Silopi'de çocuklar tiyatroya doyacak

img

ŞIRNAK - Silopi Belediyesi, pandemi sonrası hız verdiği kültürel ve sosyal etkinlikleri kapsamında “Tiyatro ve Çocuk Festivali” gerçekleştiriyor.   

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Halkların Demokratik Partili (HDP) belediye, çocuklar için festival düzenliyor. