Erciş’te halk buluşması: Çözümün yolu İmralı’dır

img
VAN - Erciş’te halkla buluşan HDP Milletvekili Sezai Temelli, AKP-MHP ittifakının çözümsüzlük üzerine kurulu olduğunu belirterek, “Çözümü var etmenin, barış ve demokrasinin yolu İmralı’dır, muhatabı Sayın Öcalan’dır” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Erciş’te halk buluşması gerçekleştirildi. Buluşmaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, partinin İl Eşbaşkanı Fikret Doğan ile partililer katıldı. Buluşmada konuşan İl Eşbaşkanı Doğan, bölge kentlerinde yaşanan sel felaketlerine değinerek, mağdur insanlara destek verilmesi gerektiğini söyledi. 
 
SAVAŞ POLİTİKALARI 
 
HDP’li vekil Temelli, iktidarın Kürtlere yönelik savaş politikalarını sürdürdüğünü belirterek, “İktidar ısrarla bu politikalarını sürdürmek için savaşı dayatmaya devam ediyor. Biz de bunun karşısında direniyor ve direnmeye devam edeceğimizi söylüyoruz. Bu anlayışı ve politikayı kabul etmediğimizi ifade etmek için her yerde iktidarın karşısına çıkıyoruz. Bu iktidar çözümsüzlükten besleniyorsa, biz de bu iktidarın karşısına çözümle çıkıyoruz. Bu iktidar savaştan besleniyorsa, biz onların karşısına barış mücadelesi ile çıkıyoruz. Bu iktidar faşizmi kurumsallaştırıyorsa, biz bunun karşısına her yerde demokrasi mücadelesi ile çıkıyoruz. Biz buradan tüm toplumu barış ve demokrasi mücadelesine çağırıyoruz. Çünkü birlikte onurlu barışı var edebilirsek ne bu iktidar kalır, ne de bundan sonra gelenler aynı sudan yıkanmaya cesaret edebilir. Bunu sonlandırmanın tek yolu örgütlenmektir” dedi.
 
‘MUHATAP ÖCALAN’
 
İktidarın Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar ettiğini dile getiren Temelli, “Erdoğan yıllar sonra Diyarbakır’a geliyor ve çözüm sürecini HDP’nin bitirdiğini söylüyor. Yani halka ‘Biz aslında çözümü var ettik ama bunlar istemedi’ diyor. Yani yaşanan gerçekliği baş aşağı etti. Sanıyor ki bizler o günleri unuttuk. Aslında hepimizin hafızasını silmeye çalışıyor. Ama bir kez daha söylüyoruz; bizde fil hafızası var, biz sizin gibi kuş beyinli değiliz ki dün yaptığımızı bugün unutalım. HDP çözüm sürecine sahip çıkmıştır. Bu çözümün de nasıl gerçekleşmesi gerektiğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Çözümü var etmenin, barış ve demokrasinin yolu İmralı’dır. Konun muhatabı Sayın Öcalan’dır. Bunu sadece biz değil, tüm dünya söylüyor” diye konuştu. 
 
HALK DÜŞMANLIĞI 
 
AKP-MHP ittifakının çözümsüzlük üzerine kurulu olduğunu ifade eden Temelli, “Demokratik çözüm istiyoruz. Muhatabı ile masaya oturur, bunu çözerseniz, bu ülkeye de huzur gelir. Irkçılıkta boğulanlar ve bu ırkçılıktan bir fırsat çıkaran tüm siyasete sesleniyoruz; çözüm ırkçılıkta değil, eşit yurttaşlık ve demokratik cumhuriyetten geçmektedir. Kendi çıkmaz sokaklarında debelenirken, bu ülke duvardan duvara çarparken, ısrarla bu çözümü görmemek aslında halk düşmanlığıdır. Sel ve yangın felaketinde halka nasıl yaklaşıyorlarsa, işte siyasette de halka bu düşmanlıkla yaklaşıyorlar. Bu ülkede, toplumsal, siyasi, iktisadi barış kalmamıştır. Bu ülkenin yüzde 90’ı perişan yüzde 10’u refah içindedir. Bu iktidarın kurduğu yüzde 10’luk saadet zinciri, bu ülkenin yüzde 90’ını sömürmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. 
 
Buluşmanın ardından HDP’liler esnaf ziyareti gerçekleştirdi.