Özer’in ‘cezanın konutta infazı’ için yapılan başvuruya ret

img
VAN- Van’da tutuklanan 80 yaşındaki Makbule Özer’in “Cezanın konutta infazı” için Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan başvuru reddedildi. 
 
Van’ın Edremit ilçesinde “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezası onanan ve 9 Mayıs’ta tutuklanan yüzde 53 engeli bulunan 80 yaşındaki Makbule Özer için “Cezanın konutta infazı” için yapılan başvurunun Van İnfaz Hakimliği tarafından reddedilmesi bir üst mahkemeye taşınmıştı. Kararını veren Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Van Bölge Hastanesi’nden alınan raporun bir geçerliliğinin olmadığını iddia ederek, Özer’in tutukluluğunun devamına karar verdi.  
 
CEZANIN KONUTTA ÇEKTİRİLMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ
 
Mahkeme kararında, “Makbule Özer’in maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceğine yönelik Adlî Tıp Kurumunca düzenlenen ya da Adalet Bakanlığınca belirlenen tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenip Adlî Tıp Kurumunca onaylanan rapor üzerine hakimliğimizce bir karar verilebileceği, bu aşamada dosya kapsamında mevcut Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenmiş sağlık kurulu raporunun hakimliğimiz tarafından yapılacak değerlendirme için yeterli olmadığı anlaşılmakla hükümlü vekilinin müvekkilinin hapis cezasının konutta çektirilmesi talebinin bu aşamada reddine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. 
 
AYM’YE BAŞVURU YAPILACAK
 
Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından Özer için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak.