HDP’den eşbaşkanların gözaltına alınmasına tepki

img
ANKARA - HDP Yerel Yönetimler Kurulu, Panos Belediye Eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına tepki göstererek, halk iradesini gasp etme politikalarını karşı mücadele edeceklerini belirtti.  
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimler Kurulu, Agirî’nin Panos (Patnos) Belediye Eşbaşkanları Müşerref Geçer, Emrah Kılıç’ın ve belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Laçin’in sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yayınladı. 2016 yılından bu yana kayyım siyasetiyle halkın iradesini gasp eden iktidarın, Patnos belediyesine yönelik operasyonlarla halkın iradesini tanımayacağını bir kez daha gösterdiğine dikkat çekilen açıklamada, “İktidar Kürt halkının iradesine saldırılarını sürdürüyor!” denildi.
 
‘HALKIMIZ İRADESİNE SAHİP ÇIKACAKTIR’
 
Bugün gerçekleştirilen gözaltların siyasi soykırım operasyonlarının devamı olduğunu vurgulanan açıklamada, “Seçim dönemi boyunca halk iradesini nasıl keyfi bir şekilde gasp ettiklerini anlatanlar, seçimden sonra da bu hukuksuzluğu devam ettirme gayreti işine girmişlerdir. Halk iradesini gasp etmeye devam eden politikalarla suç işlemeye devam edeceklerini açıkça beyan etmişlerdir. Bu saldırılar kayyımlar eliyle gerçekleştirilen yolsuzluk ve usulsüzlükleri onaylayan politikaların yeni dönemde de sürdürüleceğinin göstergesidir. Kürt ve kadın düşmanlığına devam etme yöntemlerinin bir üst aşamaya geçilmesidir. Gözaltına alınan eş başkanlarımız ve belediye çalışanı arkadaşlarımızdan tek biri dahi ifadeye çağrılmadan evleri basılarak gözaltına alınmıştır. Algı operasyonları oluşturarak Kürt halkının iradesini bir kez daha gasp etmeyi hedefleyenler, şunu bilsin ki halkımız sonuna kadar iradesine sahip çıkacaktır” ifadelerine yer verildi.
 
‘GASP ETMEYE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ’
 
Açıklamada, gözaltılar, baskılar ve tutuklamalarla halkın sindirilemeyeceği kaydedilerek, “Eş başkanlık ve eşit temsiliyet ilkelerimizle irademize sahip çıkmaktan bir adım dahi geri durmayacağız. Gözaltına alınan belediye eş başkanlarımız ve belediye çalışanı arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Halk iradesini gasp etme politikalarınıza karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" denildi.