Ölüme terk edilen tutuklunun başvurusu 3 yıldır AYM’de bekliyor

img
İSTANBUL - Belden aşağısı felç olan ve ATK’nin “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği tutuklu Serdar Yıldırım’ın infazının ertelenmesi için AYM’ye yapılan başvuru 3 yıldır karara bağlanmadı.
 
Metris 2 No’lu R Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Serdar Yıldırım, 17 Mart 2009’da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu belden aşağısı felç oldu. Yaşamını tekerlekli sandalyeyle sürdürmek zorunda kalan Yıldırım, Ankara İbni Sina Hastanesi’nde ameliyat oldu. Yıldırım’ın boynundan beline kadar 40’a yakın platin takıldı.
 
Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Yıldırım hakkında siyasi faaliyetleri nedeniyle “örgüt üyesi olmak” ve örgüte eleman kazandırmak” iddialarıyla dava açıldı. Söz konusu suçlamaya, bir tanık ifadesi gerekçe gösterildi. Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, 31 Mayıs 2016’da Yıldırım’a 9 yıl hapis cezası verdi. Ceza, 17 Ocak 2017’de Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından onandı. Yıldırım, cezanın onanması üzerine 28 Aralık 2018’de tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
 
ATK’DEN ‘CEZAEVİNDE KALAMAZ’ RAPORU
 
Yıldırım, yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane Sağlık Kurulu, 10 Ocak 2019’da hazırladığı raporla Yıldırım’ın tek başına öz bakımını yapamayacak durumda olduğu ve ambulansla Metris 2 No’lu R Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmesi gerektiğini kaydetti. Yıldırım, raporun verildiği gün Metris Cezaevine sevk edildi.  Yıldırım için daha önce Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nin Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilmesi yapılan talep ise, Metris Cezaevi’ne getirildiği sırada kabul edildi. ATK, Yıldırım hakkında 6 Şubat 2019 tarihinde “Cezaevinde kalamaz” raporu verdi. ATK raporunda, Yıldırım’ın tek başına yaşamını idame ettiremeyeceği tespitine yer verildi. 
 
TAHLİYEYE SAVCI VE EMNİYET ENGELİ!
 
Yıldırım’ın avukatları, bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na infaz erteleme başvurusunda bulundu. Savcılık, Mardin Emniyet İl Müdürlüğü’ne yazı yazarak, “infaz ertelenmesi durumunda toplum güvenliği açısından risk olup olmadığını” sordu. Emniyet, Yıldırım’ın serbest kalması durumunda PKK’ye katılacağı ya da eylem ve faaliyetlerinde yer alabileceğini ileri sürerek, tahliyesini istemedi. Savcılık, emniyeti referans alarak 5 Mart 2019’da infaz erteleme talebini reddetti. Talebin reddi ardından avukatlar, Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkeme, avukatların itirazını reddetti. İtirazın reddedilmesini bir üst mahkemeye taşıyan avukatların bu başvurusu da 29 Nisan 2019 tarihinde reddedildi.
 
3 YILDIR AMELİYAT EDİLMİYOR
 
Yıldırım, bulunduğu cezaevinde 2019 yılında görevli hasta bakıcılar tarafından tekerlekli sandalyeden düşürüldü. Düşürülme esnasında Yıldırım’ın omuriliğine takılan platinde kayma yaşandı. Yaşanan bu kayma nedeniyle Yıldırım uzanmakta ve uyumakta zorluk çekti. Bu ağrılar sebebiyle Yıldırım, Metin Sabancı Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlar, “Acil ameliyat olman lazım. Ancak ameliyatı sadece vücuduna bu platinleri yerleştiren hekim yapabilir” uyarısında bulundu. Ancak Yıldırım’ın tedavi edildiği Ankara İbni Sina Hastanesi’nde doktor olan Prof. Dr. Tarık Yazar’ın emekliye ayrıldığı için ameliyatı yapılmadı.
 
