Akşener’den Erdoğan’a: Bostan korkuluğu musun?

img
ANKARA - AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “aç olanları buyurun siz doyuruverin” sözlerine yanıt veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sen bostan korkuluğu musun! İn oradan gör bakalım nasıl doyuruluyormuş” dedi.
 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemdeki konular üzerine konuştu. NATO Liderler Zirvesi’ni gündemine alan Akşener, “İlişkimiz olan tüm ülkelerle müşterek çıkarların öne çıkarıldığı kurumsal bir çerçevede sürdürülen onurlu ilişkileri destekleriz. Önümüze gelenle kavga edelim diye bir önermemiz yok. Bölgemizdeki ülkelerle, AB ve Amerika’yla olan ilişkilerimiz de bu ciddiyetle sürdürülsün. Böylece Türkiye ekonomik coğrafyasının potansiyelinden en üst seviyede yararlanabilsin. O nedenle bu arkadaşların garip zihniyetleri doğrultusunda iç politikada siyasi rant devşirmek için ilişkileri gerip gerip sonra da ‘sözde soykırım’ yalanı açıklamasını yutma pahasına yaptıkları bu fantastik geri vitesin sonucunda olacakları gerçekten merak ediyorum” dedi.
 
BİPOLAR DIŞ POLİTİKA
 
Akşener, “Daha düne kadar verip veriştirdiği NATO, bir anda değerli oluverdi. Bu arkadaşların tamamı, muhalefetin dostu Biden diyorlardı. 'Hain Biden' diyorlardı. Sonra ne oldu? Pazartesi günü basın toplantısında Sayın Erdoğan, 'Dostum Biden' dedi. Dünün 'Ey Biden'ı, bugünün 'Dostum Biden'ı oluverdi. İşte size Sayın Erdoğan'ın bipolar dış politika anlayışının son örneği. İşte size kanka diplomasisinin Türkiye'yi getirdiği son nokta” eleştirilerinde bulundu.
 
‘MECLİS BİLGİLENDİRİLMELİ’
 
Akşener, NATO Liderler Zirvesi’nde bir dizi görüşme yapan Erdoğan’ın Meclis’i bilgilendirmesi gerektiğini belirterek, "Sayın Erdoğan milletin evi, gazi meclisimizi bilgilendirmek aklından bile geçmiyor ama yapmalısın. O görüşme ülkemiz için kritik bir görüşmeyse milletimizin de Meclisi aracılığıyla ne olup bittiğini bilmeye hakkı var. Amerikan gazetelerinden öğrenmenin ne derece onur ve gurur kırıcı olduğunu tekrarlamak isterim. O nedenle iktidara çağrıda bulunmak istiyorum; buyurun gereğini yapın” diye konuştu.
 
‘BOSTAN KORKULUĞU MUSUN?’
 
Erdoğan’ın “Aç olanları da buyurun siz doyuruverin" sözlerine karşılık Akşener, “Bunu bırakın bir siyasinin, cumhurbaşkanlığı makamına seçilmiş bir insanın, ekonomik durumu iyi olan bir vatandaşın dahi söylemesi ayıptır, günahtır. Lafa gelince ellerinde iman metre ile hepimizin imanını ölçerek gezenler, komşun açken sen tok yatamazsın. Olur, in oradan, doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluğu musun? Alıştılar ellerini yıkayıp gitmeye. Yok öyle yağma. Sen bostan korkuluğu musun! İn oradan gör bakalım nasıl doyuruluyormuş. Şu kadronun gözünün içine bak ve gör” ifadelerini kullandı.
 
Akşener, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Erdoğan ağzından çıkanı kulağın duysun. Sen bu ülkede iktidarın başısın. Vatandaşın dertlerini inkar edemezsin. Milletimizin zor durumuyla dalga geçemezsin. Türkiye'de tek bir vatandaşımız bile geçim sıkıntısından geceleri uyuyamıyorsa sen de uyumayacaksın. Emeklimiz, çiftçimiz, memurumuz ve çalışanlarımız zor durumdaysa gerekeni yapacaksın. Yapamıyorsan gideceksin, yerine yapacaklar gelecek. Sen işini yapmıyorsan, milletten aldığın yetkiyi sarayda sefa sürmeye kullanıyorsan, milletimizin derdinin vebali de utancı da sana aittir.”