hedef pozitif barış'
11:52 İmralı Heyeti, Davutoğlu ile görüşecek
11:37 BİSAM Raporu: Yoksulluk sınırı 94 bin 393 lira
11:30 DEM Parti İmralı Heyeti ile Özel görüşmesi ertelendi
11:25 İnşaat çalışanı artı, sanayininki düştü
11:00 Gazeteci Kurt'un tahliyesinin ertelenmesi kararına itiraz reddedildi
10:32 Nazım Daşdan ve Cihan Bilgin anılacak
10:27 Ekmek ve barış için yürüyenler: Savaşa değil, barışa yatırım yapılsın
09:32 Avustralya'daki silahlı saldırıda ölü sayısı 15'e yükseldi
09:07 Prof. Jorge Riechmann: Abdullah Öcalan’ın adımları yeni barış yolları açtı
09:05 Kirli havadan 230 kişi ölmüştü: Nedeni doğa talanıdır, dur denilmeli
09:04 Halkın süreçten ortak beklentisi: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü
09:01 Barış Anneleri: Abdullah Öcalan halkıyla beraber olmalı
09:00 15 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:55 Serhat Bölgesi yağışlara teslim: Sıcaklıklar 4 derece düşüyor
08:36 Xwebûn Gazetesi’nin yeni sayısı ‘Licê’de özel savaş' manşetiyle çıktı
14/12/2025
23:56 İdlib'de Geçiş Hükümeti devriyesine saldırı: 4 ölü
23:18 Osmaniye’de kaza: 3 kişi hayatın kaybetti
21:31 3. Amed Uluslararası Film Festivali ödüllerle son buldu
21:02 Tom Barrack: Suriye'deki saldırı karşılıksız kalmayacak
20:55 Gazeteci Osman Çaklı serbest bırakıldı
20:46 Belediye Başkanı Gülşah Durbay hayatını kaybetti
20:22 Wan’da müzik festivalinde renkli görüntüler
20:08 Yaşamını yitiren Karabaş için anma
20:05 Kaldıraç'tan Eroğlu ve Akdoğdu için anma
18:23 'Demokrasiye sahip çıkıp, sürecin önemini bilmeliyiz'
18:12 Gazeteci Aykol iki aydır yoğun bakımda
17:44 Antalya’da 'Geçinemiyoruz' mitingi: Bu bütçe emeğin değil sermayenin
17:40 Polis, buluşma ardından posterlere el koydu
17:35 Asgari Ücret İnisiyatifi: Asgari ücret yılda dört kez güncellenmeli
17:03 ‘Mısır Koçanlarını Kızartan Koku’ kitabının imza etkinliği düzenlendi
16:46 DBP Eş Genel Başkanı Bayındır: Kürtlerin özgürlüğü çok yakındır
16:19 Mûş'ta halk buluşması: Süreci başarıya ulaştıracağız
16:03 Yanan bölgede 5 bin palamut ekildi
15:52 3’üncü Amed Film Festivali film gösterimleriyle sürüyor
15:51 Mersin’de bağımlılıkla mücadele atölyesi
14:56 'Ekmek ve Barış' yürüyüşçüleri Ankara’da: Savaşa değil halka, emekçiye bütçe
14:48 Sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitirenler anıldı
14:36 'Komün ve meclisler ekmek ve su kadar gereklidir'
14:08 Cizîr ve Êlih'te kurulan taziyelere kitlesel ziyaret
14:05 Ömer Öcalan: Önder Apo 'Her evde Kürtçe konuşulmalı' diyor
13:41 Avustralya’da silahlı saldırı: En az 10 ölü
13:36 Ailesinden 4 kişiyi kaybeden tutsak Rukiye Fidan taziyeye götürüldü
13:26 'Uyuşturucu ve fuhşa karşı birlikte mücadele edecek, birlikte kazanacağız'
13:15 AB ve HRW’den İran’a Nergîs Muhammedi için çağrı
11:56 Pervin Buldan: Yasal düzenlemeleri yapma zamanı
11:42 Taliban eğitimcileri tutukladı
11:18 'Şam'la uzlaşı sağlamaya çalışıyoruz, Türkiye müdahale ediyor'
10:58 Roboskî'de şüpheli ölüm
10:54 Bayındır: AKP'nin raporu cesur ve kararlı adımlardan uzak
10:05 Jin dergi yeni sayısında ‘kadın mücadelesine’ odaklandı
09:40 Karadeniz ve Marmara için yağış uyarısı
09:36 İtalyan akademisyen: Kürtlerin barış isteğini büyük umutla destekliyorum
09:31 ABD’de üniversitede silahlı saldırı: En az 2 ölü
09:06 EPSU Temsilcisi Centellas: İşçi hareketi ve sendikalar süreçte rol üstlenmeli
09:05 Öğrencilerden Kürtçe eğitim komünü
09:04 ‘Cezaevleri sürecin samimiyet testidir’
09:03 7 kadın bir araya gelerek kapanma noktasına gelen kooperatifi yeniden üretime geçirdi
09:01 32 yıldır yasaklı köylerine yılda bir kez gidebiliyorlar: PKK gerekçeniz de kalmadı
09:00 'Türk'ün gücünü göreceksin' işkencesi: Tutsakları yıldırma politikasıdır
09:00 14 ARALIK 2025 GÜNDEMİ