 BAKANLIKTAN RET TALEBİ 
 
Yıldırım’ın avukatı Vedat Ece, 5 Mayıs 2019’da infazının ertelenmesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Mahkeme, 21 Mayıs 2019’da verdiği ara kararla Yıldırım’ın, “Yaşamına ve maddi ile manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlike yok” iddiasında bulunarak, talebi reddetti. Av. Ece, 28 Kasım 2019’da infazın ertelenmesi için AYM’ye ikinci başvuruda bulundu. AYM, 5 Şubat 2020’de talebi tekrar reddetti. 
 
Esas hakkında herhangi bir karar vermeyen AYM, 2 Kasım’da her iki başvurunun birleştirilmesine karar vererek, Yıldırım’a ilişkin 24 Mart 2022’de Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi’ne yazı yazdı. AYM’ye 1 Haziran’da yanıt veren bakanlık, ATK’nin “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen Yıldırım’ın tek başına yaşamını devam ettirebileceğini ileri sürdü. Bakanlık, Yıldırım hakkında savcının verdiği karara işaret ederek, tahliyesine dönük olumsuz yanıt verdi.
 
‘İŞKENCE YASAĞI’ BAŞVURUSU
 
Av. Ece, bakanlığın olumsuz yanıtına karşı 16 Haziran’da AYM’ye ek dilekçe sundu. Yıldırım’ın 3 yıldır ameliyat edilmediğini ve 14 Ocak 2021’de götürüldüğü Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne sevk edildiğini paylaşan Ece, doktorların burada da “hayati risk teşkil eder” diyerek, ameliyat yapmadığını aktardı. Müvekkili Yıldırım’ın üç yıldır acı çektiğini ve hayati riskinin olduğunu dilekçede belirten Ece, Anayasa’nın 17’nci maddesine işaret etti. Ece, bu bağlamda işkence yasağının ihlal edildiğine dikkat çekti.
 
18 KİLO VERDİ
 
Dilekçede, bakanlığın yapılmayan ameliyata dair herhangi bir paylaşımda bulunmadığını ve müvekkilinin şu anda nasıl bir durumda olduğuna dair araştırma yapmadığını kaydedildi. Yıldırım ile 13 Haziran’da yüz yüze yapılan görüşme sonucu durumuna dair bilgilerin de yer aldığı dilekçede, şu ifadelere yer verildi: “Yıldırım, midesinde gastrit ve lenf gevşekliği teşhislerinin konulduğunu bu nedenle çok yoğun ve ağır sancılar çektiğini, hastalık nedeniyle yemek yemesinin çok güçleştiğini kendisine diyet programının verildiğini fakat hastane tarafından verilen yemeklerin çok yağlı ve baharatlı olması nedeniyle yemekleri yiyemediğini ifade etmiştir. Yine başvurucu söz diyet programında günde 4-5 öğün yoğurt yenmesinin gerektiği yazıldığını fakat kendisine günde 1 öğün çok az bir porsiyon yoğurt verildiğini hatta bazı günler verilmediğini ifade etmiştir. Başvurucu bu gastrit hastalığı nedeniyle 2,5 ay içerisinde 85 kilodan 67 kiloya düştüğünü ifade etmiş, halsizliği de tarafımızca açıkça gözlenmiştir.”
 
İNSANLIK DIŞI MUAMELE
 
Yıldırım’ın sırtında yer alan platinin vidalarının sırtına batmaya başladığını, bu nedenle nefes almakta zorluk çektiğini ve sırtında yaralar belirmeye başladığının aktarıldığı dilekçede, Yıldırım’ın idrar yollarında enfeksiyon oluştuğu belirtildi. Dilekçede, Yıldırım’a dair herhangi bir tedavi imkanının sağlanmadığına vurgu yapıldı. Dilekçede, ayrıca Yıldırım’ın her iki eli bileklerinden itibaren kesilmiş olan tutuklu Ergin Aktaş ile birlikte kaldığının ve kaldığı koşullarının “İnsanlık dışı ve aşağılayıcı muamele” yasağının ihlali olduğu belirtildi.
 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BAŞVURU
 
