Öğrencilerden eğitim ücreti zammına protesto

img
İSTANBUL- Gelişim Üniversitesi öğrencileri,  üniversite idaresinin eğitim ücretlerine yapılan yüzde yüzlük zamma teki gösterdi. 
 
Gelişim Üniversitesi öğrencileri, öğrenim ücretlerine yapılan fahiş zamlara tepki göstermek için “Müşteri değil öğrenciyiz” şiarıyla Avcılar yerleşkesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Farklı üniversitelerden öğrencilerin bir araya geldiği açıklamaya, Hakların Demokratik Partisi (HDP) eski Milletvekili Musa Piroğlu destek verirken, öğrenciler, “Zamlara boyun eğmiyoruz” pankartının yanı sıra, “Gelişim boyun eğmez” ve “Zamlara boyun eğmiyoruz” dövizleri taşıdı. 
 
‘MÜŞTERİ OLARAK GÖRÜLÜYORUZ’
 
Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Emir Yılmaz, final haftası döneminde eğitim ücretlerine yüzde yüz zam yapıldığını belirterek, idarenin aldığı kararı kabul etmeyeceklerini söyledi. Üniversitenin ticarethaneye dönüştürüldüğünü kaydeden Yılmaz, "Bizleri müşteri olarak üniversiteyi ticarethane olarak gören bu anlayışı teşhir ediyoruz. Gelişim Üniversitesi öğrencileri olarak geçen yıla oranla yaklaşık %100 oranında yapılan bu zamma karşıyız. Bizler daha iyi bir gelecek hedefiyle öğrenim görmek isterken yapılan bu fahiş zamlarla öğrenci değil müşteri olarak görüldüğümüzü öğrenmiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.
 
DİLEKÇE VERDİLER  
 
Açıklamanın devamında Yılmaz, şunları kaydetti: "Enflasyon oranları da gösteriyor ki yapılan bu zam ile dengesiz bir artış söz konusu. Erken tercih döneminin bu kadar kısa süreli olması da öğrenciler olarak bizlerin sağlıklı bir karar vermesine engel oluyor. Okul yönetimimizin de yapmış olduğumuz açıklamayı dikkate alarak hareket edeceğini temenni ediyor ve mücadeleyi bırakmayacağımızı buradan belirtmek istiyoruz."
 
Açıklamanın ardından öğrenciler, "Yapılan zamlar derhal geri çekilsin" ve "Hukuksuz zamlara karşıyız" sloganları attıktan sonra yönetime dilekçe vererek eyleme son verdi.