Tutuklu yazarların kitapları için imza etkinliği

img

DİYARBAKIR- Kürt PEN ve Kürt Edebiyatçılar Derneği, cezaevlerindeki tutuklu yazarlarla dayanışma amacıyla kitaplarını imzalama etkinliği düzenleyecek.

Kürt PEN ve Kürt Edebiyatçılar Derneği, tutuklu yazarlarla dayanışma amacıyla 24 Ekim'de Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semtinde bulunan Payîz Pirtûk (eski Lilav) Kitapevinde kitap imzalama etkinliği düzenleyecek.  Saat 14.00-17.00 arasında gerçekleşecek programda Medya Yaklav, Mizgin Ronak, Osman Menaf, Ahmad Biloki ve Ahmed Hüseyin'nin kitapları imzalanacak. 
 
Kürt Edebiyatçılar Derneği Eşbaşkanı Sultan Yaray, programlarını açıklayarak, tutuklu yazarların sesi olmak istediklerini belirtti.
 
FARKLI ŞEHİRLERE DE TAŞINACAK
 
Diyarbakır'daki programından sonra Mardin, Batman, Urfa ve Van'da da programlar düzenleneceğini söyleyen Yaray, "Programınıza o illerdeki kurumlarla devam edeceğiz. İlleri bitirdikten sonra Diyarbakır'a döneceğiz ve Çevre illerde ki programlarımızı bitirdikten sonra Diyarbakır'a döneceğiz ve bir yazar cezaevinden kalmayana dek bu faaliyetleri sürdüreceğiz" dedi.
 
90'IN ÜZERİNDE TUTUKLU YAZAR
 
Cezaevlerindeki yazar sayısının 90'ın üzerinde olduğunu kaydeden Yaray, "Tutuklu yazarların adresleri elimizde mevcut. Eserleri geliyor ama görünüşe göre kitapları yayınlama imkanları yok. Biz de dernek olarak bu görevi üstleniyoruz. Yazarların bütün kitaplarını çıkaramasak da hiç değilse bir tane kitaplarını çıkarıp, okuyucu ile buluşturalım" diye belirtti.
 
' TUTUKLU YAZARLARIN SESİ'
 
Amaçlarının tutuklu yazarların cezaevinden kurtarmak olduğunu belirten Yaray,  “Bu programı cezaevinde tutuklu bulunan yazarlara dikkat çekmek için hazırladık. Kürt PEN ve Kürt Yazarlar Derneği olarak kitaplardan elde edilen geliri yazarlara göndermeye karar verdik" diye konuştu. 
 
‘DAYANIŞMA İÇİNDE OLALIM’ 
 
Kitapları dışarıda olan yazarlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin imzalayacaını ifade eden Yaray, dayanışma çağrısında bulundu. Yaray, şunları dile getirdi: "Cezaevlerinde yazarların kitaplarını okurlarına iletmesi için imkanları yok. İmza günü cezaevindeki tutuklu yazarların eserlerini sahiplenmeliyiz.”