Yıldırım’ın infazının ertelenmesi için 4 Temmuz 2022 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuruda bulunuldu. Başvuruda, Yıldırım’ın göz altlarının morarmaya başladığı ve konuşmakta zorluk çektiği dile getirildi. Başvuruda, “Söz konusu diyet yemeklerinin müvekkile verilmemesine ilişkin cezaevi idaresi ve müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmede müdürlük tarafımıza, iaşe bedelinin 22 TL olduğunu söz konusu diyet listesindeki yiyecekleri bu nedenle temin edemediklerini, cezaevinden çıkan yemeklere müdahale edemediklerini ifade etmiştir. Tarafımız hem cezaevi müdürlüğüne hem de işbu dilekçe ile sayın savcılığa belirtir ki, sağlık durumu nedeniyle Adli Tıp Kurumu'nun cezaevinde kalmasını uygun görmediği müvekkil Serdal Yıldırım'ın toplum açısından hiçbir zararı olmamasına rağmen tahliye edilmemesinin hukuka aykırı olması gibi, cezaevinde tutulmaya devam edilip kendisi için hazırlanan diyet listesinin uygulanmaması ve aç bırakılması da kendisinin vücut bütünlüğüne ve yaşamına kast edilmesi anlamına gelmektedir”  ifadeleri yer aldı.
 
HASTANE PROGAMI UYGULANMIYOR
 
Müvekkilinin durumuna dair ajansımıza konuşan Av. Ece, tutuklulara dönük tutumla tecridin yoğunluğunun gözler önüne serildiğini söyledi. Hasta tutukluların cezaevinde yaşamını yitirmeye devam ettiğine dikkati çeken Ece, “Müvekkilim 3 yıldır antibiyotik kullanıyor ancak rahatsızlıklar devam ediyor” dedi. Müvekkilinin bulunduğu cezaevinde yaklaşık 150 hasta tutuklunun bulunduğunu ancak bu hasta tutuklulara bakacak üç revir görevlisinin olduğunu aktaran Ece, “Tüm bu ihlallerin yanı sıra müvekkilimin başka hastalıklara yakalanıyor. Midesinde ortaya çıkan gastritten dolayı Başakşehir Hastanesinin verdiği diyet programı dışına çıkmaması gerekiyor. Baharatlı ya da yağlı ve salçalı yemek verilmemesi gerekmemektedir. Buna dair liste veriliyor. Ancak öğlen yemeği hariç diyet programı doğrultusunda yemek verilmiyor” diye belirtti.
 
‘SORUMLUSU SİZSİNİZ’
 
Müvekkilinin 2 aydır akşam yemekleri yiyemediğini dile getiren Ece, müvekkilinin 85 kilodan önce 67, şimdi ise 60 kiloya düştüğü bilgisini paylaştı. Bu durum ile ilgili cezaevi müdürü ile görüştüklerini belirten Ece, müdürün iaşe bedeline işaret ettiğini belirtti. Müdürün taleplerini reddettiğini ve söylediklerini çarpıtmaya çalıştığını kaydeden Ece, “Müdür, ‘gidip kendi ellerimle mi yemek vereyim’ diye sordu. Hem müdüre hem de cezaevi görevlilerine, ‘başına bir şey gelirse sorumlu sizsiniz’ dedik. Çünkü ATK raporuna rağmen haksız bir şekilde tutuluyor. Bu şekilde yaparak ölümüne sebep olacaklar” diye konuştu.
 
