Ölüme terk edilen tutuklunun başvurusu 3 yıldır AYM’de bekliyor

img
İSTANBUL - Belden aşağısı felç olan ve ATK’nin “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği tutuklu Serdar Yıldırım’ın infazının ertelenmesi için AYM’ye yapılan başvuru 3 yıldır karara bağlanmadı.
 
Metris 2 No’lu R Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Serdar Yıldırım, 17 Mart 2009’da Mardin'in Kızıltepe ilçesinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu belden aşağısı felç oldu. Yaşamını tekerlekli sandalyeyle sürdürmek zorunda kalan Yıldırım, Ankara İbni Sina Hastanesi’nde ameliyat oldu. Yıldırım’ın boynundan beline kadar 40’a yakın platin takıldı.
 
Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Yıldırım hakkında siyasi faaliyetleri nedeniyle “örgüt üyesi olmak” ve örgüte eleman kazandırmak” iddialarıyla dava açıldı. Söz konusu suçlamaya, bir tanık ifadesi gerekçe gösterildi. Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, 31 Mayıs 2016’da Yıldırım’a 9 yıl hapis cezası verdi. Ceza, 17 Ocak 2017’de Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından onandı. Yıldırım, cezanın onanması üzerine 28 Aralık 2018’de tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.
 
ATK’DEN ‘CEZAEVİNDE KALAMAZ’ RAPORU
 
Yıldırım, yaşadıkları rahatsızlıklar nedeniyle Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane Sağlık Kurulu, 10 Ocak 2019’da hazırladığı raporla Yıldırım’ın tek başına öz bakımını yapamayacak durumda olduğu ve ambulansla Metris 2 No’lu R Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmesi gerektiğini kaydetti. Yıldırım, raporun verildiği gün Metris Cezaevine sevk edildi.  Yıldırım için daha önce Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nin Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevk edilmesi yapılan talep ise, Metris Cezaevi’ne getirildiği sırada kabul edildi. ATK, Yıldırım hakkında 6 Şubat 2019 tarihinde “Cezaevinde kalamaz” raporu verdi. ATK raporunda, Yıldırım’ın tek başına yaşamını idame ettiremeyeceği tespitine yer verildi. 
 
TAHLİYEYE SAVCI VE EMNİYET ENGELİ!
 
Yıldırım’ın avukatları, bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na infaz erteleme başvurusunda bulundu. Savcılık, Mardin Emniyet İl Müdürlüğü’ne yazı yazarak, “infaz ertelenmesi durumunda toplum güvenliği açısından risk olup olmadığını” sordu. Emniyet, Yıldırım’ın serbest kalması durumunda PKK’ye katılacağı ya da eylem ve faaliyetlerinde yer alabileceğini ileri sürerek, tahliyesini istemedi. Savcılık, emniyeti referans alarak 5 Mart 2019’da infaz erteleme talebini reddetti. Talebin reddi ardından avukatlar, Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkeme, avukatların itirazını reddetti. İtirazın reddedilmesini bir üst mahkemeye taşıyan avukatların bu başvurusu da 29 Nisan 2019 tarihinde reddedildi.
 
3 YILDIR AMELİYAT EDİLMİYOR
 
Yıldırım, bulunduğu cezaevinde 2019 yılında görevli hasta bakıcılar tarafından tekerlekli sandalyeden düşürüldü. Düşürülme esnasında Yıldırım’ın omuriliğine takılan platinde kayma yaşandı. Yaşanan bu kayma nedeniyle Yıldırım uzanmakta ve uyumakta zorluk çekti. Bu ağrılar sebebiyle Yıldırım, Metin Sabancı Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorlar, “Acil ameliyat olman lazım. Ancak ameliyatı sadece vücuduna bu platinleri yerleştiren hekim yapabilir” uyarısında bulundu. Ancak Yıldırım’ın tedavi edildiği Ankara İbni Sina Hastanesi’nde doktor olan Prof. Dr. Tarık Yazar’ın emekliye ayrıldığı için ameliyatı yapılmadı.
 
 BAKANLIKTAN RET TALEBİ 
 
Yıldırım’ın avukatı Vedat Ece, 5 Mayıs 2019’da infazının ertelenmesi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Mahkeme, 21 Mayıs 2019’da verdiği ara kararla Yıldırım’ın, “Yaşamına ve maddi ile manevi bütünlüğüne yönelik ciddi bir tehlike yok” iddiasında bulunarak, talebi reddetti. Av. Ece, 28 Kasım 2019’da infazın ertelenmesi için AYM’ye ikinci başvuruda bulundu. AYM, 5 Şubat 2020’de talebi tekrar reddetti. 
 
Esas hakkında herhangi bir karar vermeyen AYM, 2 Kasım’da her iki başvurunun birleştirilmesine karar vererek, Yıldırım’a ilişkin 24 Mart 2022’de Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi’ne yazı yazdı. AYM’ye 1 Haziran’da yanıt veren bakanlık, ATK’nin “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen Yıldırım’ın tek başına yaşamını devam ettirebileceğini ileri sürdü. Bakanlık, Yıldırım hakkında savcının verdiği karara işaret ederek, tahliyesine dönük olumsuz yanıt verdi.
 
‘İŞKENCE YASAĞI’ BAŞVURUSU
 
Av. Ece, bakanlığın olumsuz yanıtına karşı 16 Haziran’da AYM’ye ek dilekçe sundu. Yıldırım’ın 3 yıldır ameliyat edilmediğini ve 14 Ocak 2021’de götürüldüğü Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi’ne sevk edildiğini paylaşan Ece, doktorların burada da “hayati risk teşkil eder” diyerek, ameliyat yapmadığını aktardı. Müvekkili Yıldırım’ın üç yıldır acı çektiğini ve hayati riskinin olduğunu dilekçede belirten Ece, Anayasa’nın 17’nci maddesine işaret etti. Ece, bu bağlamda işkence yasağının ihlal edildiğine dikkat çekti.
 
18 KİLO VERDİ
 
Dilekçede, bakanlığın yapılmayan ameliyata dair herhangi bir paylaşımda bulunmadığını ve müvekkilinin şu anda nasıl bir durumda olduğuna dair araştırma yapmadığını kaydedildi. Yıldırım ile 13 Haziran’da yüz yüze yapılan görüşme sonucu durumuna dair bilgilerin de yer aldığı dilekçede, şu ifadelere yer verildi: “Yıldırım, midesinde gastrit ve lenf gevşekliği teşhislerinin konulduğunu bu nedenle çok yoğun ve ağır sancılar çektiğini, hastalık nedeniyle yemek yemesinin çok güçleştiğini kendisine diyet programının verildiğini fakat hastane tarafından verilen yemeklerin çok yağlı ve baharatlı olması nedeniyle yemekleri yiyemediğini ifade etmiştir. Yine başvurucu söz diyet programında günde 4-5 öğün yoğurt yenmesinin gerektiği yazıldığını fakat kendisine günde 1 öğün çok az bir porsiyon yoğurt verildiğini hatta bazı günler verilmediğini ifade etmiştir. Başvurucu bu gastrit hastalığı nedeniyle 2,5 ay içerisinde 85 kilodan 67 kiloya düştüğünü ifade etmiş, halsizliği de tarafımızca açıkça gözlenmiştir.”
 
İNSANLIK DIŞI MUAMELE
 
Yıldırım’ın sırtında yer alan platinin vidalarının sırtına batmaya başladığını, bu nedenle nefes almakta zorluk çektiğini ve sırtında yaralar belirmeye başladığının aktarıldığı dilekçede, Yıldırım’ın idrar yollarında enfeksiyon oluştuğu belirtildi. Dilekçede, Yıldırım’a dair herhangi bir tedavi imkanının sağlanmadığına vurgu yapıldı. Dilekçede, ayrıca Yıldırım’ın her iki eli bileklerinden itibaren kesilmiş olan tutuklu Ergin Aktaş ile birlikte kaldığının ve kaldığı koşullarının “İnsanlık dışı ve aşağılayıcı muamele” yasağının ihlali olduğu belirtildi.
 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BAŞVURU
 
