HDP'de kongre heyecanı: Ege’de binler katılacak

img
İZMİR - HDP'nin 5’inci Büyük Olağan Kongresi'ne hazır olduklarını söyleyen Ege bölgesi il eşbaşkanları, binlerce kişiyle kongreye akın edeceklerini söyledi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP), 3 Temmuz’da Ankara Spor Salonu’nda 5’inci Büyük Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek. “Çözüm biziz sözümüz var” şiarıyla gerçekleşecek kongre için Türkiye’nin dört bir yanında hazırlık çalışmaları devam ediyor. On binlerce kişinin katılması beklenen büyük kongre için Ege illerinde de hummalı çalışmalar yürütülüyor. Ege illerinde devam eden çalışmalara ve kongre heyecanına ilişkin Ege bölgesi il eşbaşkanlarıyla konuştuk. 
 
HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, kongre çalışmalarında halkla bire bir temas etme ve mevcut sürece dair tartışmalar yürüttüklerini belirterek, “Çalışmalarda partimize yönelik yüksek bir pozitif enerji gördük. Yurttaşlar Türkiye’nin son süreçte girmiş olduğu kaos ve krize dönük sessiz kalmama durumu var. Partimizin dört duvardan oluşan bir yapı olmadığını sokakta, mahallede, okulda, fabrikada, tarlada olduğunu gördük. Bu da bize enerji ve moral veriyor. Çünkü biz gücümüzü kitlemizden alan kitlemizle beraber yol yürüyen bir yapıyız” dedi.
 
HDP BÜYÜYOR 
 
Yine bu dönem Kobane Davası, ekonomik kriz ve HDP’ye açılan kapatma sürecinin devam ettiğini değinen Çelik, “Ama bu süreçte HDP’nin ağacının dalları her geçen gün filizlenerek kendini büyütüyor. Bu kongre sürecinden sonra Üçüncü Yolu örme sürecine geçilecektir. Bu kongrenin örgütlenme zeminini oluşturan şeylerden biri de buydu. Biz her ne kadar gözaltına alınsak, tutuklansak, yok sayılsak da kendimizi yeniden var var eden bir yapıyız. AKP-MHP iktidarı her sıkıştığında bizleri hedef alan bir yol izliyor. Bu saldırılara karşı kongremizin mesajı, ‘Biz kapatılamayız, buradayız, büyüyoruz’ olacak” diye belirtti.
 
Ege bölgesinin de HDP gibi bir mozaik olduğunu kaydeden Çelik, bu anlamda HDP ve Ege bölgesinin örtüştüğünü söyledi. HDP’nin çok kimlikli yapısı içerisinde herkesin söz hakkının olduğunu vurguladı. 
 
BÜYÜK BİR HEYECAN VAR 
 
HDP Aydın İl Eşbaşkanı Aysel Batyar Önsel, kongrede tutuklama ve baskılara karşı direnç mesajının verileceğini söyledi. Baskı ve saldırılara karşı partilerine sahip çıkacaklarını kaydeden Önsel, “Bu mantıkla bütün ilçelerimizde komisyonlar kurarak çalışmalar yürütülüyor. Mahallerde, kahvelerde, evlerde, açık alanlarda yurttaşlarla buluştuk. Otobüslerimizi hazırladık, listelerimiz oluşturuyoruz, ciddi bir heyecan var. Halk bu süreçte gerçekten çok öfkeli. HDP'ye, HDP’lilere yapılan bu zülüm ve faşist baskılara karşı Aydın’dan doğru umutla, dirençle güçlü bir katılım yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
HALK UMUDUNA SAHİP ÇIKIYOR 
 
HDP Manisa İl Eşbaşkanı Kerem Taylan da büyük kongre için heyecanlı olduklarını belirtti. Görkemli bir kongre olacağını söyleyen Taylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Planlama çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Manisa geçmişten beri Kürt halkının sürekli karşılaştıkları baskı sindirme ve tasfiye politikalarına alışkındır. Halkımız bu süreçlerde daha çok sahiplenme gösteriyor ve mücadelesini sürdürüyor. AKP-MHP politikaları ve yaşanan ekonomik kriz de baskıyı arttırıyor. Ancak halk umuduna sahip çıkıyor, sahipleniyor. Bölgede tarım sezonu olmasına rağmen halkın, işini bir tarafa bırakıp kongreye gelmek istiyor. Buda yurttaşların partisini tüm zorluklara karşı sahiplendiklerini gösteriyor."
 
SALDIRILARA CEVAP OLACAK
 
HDP Muğla İl Eşbaşkanı Emin Yaşar, “Coşkulu bir kongre yapmayı hedefledik. Yaptığımız bütün çalışmalarda yüksek oranda katılımı hedefledik. Muğla dağınık bir şehir. Ancak her yerde broşürlerimiz dağıtıldı ve bire bir ev ziyaretleri yapıyoruz. HDP halkın partisidir, inançların partisidir, tüm ezilenlerin partisidir. Büyük bir heyecan ve umutla kongremizde saldırılara karşı çok büyük cevap vereceğiz” diye konuştu.
 
DENİZLİ'DE HDP'YE YOĞUN İLGİ 
 
HDP Denizli İl Eşbaşkanı Cevahir Kayar, bugüne kadar ilçelerde yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, "Katılımın 4-5 kişiyi aşmadığı Honaz ilçesinde yoğun bir ilgilinin olduğunu özelikle belirtmek isterim. Denizli, hem partisine yönelik baskılara hem de saldırı politikalarına karşı güçlü bir cevap verecek. Otobüslerimizi doldurduk. Çalışmalarımızda özelikle gençlerden yana yoğun bir katılım gördüğünü gözlemledik. Heyecanlı ve morali yüksek bir kongrenin olacağı her yönüyle belli” dedi. 
 
HEYECAN KONGREYE YANSIYACAK
 
HDP Balıkesir İl Eşbaşkanı Gülay Çelik ise, kentin çok geniş bir coğrafya olmasına rağmen çalışmalarının yoğun olarak sürdüğünü kaydetti. Çelik, bu ilginin ve heyecanın kongreye de yansıyacağını ifade ederek, Balıkesir'den de yoğun katılım sağlayacaklarını söyledi. 
 
MA / Tolga Güney