MA / Mehmet Aslan
 

Diğer başlıklar

22/11/2025
23:27 İşkenceyle katledilen Kendirci'nin dosyasına gizlilik kararı getirildi
23:22 Hamburg’da Bîra Sûrê belgeseline ödül
23:17 31 yıl sonra tahliye olan Karatay memleketinde karşılandı
22:55 Riha'da yaşanan 2 ayrı kazada 2 kişi öldü
22:51 Riha’da engelli bakım merkezinde yangın: 1 çocuk yaşamını yitirdi
20:34 Türkiye Kobanê’de çiftçilere ateş açtı
19:44 Kılıçdaroğlu'ndan CHP’nin İmralı kararına tepki: Tarihin doğru tarafında olmak cesaret ister
19:11 25 Kasım etkinliklerinde birlikte mücadele vurgusu
18:39 Tülay Hatimoğulları: Komisyon tarihi bir karar aldı
18:35 Kadınlar katledilmek istenen Yasemin D.'yi ziyaret etti
18:29 Kadın tutsakların çizimleri sanatseverlerle buluştu
18:19 Özel: Komisyonda aldığımız karardan dönmeyeceğiz
17:32 Şax’ta Kadın Yaşam merkezi açıldı
17:29 Ekmek, toprak, adalet mitingi: Ekolojik saldırıya karşı kendimizi korumak zorundayız
17:17 25 Kasım kapsamında medyanın dili tartışıldı
17:10 Halide Türkoğlu: Kadınlar barış ısrarını sürdürmeli
17:02 Ekoloji Kervanı Kuzey Ege'de
16:36 Amedspor maçında Jîna Emînî’nin koreografisi açıldı
16:22 Wan’da Burak Ercan kararı protesto edildi
15:43 Emekçiler bütçe taleplerini açıkladı
15:35 Şevket Epözdemir katledilişinin 32’nci yılında anıldı
15:30 KESK’ten bölge mitingi: Bütçe emeğe ve barışa ayrılmalı
15:23 Pervin Buldan'dan partilere: Çözümün gelişmesi için herkes elini taşın altına koymalı
15:01 Dêrsim Emek ve Demokrasi Platformu: Halkın iradesi derhal teslim edilmeli
14:52 İSKİ’den su tüketimi uyarısı
14:45 Kadınlara yönelik cezaevindeki şiddet tartışıldı
14:22 Hasta tutsakların tahliyesi talep edildi
14:09 Wan’da Çocuk Hakları Dayanışma Ağı kuruldu
14:02 Katledilen ve kaybedilen kadınlar için adalet istendi
13:57 Bakırhan: ‘Şununla oturmam’ diyenler barış istemiyor, bunu da bir yere not ettik!
13:31 Yeni Yol Grubu İmralı'ya gidecek heyete üye vermeyecek
13:09 Cumartesi Anneleri: 45 yıldır Hayrettin Eren’in nerede olduğunu soruyoruz
12:57 Abdullah Öcalan: Hukukun yeniden inşa edilmesi bir gerekliliktir
12:42 Bozkurt ve Akgül’ün taziyesine kitlesel ziyaret
12:37 Mansur Yavaş ve özel kalem müdürü hakkında soruşturma izni
12:31 DEM Parti Mersin’de gazetecilerle bir araya geldi
12:26 Bahis soruşturmasında 149 hakemin kariyeri sona erdi
12:25 Değer Artış Payı Uygulama Yönetmeliği değiştirildi
12:24 Tülay Hatimoğulları: Hiç kimsenin çözümden kaçma lüksü yoktur
12:11 Siyaset Bilimci Aksoyoğlu: CHP’nin tutsak edildiği bir siyaseti izledik
11:35 DBP: Çözüm iradesini yok saymak, barış ve eşitlik taleplerinin inkârdır
10:33 Mazlûm Ebdî’den MA’ya önemli değerlendirmeler
10:12 Komisyonun İmralı’ya gitme kararını gazeteler nasıl gördü?
09:55 Kaybeden Kürtler değil CHP olacak
09:49 Dêrsim Belediyesi’nde kayyımın 1 yılı: Bina ve arsalar satılığa çıkarıldı
09:44 Rojava Film Festivali’ne katılan Ott: Burası Ortadoğu’ya örnek olabilir
09:31 Amed sokakları: CHP çözüm istemiyor
09:27 TTB süreç için çalışmalar yapacak: Hekimler süreci desteklemeli
09:27 Semsûr'da depremzedeler oldukları yerde!