Yıldırım’ın infazının ertelenmesi için 4 Temmuz 2022 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuruda bulunuldu. Başvuruda, Yıldırım’ın göz altlarının morarmaya başladığı ve konuşmakta zorluk çektiği dile getirildi. Başvuruda, “Söz konusu diyet yemeklerinin müvekkile verilmemesine ilişkin cezaevi idaresi ve müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmede müdürlük tarafımıza, iaşe bedelinin 22 TL olduğunu söz konusu diyet listesindeki yiyecekleri bu nedenle temin edemediklerini, cezaevinden çıkan yemeklere müdahale edemediklerini ifade etmiştir. Tarafımız hem cezaevi müdürlüğüne hem de işbu dilekçe ile sayın savcılığa belirtir ki, sağlık durumu nedeniyle Adli Tıp Kurumu'nun cezaevinde kalmasını uygun görmediği müvekkil Serdal Yıldırım'ın toplum açısından hiçbir zararı olmamasına rağmen tahliye edilmemesinin hukuka aykırı olması gibi, cezaevinde tutulmaya devam edilip kendisi için hazırlanan diyet listesinin uygulanmaması ve aç bırakılması da kendisinin vücut bütünlüğüne ve yaşamına kast edilmesi anlamına gelmektedir”  ifadeleri yer aldı.
 
HASTANE PROGAMI UYGULANMIYOR
 
Müvekkilinin durumuna dair ajansımıza konuşan Av. Ece, tutuklulara dönük tutumla tecridin yoğunluğunun gözler önüne serildiğini söyledi. Hasta tutukluların cezaevinde yaşamını yitirmeye devam ettiğine dikkati çeken Ece, “Müvekkilim 3 yıldır antibiyotik kullanıyor ancak rahatsızlıklar devam ediyor” dedi. Müvekkilinin bulunduğu cezaevinde yaklaşık 150 hasta tutuklunun bulunduğunu ancak bu hasta tutuklulara bakacak üç revir görevlisinin olduğunu aktaran Ece, “Tüm bu ihlallerin yanı sıra müvekkilimin başka hastalıklara yakalanıyor. Midesinde ortaya çıkan gastritten dolayı Başakşehir Hastanesinin verdiği diyet programı dışına çıkmaması gerekiyor. Baharatlı ya da yağlı ve salçalı yemek verilmemesi gerekmemektedir. Buna dair liste veriliyor. Ancak öğlen yemeği hariç diyet programı doğrultusunda yemek verilmiyor” diye belirtti.
 
‘SORUMLUSU SİZSİNİZ’
 
Müvekkilinin 2 aydır akşam yemekleri yiyemediğini dile getiren Ece, müvekkilinin 85 kilodan önce 67, şimdi ise 60 kiloya düştüğü bilgisini paylaştı. Bu durum ile ilgili cezaevi müdürü ile görüştüklerini belirten Ece, müdürün iaşe bedeline işaret ettiğini belirtti. Müdürün taleplerini reddettiğini ve söylediklerini çarpıtmaya çalıştığını kaydeden Ece, “Müdür, ‘gidip kendi ellerimle mi yemek vereyim’ diye sordu. Hem müdüre hem de cezaevi görevlilerine, ‘başına bir şey gelirse sorumlu sizsiniz’ dedik. Çünkü ATK raporuna rağmen haksız bir şekilde tutuluyor. Bu şekilde yaparak ölümüne sebep olacaklar” diye konuştu.
 
