Yeşil Sol’un en genç vekili Altın: Değişimin yolunu bulmalıyız

img
ANKARA - Yeşil Sol Parti’nin en genç vekili Beritan Güneş Altın, genç kadınlarla birlikte değişimin yolunu bulacaklarını belirterek, “mücadele” çağrısı yaptı. 
 
Türkiye'de gençlerin sorunları gün geçtikte derinleşerek kriz halini alıyor. Gençler; ekonomik nedenlerle barınamıyor ve geçinemiyorken, bunun sonucunda eğitime devam edemiyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) gençlik istatistiklerine göre; Türkiye'de gençlerin yüzde 7,6’sı eğitimini yarıda bırakırken, bunların yüzde 48,1’i ekonomik nedenlerden kaynaklanıyor. Gençlerin sorunları ekonomik kriz ve demokrasi krizi derinleştikçe büyürken, genç kadınlar ise toplumsal normlar nedeniyle bu krizleri en derinden yaşayan kesimin başında geliyor.
 
GENÇLİK SORUNLARININ TESPİTİ 
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) en genç milletvekili Beritan Güneş Altın, iktidarın gençlere, kadınlara ve çocuklara yönelik politikalarını değerlendirdi. Daha önce ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında psikolog olarak hak ve aktivizm alanında çalışmalar yapan Altın, bu çalışmaları Meclis’e de taşıyacağını, gençler, kadınlar ve çocuklar için üretilen yeni politikalar ile mücadeleye omuz olunacağını dile getirdi. Meclisin en genç milletvekillerinden olmanın beraberinde önemli bir temsiliyeti getirdiğini söyleyen Altın, “Genç bir kadın olarak Meclis’te gençlere yönelik çalışmaların temel odaklarından biri olmak istiyorum. Bu noktada gençlerle ilgili saha çalışmaları yapmak, gençlerin zorlandığı alanları gençlerle birlikte tespit etmek, ardından Meclis’te bir politika üretmek üzere çalışmalarımı sürdürmek istiyorum” dedi.
 
GENÇLERİN GELECEKSİZLİK KAYGISI 
 
Türkiye'deki gençlerin geleceksizlik kaygısı nedeniyle başka ülkelere gitme arayışında olduğunu dile getiren Altın, “Türkiye’de gençlerin bir hayat inşa edemediklerini ve umutsuz bir şekilde yüzlerini diğer ülkelere döndüğünü, farklı yönlere ve farklı arayışlara girdiklerini görüyoruz. Bu alan bulamama, yaşam inşa edememe meselesinin üzerine gitmek istiyoruz. Bunu da en iyi gençlerle yapabiliriz. Yeşil Sol Parti,  gençlerin problemini en iyi genç olan, gençlerle iç içe olan bir vekilin yapacağını düşünmüş olmalı ki listelerinde de genç adayların önde olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
 
10 GB İNTERNETE İNDİRGENEN SORUN!
 
Gençlere yönelik politika üretenlerin 10 GB internetten öteye gidemediğini ifade eden Altın, şunları kaydetti: “Gençlerin 10 GB’tan öte dertleri var. Gençler iş bulamıyor, kendilerine bir yaşam kuramıyorlar. Eğitim alıyorlar ama mesleki eğitimlerini uygulayacakları bir iş bulamıyorlar. Gençlerin problemlerinin 10 GB internete indirgemek çok büyük bir haksızlık, anlayışsızlık ve anlamamaktır. Gençlerle birlikte sorun tespiti yaptıktan sonra ,birlikte değiştireceğimizi, birlikte üreteceğimizi düşünüyorum.”
 
KADINLARIN MÜCADELE DÖNEMİ
 
Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini hatırlatarak, kadınların kazanımlarını korumak için mücadele vermesi gereken bir döneme girildiğini söyleyen Altın, “Karşımızdakiler, kadın kazanımlarına, kadın var oluşuna, genç varoluşuna karşı çalışmalar yürütecekler ki o zihniyetten geliyorlar. Dolayısıyla bizim bu zihniyete karşı çok sağlam bir duruş sergilememiz gerekiyor, kazanımlarımızın üstüne yeni kazanımlar katalım ve var olan kazanımlarımızın alınmasına karşı çıkalım” şeklinde konuştu. 
 
‘DEĞİŞİMİN YOLUNU BULMALIYIZ’
 
Altın, genç kadınlara mücadele çağrısı yaparak, “Genç kadınlarla birlikte değişimin yolunu bulmalıyız. Genç kadınlarla birlikte genç kadınların sorunlarını tespit ediyor olmalıyız. Önümüzü nasıl açabiliriz, eşit temsiliyetin, eş yaşamın olduğu güzel yarınları nasıl inşa edebilirizin yolunu bulmaya çalışacağız. Ben de bu temsiliyeti Meclis’te sağlıyor olacağım” dedi.
 
MA / Yüsra Batıhan