Erdoğan Amed'de: Bu kardeşinize yüzde 28,5 oy çıkmışsa durup düşünmemiz lazım

img
HABER MERKEZİ - Amed’deki konuşmasında askeri operasyonlarla övünen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Diyarbakır'da bu kardeşinize yüzde 28,5 oy çıkmışsa, durup üzerinde mutlaka düşünmemiz lazım" dedi.
 
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Amed'de düzenlenen mitinginde konuştu. 2023 Mayıs ayında yapılan seçimleri anımsatan Erdoğan, "Diyarbakır'da hem milletvekilliğinde hem Cumhurbaşkanlığında arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık. Ancak seçim sonucunun sizin de içinize sinmediğine, gönlünüzü mutmain etmediğine inanıyorum. İşte bu alan, onu söylüyor. Öyle ya, Diyarbakır'da bu kardeşinize yüzde 28,5 ve tek parti faşizminin bugünkü temsilcisi CHP adayına yüzde 71,5 oy çıkmışsa, durup üzerinde mutlaka düşünmemiz lazım" dedi. 
 
ASKERİ OPERASYONLARLA ÖVÜNDÜ
 
Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'ne (DEM Parti) ayırdı. Erdoğan, Amed'in "huzuru, özgürlüğü, yatırımı ve hizmeti" AKP döneminde gördüğünü ileri sürdü. Amed'i bölgenin yıldızı haline getirmek için uğraştıklarını söyleyen Erdoğan, "Bugün Diyarbakır'a, 21 yıldır yürüttüğümüz demokrasi ve kalkınma atılımlarının yeni bir safhasında desteğinizi istemek üzere geldik. 31 Mart seçimlerinde burada partiler yarışmıyor. Burada yarışan, eser ve hizmet siyasetiyle istismar ve pazarlık siyasetidir" ifadelerini kullandı. 
 
Askeri operasyonlarla övünen Erdoğan, "Siyaset, millete hizmet etmek, ülkenin sorunlarına diyalog yoluyla çözüm bulmak için yapılır. Biz, zihni özgür, vicdanı özgür, ahlakı kamil herkesle oturur konuşuruz. Emperyalistlere kuklalık etmeyen herkesle oturur konuşuruz. Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz. Kendi ülkesi ve milleti için dertlenen herkesle oturur konuşuruz" şeklinde konuştu.  
 
Erdoğan, konuşmasının devamında ise 21 yılda Amed'e 265 milyar lirayı aşkın yatırım yaptıklarını ileri sürdü. Erdoğan'ın "övündüğü hizmetler" arasında Sûr ilçesinde sokağa çıkma yasakları sonrasında yerle bir edilen mahallelerde inşa edilen cezaevi görünümlü evlerin yer alması dikkati çekti.