MA / Mehmet Aslan
 

Diğer başlıklar

09:59 İşte Türkiye’nin 'statüsüz Kürt' diplomasi trafiğinin detayları
09:51 Wan’daki kayyımdan kışkırtıcı adım
09:35 Wan'dan haykırdılar: Öcalan'ın özgürlüğü Kürtlerin özgürlüğüdür
09:10 Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri açıklandı
09:05 Rapor: Depremzedelerin koşulları değişmedi, sağlık sorunları arttı
09:03 Gimgim’da bal hasadı: Bu sene verim de kalite de düşük
09:02 Sağlıkta şiddetin boyutu: 13 yılda 123 bin başvuru
09:00 ‘Kadınların dahil olduğu bir çözüm süreci birlikte yaşamı temin edebilir’
09:00 18 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
17/09/2025
23:27 Şara ile Kalın görüşmesinde anlaşmazlık
23:15 Hunergeha Welat'tan 'Vê carê rast e' klibi
22:57 Keskin Bayındır: Kanunlar artık 'Öcalan özgür olmalı' diyor, uygulayın
21:27 Fed’den yılın ilk faiz indirimi
21:18 Komisyonun 10'uncu toplantısı sona erdi: Etkili adımlar atılsın
21:08 Amed'de sağlıklı yaşam için bisiklet turu
20:44 Mersin'de polisin 2 saatlik ablukasını aşan kitle yürüdü
20:28 ‘Barış istiyoruz’ kampanyasına yoğun ilgi
19:50 Çiğdem Kılıçgün Uçar: Umut hakkı demokratik entegrasyon için önemli anahtardır
19:14 İsviçre'den seslendiler: Umut hakkı tanınsın, barış yolu açılsın
19:04 KHK eylemi 338'inci haftasında
18:55 Wan’da binler Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdü
18:33 Akademisyenler Meclis komisyonunda: Anayasa barışa dönük bir dille yeniden kaleme alınabilir
17:47 Gazze'de katledilenlerin sayısı 65 bini geçti
17:40 Amed yürüyüşünde Abdullah Öcalan’ın dev posteri açıldı
17:02 MİT Başkanı Şara ile görüşecek
16:45 Bayrampaşa Belediye Başkanı görevden alındı
16:44 Cemaatteki tecavüz davasında karar bozuldu, cezalar arttırıldı
16:40 Çadır eylemindeki işçilerden yeni kararlar
16:35 Geçici hükümet Nepal’de ulusal yas ilan etti
16:20 Tahliyeye kurul engeli
15:39 Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
15:35 Wan'da yürüyüşe son çağrı
15:04 3 yılda İran 2 bin 910 kişiyi idam etti
14:52 Meclis Başkanı Kurtulmuş: Elimizi çabuk tutmalıyız
14:43 Sanatçılardan ‘Barışı toplumsallaştırmak’ buluşması
14:42 30 yıllık tutsağın, kardeşinin cenazesine katılma talebine ret
14:40 Êlih'te aynı aileden 4 kişinin katledilmesi protesto edildi
14:22 ‘Kent uzlaşısı’ davasına çağrı
14:13 Komisyonun 10’uncu toplantısı başladı
14:06 İnsan hakları örgütlerinden Zeyneb Celaliyan’ın tedavi hakkı için çağrı
13:38 Abdullah Öcalan: Hukuksal çözüm aşamasına gelindi
13:02 ‘Komisyon Öcalan ile görüşmeli, yasal düzenlemeler konuşulmalı'
12:34 Zeyneb Celaliyan'dan mektup: Zulme sessiz kalmayın
12:18 Kayyımın kapattığı Alo Şiddet Hattı yeniden hizmete sunuldu
11:59 AYM kararı hiçe sayılıyor: 'Sanal devriye'den 25 hesaba erişim engeli
11:42 Mêrdîn'de doktor saldırıya uğradı
11:30 Z.Ş.'yi öldürmeye teşebbüs eden sanığın duruşması ertelendi
11:29 Kazanhan'ın annesinden mahkemeye: Katili siz mi saklıyorsunuz?
11:28 DBP'den hükümete 'umut hakkı' çağrısı: Kararlar uygulanmalı
11:02 İranlı Prof. Dabashi: Bilge Öcalan’ın çağrısı bölgede kalıcı bir etki yaratacak
