Gençlerin kampanyası büyüyor: Umudu örgütlüyoruz

img

İSTANBUL - HDP Gençlik Meclis üyesi Seyit Güler, bağımlılığa karşı başlattıkları kampanyanın büyütülmesi için tüm gençlere, "Yeni yaşamın inşasında dayanışma” çağrısı yaptı.  

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi'nin, siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda baskı cenderesine alınan gençler için 10 Eylül'de Diyarbakır'da startını verdiği "Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım" kampanyasının çalışmaları sürüyor. Gençlerin uyuşturucu ve fuhuş bataklığından çıkarılmasının hedeflendiği kampanya kapsamında şimdiye kadar birçok kente çeşitli etkinlikler düzenlendi. Sokak sokak, ev ev ziyaretlerde bulunan HDP'li gençler, piknik, gezi, tiyatro, atölye ve seminerlerle gençlere ulaşıyor. HDP Gençlik Meclisi üyesi Seyit Güler, kampanya çalışmalarına ve amaçlarına dair konuştu. 
 
GENÇLER HEDEFTE 
 
Gençlerin uyuşturucu ve fuhuş kıskacında olduğunu belirten Güler, kapitalist sistemin politikalarından en çok nasibini alan kesimlerin başında gençlerin geldiğini kaydetti. Güler, bunun nedeninin ise, "Gençlerin toplumun yapı taşı ve öznesi olması ve ulus-devletler için tehlike arz etmesi" olduğunu söyledi. Gençlere yönelik politikaların en çok bölge kentlerinde devrede olduğunu kaydeden Güler, “Bunun tesadüf olmadığını biliyoruz. Kürdistan’da bilinçli olarak geliştirilen bir politikadır. Tüm bunlara karşı mücadele ediyoruz” dedi. 
 
YENİ YAŞAMIN İNŞASI  
 
10 Eylül’de deklare ettikleri kampanyanın gençlere alternatif olacağını vurgulayan Güler, "Bu çerçevede futbol turnuvaları, tiyatro etkinlikleri ve atölye çalışmaları gibi çalışmalarımız olacak. Aynı zamanda gençlerle parklarda, bahçelerde, mahallelerde, evlerde bir araya gelip bu süreç hakkında konuşacağız. Gençlerle iletişim kurup duygu, düşünce ve önerilerini alıp öyle hareket etmeyi planlıyoruz. Bu şekilde yeni yaşamın inşasını gençler ve genç kadınlarla kuracağız” ifadelerini kullandı. 
 
'UMUDU ÖRGÜTLÜYORUZ'
 
Kampanyayla mevcut sitem tarafından alternatifsiz bırakılan ve uyuşturucuya bulaşan gençlere ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Güler, şunları söyledi: “Onlara bir alternatifin ve seçeneğin olduğunu göstermeyi hedefliyoruz. Bu noktada yeni yaşamın umudunu örgütlüyoruz. Bu yeni yaşamın inşasına da tüm gençlerin dayanışma göstereceğine inanıyoruz."