Arjen Arî şiir yarışması sonucu açıklandı

img
DİYARBAKIR - Arjen Arî şiir yarışmasının bu yılki ödülü, “An jî gilî gotinên li ser hatinê" isimli dosyası ile Bahadîn Akhan’a gitti.
 
Sor Yayınları ve Arjen Arî’nin ailesinin düzenlediği 9. Arjen Arî şiir yarışmasının sonucu açıklandı. Bu yılki ödül “An jî gilî gotinên li ser hatinê (Ya da gelmeye dair söylemler)” isimli dosyası ile Bahadîn Akhan’a verildi. Her yıl verilen onur ödülü ise, yazar Ragıp Zarakolu’na layık görüldü. Ödül töreni hakkında daha ileri bir tarihte kamuoyuna bilgi verileceği belirtildi.
 
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bugün Kürt Dil Bayramı. Yarışma ve yayınevi adına kutluyor ve bu yarışmanın daha birçok güçlü kalemi Kürt edebiyatına kazandırmasını ve o gençlerle Kürt edebiyatının daha ilerilere taşınmasını umut ediyoruz. Bilindiği üzere bu yıl 9. kez büyük şair Arjen Arî adına şiir yarışması düzenleniyor. Bu yılki jüri Îrfan Amîda, Necla Arî, Hatice Kılıç, Hamid Omerî ve Rêdûr Dîjle’den oluşuyordu. Beş jüri üyesi dosyaları okudu ve oylarını kullandı. Sonuç olarak An jî gilî gotinên li ser hatinê (Ya da gelmeye dair söylemler) isimli dosyası ile Bahadîn Akhan ödüle layık görülmüştür. Yarışmayı düzenleyenler olarak kendisini kutluyor ve Kürtçe edebiyat alanında hem şairliği, hem de akademik çalışmaları ile ilerlemesini ve Kürtçe okurlarına değerli eserler kazandırmasını umut ediyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadın-erkek şairleri önümüzdeki yıl devam edecek olan yarışmaya katılmaya, Kürt kurum ve kuruluşlarını da yarışmayı sahiplenmeye çağırıyoruz.”
 
ZARAKOLU, KALEMİ İLE MÜCADELE ETTİ
 
Yazar Ragıp Zarakolu için verilen onur ödülü için şu ifadeler kullanıldı: “Sayın Zarakolu hayatı boyunca hep Kürt halkının hak eşitliği için kalemi ile mücadele etmiş, en zor dönemlerde her türlü baskı ve cezayı göze alarak Kürt tarihi ve kültürü ile ilgili yayıncılık yapmakta ısrar etmekten geri durmamıştır.”