10:52 Köyceğiz Belediyesi Başkan Yardımcısı Örnek gözaltına alındı
10:34 Muğla'da orman yangını
10:11 'Kent Uzlaşısı' davası: Kürtlerin seçme ve seçilme hakkına saldırıdır
10:08 Arap aşiretleri öncüleri: Öcalan’ın mesajı halkların kardeşliğini güçlendiriyor
10:00 Amed ve Mêrdîn'de Musa Anter anması yapılacak
09:38 ‘Komisyon anadilde eğitimin önündeki bariyerleri kaldırmalı’
09:21 Öcalan Avrupa'ya gidişleri eleştirdi: Gençlere bilinçli bir göçertme politikası uygulanıyor
09:19 Türkiye Suriye'de ateşle oynuyor
09:18 Prof. Kariane Westrheim: Konsey ‘umut hakkı’na dair Türkiye’yi harekete geçirmeli
09:17 HDK’li Çakmak: Temel hedefimiz barışın toplumsallaşması
09:17 Katliam ihalesi: Av kotası arz talep doğrultusunda belirleniyor
09:12 Görme engelli dengbêjlerin dünyası: Xewnên Tarî
09:11 Av. Tekin: Komite 'umut hakkı' için Türkiye'ye baskı kurmalı
09:09 Şerzan Kurt’un babası: Süreçten umutluyuz, eşitlik istiyoruz
09:07 Amed-Wan arasında yaklaşık 1 yıldır adalet arıyor: Rojin’e ne oldu?
09:04 Tutsak yakınlarının süreç beklentisi: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü
09:01 Üniversite kütüphanesi valiliğe tahsis edildi: Eğitimciler tepkili
09:00 ATK’den yüzde 94 engelli tutsağa: DAİŞ’e karşı neden savaştın?
09:00 17 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
16/09/2025
23:27 Bayrampaşa Belediyesi Başkanı dahil 20 kişi tutuklandı
23:05 DEM Parti'li Çandar: Demirtaş ve Mızraklı serbest bırakılmalı
22:13 İngiliz sendikalarından Avrupa Konseyi’ne Abdullah Öcalan çağrısı
22:07 KESK'ten yarı zamanlı çalışma yönetmeliğine dava
21:06 Kalkan: Çözüm Önder Apo’nun özgürlüğüyle gelişir
20:54 Mersin ve Amed’de ilçe ilçe ‘umut hakkı’ yürüyüşüne çağrı
20:36 DEM Partili belediye eşbaşkanlarından kadın buluşması
19:44 İran rejimi 16 günde 126 insanı idam etti
19:41 Direnişteki işçilerden destek çağrısı
19:20 UN Women raporu: Dünya kadın haklarında alarm veriyor
19:15 Kayyım atanan belediye eşbaşkanlarından ‘Barış için imza standı’na ziyaret
19:10 Adana’dan Akbelen’e destek: 7554 sayılı yasa iptal edilmeli
18:14 Kadınlar Jîna Emînî için alanlarda: Jin jiyan azadî
17:32 Trump'tan Hamas'a: Tüm rehineleri hemen serbest bırakın
17:23 Wan’nın tüm ilçelerinde 'umut hakkı' yürüyüşüne çağrı
16:54 İran Konsolosluğu önünde Jîna Emînî anması: Özgür yaşamı inşa edeceğiz
16:53 BES'ten TİS kararlarına karşı imza kampanyası
16:42 'Öcalan'ın özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür'
16:18 HDK soruşturmasında beraat ve ‘kovuşturmanın durması’ kararı
16:10 Mezopotamya Su Forumu Amed'de gerçekleştirilecek
15:26 ‘Özgürlük felsefesi dünyaya yayıldı’
15:20 Yandaş medyanın Pınar Aydınlar manipülasyonu
15:18 Tevriz Dora davası 10 Şubat’ta ertelendi
15:04 Kadın derneklerinden AK’ye ‘umut hakkı’ mektubu
15:00 Türkiye futbolunda ilk: Formada Kürtçe slogan yer aldı
14:18 Wan'da yürüyüşe çağrı: Öcalan'ın özgürlüğü sağlanmalı
14:10 Gazi Yaşargil'de sağlıkçılara dönük şiddet protesto edildi
14:07 Sûrfest programı belli oldu
