Erdoğan-Biden görüşmesi sona erdi

img

HABER MERKEZİ- NATO Zirvesi için Madrid'de olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesi sona erdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Madrid'deki NATO liderler zirvesi kapsamında gerçekleştirilen ikili görüşme Türkiye saati ile 18.55'te başladı. Görüşme basına kapalı devam etti. Erdoğan ve Biden'ın görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

Erdoğan, görüşme başlamadan önce şu açıklamalarda bulundu:"Özellikle bu NATO zirvesi gündemi itibariyle çok önemli. Bu zirvede yarın da devam edecek çalışmalarımızla inanıyorum ki ülkelerimize dolu dolu dönme fırsatı bulacağız. NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak adımlar, özellikle Rusya-Ukrayna olayı, akaryakıtla ilgili gelişmeler ve bir an önce de hububat konusunda açılan koridor üzerinden imkan sağlayalım. Ben de özellikle uzun bir aradan sonra sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Özellikle bu NATO Zirvesi, gündemi itibariyle güçlü bir zirve oldu. NATO'nun güçlenmesine yönelik atılacak atımlar da Rusya-Ukrayna sürecine de katkı verecektir. Rusya-Ukrayna konusunda temennimiz denge politikalarıyla netice alıp, hububat sorununu çözmek."

Biden da Erdoğan'a Türkiye'nin Ukrayna'da mahsur alan tahılı çıkarmak için girişimleri ve Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliği için attığı adımlar nedeniyle teşekkür etti. Erdoğan'ın Biden ile başlayan görüşme basına kapalı devam etti. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.