09:24 Bulancak Sanat Tiyatrosu, 38 yıldır sahnede
09:07 Şikayete rağmen çocuk istismarı davasında soruşturma tamamlanmıyor!
09:06 Yoksullaşmanın fotoğrafı: Kirasını ödemek için eşyalarını satıyorlar
09:04 KESK Wan’da bölge mitingi düzenliyor
09:04 Wan'da uyuşturucuya karşı ortak mücadele hattı kuruluyor
09:02 Filistinli kadınlar 'acıma' değil adalet istiyor
09:01 'Barış sürecinde hasta mahpusların tahliyesi sağlanmalı'
09:00 İmralı ziyaretinde hangi başlıklar masada olacak?
09:00 22 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:30 Belen'de 7 katlı binada yangın: 2 ölü
21/11/2025
22:56 İspanya’da 3 madenci göçük altında kaldı
22:53 Bütçe görüşmeleri: Agirî'de doktor yok, doğan çocuklar ölüyor
22:39 Humus’ta kaçırılan Alevi gençler katledildi
22:36 Bangladeş’in başkenti Dakka’da deprem
22:32 Mazlum Ebdî, Şêx Mani El Cerba ile bir araya geldi
22:29 Kayyımın TELE1'de 32 kişiyi işten çıkardığı iddiası
22:25 29 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
22:01 AKP'den Hüseyin Yaman İmralı'ya gidecek
21:53 Böcek ailesinin kaldığı otelin sahibi ve çalışanı tutuklandı
21:51 Çiğdem Açlan'ın cenazesi köyünde toprağa verildi
21:44 Tülay Hatimoğulları: Kalıcı barışın tek yolu örgütlenmek
21:18 İsrail katlettiği Filistinli'nin cenazesini alıkoydu
21:15 'Sağlık hizmetlerinin 3'te 1'i özel sektöre devredilmiş durumda'
20:57 CHP PM üyesi Fırat: Parti yönetimimiz tarihsel bir hataya düşmüştür
20:24 Aynı firmanın ilaçlaması bir çocuğun ölümüne de neden olmuş
20:16 Şişli'de 25 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurdu
20:11 'Şüpheli kadın ve çocuk ölümleri aydınlatılsın'
20:06 Temel: CHP stratejik bir hata yapmıştır
19:44 Kadınlar, şartlı tahliyelerin engellenmesini protesto etti
19:35 Amed’de trafik kazası
19:29 Geçiş Hükümeti Reqa’yı Dêrazor’a bağlayan yolu kapattı
19:26 Zaxo Spor taraftarlarından Amedspor’a ziyaret
19:22 Pervin Buldan: Komisyonun İmralı kararıyla daha emin adımlarla yürüyeceğiz
18:47 223 işçinin eylemi devam ediyor
18:45 SRK inşaat, ajansımızı tehdit etti
18:38 ÖGB, Anadolu Üniversitesi öğrencilerine saldırdı
18:23 Murat Çepni: Öcalan’la görüşmek olmazsa olmazdır
18:21 TJA’dan fail Burak Ercan’ın beraat etmesine tepki
18:17 İmralı'ya dört kişilik heyet gidecek
18:12 Ahmet Faruk Ünsal: CHP büyük bir siyasi hata yaptı
18:07 İskender Bayhan: CHP'nin İmralı heyetinde olmaması ciddi bir eksikliktir
18:02 Wanlılar: CHP tarihi bir hata yaptı, kaybedecek
17:55 UNICEF: Ateşkese rağmen İsrail 72 çocuğu katletti
17:37 Bayındır: CHP toplumun sesine kulak vermedi
17:33 DEM Parti'den ilk açıklama: Görüşme kader niteliğinde, mesafeli yaklaşımlar üzüntü verici
17:24 SYKP Eş Genel Başkanı Titiz: CHP kararını gözden geçirsin
17:19 Tülay Hatimoğulları'ndan, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ziyaret
17:12 Bayındır'dan Göktayi ailesine taziye ziyareti
17:06 CHP’nin kararına tepki yağdı
17:01 YSP Eş Genel Sözcüsü: Kürt halkı bunu unutmayacak
16:59 CHP'nin İmralı kararının arkasında İmamoğlu mu var?