13:49 Seqiz'da 'Jîna Emînî' grevi
13:39 Erdoğan: Süreç ivme kazanıyor
13:29 ÖHD'den Meclis'e çağrı: Kürtçeyi resmi statüye kavuşturun
13:25 Tutsaklara kitap engeli: Kurum güvenliğini bozabilir
13:24 ‘Jin, jiyan, azadî özgür bir yaşamın manifestosu’
12:51 İran'ın rejiminin 'affı' siyasi tutsakları kapsamayacak
12:47 Suriye’de 16 günde 13 sivil hayatını kaybetti
12:16 Filistin’den Gazze için uluslararası topluma çağrı
11:40 ‘Jîna Emînî’nin mücadelesi kadınlara rehberlik etti’
11:18 Borsa İstanbul'da operasyon: 14 gözaltı
11:06 Meksikalı kadınlardan ‘umut hakkı’ için eylem
11:00 Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Şoygu Bağdat’ta
10:31 Bakanlar Komitesi'ne mektup: 'Umut hakkı'nda net sinyal ver
10:00 Yürüyüşe katılım çağrısı: Barışın yolu Öcalan'ın özgürlüğünden geçer
09:58 Rojava'dan kadınlara: Devrim ruhunu diri tutalım
09:43 Yazar Gezer: Devletli düşünme geleneğine karşı ‘Xwebûn’ bir kırılma yaratıyor
09:08 AK önünde eylem: 'Umut hakkı'nı uygulayın
09:06 Dêrsim'de deprem, heyelan ve taşkın riski
09:06 Gabar Dağı'nda yeni tehdit: 114 sondaj kuyusu açılıyor
09:05 Gilî Dağ'da çöp sorunu
09:04 Jîna Emînî’nin ardından: Kadın özgürleşmeden erkeğin özgürleşemeyeceği anlaşıldı
09:03 'Umut hakkı' tanınmayan ağır hasta tutsağın babası: Bu bize de işkence
09:02 Amed'deki yürüyüşe çağrı: Öcalan'ın özgürlüğünü haykıralım
09:01 Mızraklı’nın tahliyesine engelin gerekçesi: Örgütten ayrılmadı!
09:00 KJAR koordinasyon üyesi: Rojhilat ve İran'da yeni bir mücadele çizgisi var
09:00 16 EYLÜL 2025 GÜNDEMİ
08:50 Yazar, şair ve sanatçılardan Nesimi Aday için çağrı
08:34 İsrail Gazze'ye kara harekatı başlattı
08:14 Amed’de ilçe ilçe 'umut hakkı' yürüyüşü çalışması
15/09/2025
23:23 İzmir'de 5 ESP'li tutuklandı
22:43 İİT-Arap Birliği Ortak Zirvesi sonuç bildirgesi yayımlandı
21:44 Pınar Aydınlar'a bir ceza bir de beraat talebi YENİLENDİ
21:27 5’inci Suriye Forumu sonuç bildirgesiyle sona erdi
20:49 'Kara para' soruşturmasında adı geçen Tekdağ serbest
19:53 Avukatlar İmralı'dan döndü
19:43 ‘Zeytinlikler termik santrallere kömür olacak’
19:37 Kayyımın işten çıkardığı işçilerin eylemi 47’nci gününde
19:30 Erdoğan Şara ile Katar'da bir araya geldi
19:00 Çin: ABD diğer ülkelerin egemenliğini ihlal ediyor
18:55 Wan'da 'Yaşamak ve yaşatmak için örgütleniyoruz' kampanyası başlatıldı
18:50 'Umut hakkı' yürüyüşüne çağrı
18:36 NADA: Kadınlara yönelik soykırımı durdurmak için sesimizi yükseltelim
18:29 Kartalkaya davasında 'olası kastla öldürmek' suçundan ceza istendi
18:20 HSK olağanüstü toplantısını erteledi
18:17 Gazze'de 3 gazeteci daha katledildi
18:11 Amed'de şüpheli kadın ölümü
18:07 Dêrsim’de 'barış için imza' standı
18:00 6 mahalleye 8 saat su verilmeyecek
16:32 5. Suriye Forumu: Özerk Yönetim başarısını kanıtladı
16:06 Nergis Muhammedi: Jin, jiyan azadî hareketinden intikam almak istiyorlar
16:02 Erzingan’a görüşe giden aile kaza geçirdi
15:43 Şemrex’te Kadın Yaşam Merkezi yeniden hayata geçiyor
15:17 DEM Parti’den aileler arasında yaşanan kavgalara karşı çağrı