Erdoğan’dan seçim yasası açıklaması

img
ANKARA - ABD ziyareti öncesi seçim yasasına dair konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Meclis açıldığı anda da inşallah bu yaptığımız çalışmayı belli bir noktaya getirip, hiç uzatmadan meclise göndereceğiz” dedi. 
 
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Zirvesi’ne katılmak üzere gerçekleştireceği ABD ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, BM Zirvesi’ne dair, göçmenler konusunda mesajları olduğunu belirterek, “Çünkü bunun en büyük yükünü, kahrını çeken biziz” dedi.
 
‘HİÇBİR İKTİDARIN YAPAMADIĞINI YAPTIK’
 
Kira artışları konusunda konuşan Erdoğan, “Suistimal varsa bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Özellikle yurt konusunda bir defa Türkiye’de biz bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık” ifadelerini kullandı.
 
Erdoğan ayrıca “Zincir marketlerdeki fiyat farklılıklarının üzerine gitmek suretiyle buralardaki ciddi fiyat farklılıklarını da süratle kaldıracağız” diye ekledi.
 
SEÇİM YASASI
 
Erdoğan, seçim yasasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bu konuyla ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlar çalışmalarını artık belli bir noktaya getirdiler. İnşallah Amerika dönüşü tekrar kendilerini dinleyeceğiz. Dinledikten sonra da yolumuza her oradaki başlıklarla yürüyeceğiz. Temennimiz odur ki inşallah 2023 seçimlerine girerken çok daha faklı bir şekilde girelim. Türkiye’nin de arzuladığı, beklediği bir sistemi inşallah yakalamış olalım. Bu konuda da biliyorsunuz meclis şu anda kapalı. Meclis açıldığı anda da inşallah bu yaptığımız çalışmayı belli bir noktaya getirip, hiç uzatmadan meclise göndereceğiz ve müzakerelere de bu şekilde başlamış olacağız.”
 
‘TÜRKİYE KAPI KULU DEĞİL’
 
Afganistan’a insani yardım hakkında konuşan Erdoğan, “İnsani yardım konusunda bizim hiçbir zaman tereddüdümüz olmaz” dedi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in açıklamalarına ilişkin de Erdoğan, “Atılması gereken adımları karşımızdakilerden görmemiz lazım. Eğer görmezsek gereken kararı alır ve ona göre de adımları atarız. Türkiye kimsenin bu noktada kapı kulu değildir” şeklinde konuştu.