16:53 Komisyon'un hafta başında Abdullah Öcalan ile görüşmesi bekleniyor
16:45 İşkence ile katledilen çocuk işçi için yürüyüş
16:40 Komisyon Abdullah Öcalan ile görüşme kararı aldı
16:39 Eren Keskin: CHP’nin davranışı kabul edilemez
16:26 Komisyonda İmralı oylaması başladı
16:20 Agirî’de Sırrı Süreyya Önder Parkı açıldı
16:15 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Kürt halkı not ediyor
Ahmet Şık: İmralı’ya gidilmeli, gerekirse Kandil’e gidilmeli
15:47 Bakırhan’dan CHP’ye: İktidar karşıtlığını çözüm karşıtlığına dönüştürmeye çalışıyor
15:45 CHP süreci sabote etmeyi sürdürüyor: Toplantıyı terk ettiler
15:35 Aydın: Karar hem Türkiye demokrasisi hem de CHP açısından sorunlara yol açar
14:28 CHP'li Emir: İmralı'ya temsilci göndermeyeceğiz
14:18 Meclis komisyonu İmralı ziyareti gündemiyle toplandı
14:11 Kadınlar devlet-erkek şiddetine karşı alanlarda
13:53 MHP’li Yıldız: İmralı’ya ben gideceğim
13:33 KESK’ten 22 Kasım mitingine çağrı
13:31 Özel: Demokratik siyasetin önünün açılmasını savunuyoruz
13:30 Kurtulmuş parti koordinatörleri ile bir araya geldi
13:29 İHD Çocuk Hak İhlali Raporu: Bir yılda en az 192 hak ihlali
13:28 Kadını katletmek isteyen fail tutuklandı
13:09 CHP’nin kurultayda oylanacak parti programında neler var?
13:04 Riha'nın Ape Melle'si son yolculuğuna uğurlandı
12:58 Uğur Kaymaz ve babası mezarları başında anıldı
12:26 Kurtulmuş partilerin koordinatörleriyle bir araya gelecek
12:20 Ankara Tiyatro Festivali başlıyor
11:39 İstanbul’da sahte reçete soruşturması
11:21 Netleşme zamanı
10:31 Katılımcı Bütçe programında Komisyon Süreci’ne geçildi
10:06 Çetin Lodi: Yazarlar barış taleplerini yükseltmeli
10:03 EMEP Genel Başkanı Aslan: Sosyalist partiler tabanlarını sürece hazırlamalı
09:57 Îlham Ehmed ajansımıza konuştu: Genel bir çözüme açığız, Türkiye ile ortak çıkarlarımız var
09:47 Türkiye Riknaddin'de neyi amaçlıyor?
09:38 Ceza hukukçusu Kanar: ‘Geçiş yasaları’ kapsamında köklü reformlar yapılmalı
09:34 DSİ’nin ‘işletmede’ dediği baraj 6 yıl sonra yapılmış
09:29 Asgari ücret yorumu: Kaşıkla verilip kepçeyle alınıyor
09:25 'Barışı kadınların söz ve karar gücüyle inşa edelim'
09:23 Helebcelilerin kimsesiz mezarlarına Mûş sahip çıkıyor
09:22 Uğur Kaymaz ve babası 21 yıl önce katledildi: Adalet için yeni mekanizmalar yaratılmalı
09:15 3 milyon insan köye dönüş için çözüm bekliyor
09:13 Irak ve Federe Kürdistan’da ‘kadın mücadele birliğine’ ihtiyaç var
09:11 Yusuf Karadaş: Enerji ve ticaret yolları yeni gerilimlere yol açacak
09:06 Selime Büyükgöze: Erkek şiddeti eşitlikle son bulabilir
09:02 Kış lastiği uygulaması başlıyor: Fiyatlar cep yakıyor
09:00 21 KASIM 2025 GÜNDEMİ
20/11/2025
23:54 Maduro’dan Karayip'ler için ‘ağır silah’ ve ‘füze’ talimatı
22:50 Edirne’de kadın cinayeti
22:21 Tecavüze uğrayan çocuk yoğun bakımda
22:11 DEM Partililerden MESEM tepkisi: Çocukları öldürüyor
21:34 Trump’tan Zelenski’ye Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sonlandırmak için taslak
21:19 Almanya’da Kürt Çocuk Korosu’na 'Entegrasyon' ödülü
21:13 Bina ilaçlamasında 7 kişi hastaneye kaldırıldı