İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi kuruluşunu ilan etti

img

İSTANBUL – İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi ‘Artık özgürlük zamanı’ diyerek, kuruluşunu ilan etti.

İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi (İSÖM) kuruluşunu ilan etti. Gençliğin, aynı zamanda toplumun geleceğini temsil ettiğinin ifade edildiği açıklamada, tarih boyunca özgürlüğü ve hakikati esas almayan olgulara karşı gençliğin öncü konumda olduğu belirtildi.

‘KAMPÜSLERİ ÖZGÜRLEŞTİRENE DEK MÜCADELE EDECEĞİZ’

Egemen güçlerin, ahlaki politik bir yaşam hakikatini ters yüz etmek için kapitalist modernite ve liberal ideolojileri kullandığının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Liberalizm etkisiyle başta var olan ahlaki toplumsal örgüyü parçalamakta, bireyleri toplumsal değer yargılarına karşı duyarsızlaştırmakta ve sonuna kadar bireycileştirilmiş, güdülere indirgenmiş bir yaşamı hakim kılmaya çalışmaktadır. Toplumu özünden ve gerçekliğinden kopararak hegemon güçlerin etkisi altında bırakmak istemektedir. Zihniyet asimilasyonu ve baskıcı politikalarıyla itaatkar bireyler yaratmayı benimsemekte ve gençliği bilimden ve hakikatten kopararak toplumun geleceğini hedef almaktadır. Gençleri sistemde bulunduğu her alanda, özelde üniversite ve lise alanlarında özgür olmayan, hakikati ve bilimi temsil etmeyen, dönemin Zigguratları denilebilen kurumlarda öncü misyonundan düşürmekte ve kapitalist modernitenin kölesi kılmayı benimsemektedir. Bizler, hakikati ve bilimi temsil etmenin özgür üniversiteler ve liselerden geçtiğinin bilinciyle devraldığımız misyonumuzla var olacak, bizi bize yabancılaştırmaya çalışan faşist, tekçi, erkek egemen zihniyete karşı üniversiteleri, liseleri, kampüsleri örgütleyecek ve özgürleştirene dek mücadele edeceğiz.”

ÜNİVERSİTEDE ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI

Üniversite gençliğinin özel savaş politikaları ile fuhuşa, uyuşturucuya teslim edildiğinin, tek dilli eğitime maruz bırakılıp anadilde eğitim hakkından mahrum bırakıldığının altının çizildiği açıklamada, “Bir toplumun tarihini, kültürünü taşıyan değer, o toplumun anadilidir. Bir toplumun gelişimi o toplum değerlerine bağlı olduğu ölçüsüyle ilerler, dil de toplumun en güçlü değeri konumundadır. Özelde eğitim alanlarında gençleri en temel hakkı olan anadilden mahrum bırakmak, asimile etmeyi ve var ettiği tekçi bireyci sisteme göre yaşatmayı meşru kılmaktadır. Özgürlüğün, hakikatin temel yasası olduğunu savunan bizler, binbir renkli bahçelerden oluşan çok dilli demokratik ulus ve demokratik toplumun demokratik üniversitelerinde tekçiliğe ve bireysel yaşama karşı özgürlüğü büyütecek, yeni yaşamı örmeyi temel amaç edineceğiz” denildi.

Açıklamanın devamında, “Tüm mücadele arkadaşlarımızın anısına bağlılıkla direniş mirasını kendimize görev biliyor, gün bu ateşi daha da büyütüp zafer ile taçlandırma günüdür diyerek İstanbul Özgür Öğrenci Meclisi olarak kuruluşumuzu deklere ediyoruz. Bijî Berxwedana Ciwanan. Bijî Zanîngehên Azad” diye belirtildi.

Kuruluş açıklaması alkışlarla sona erdi.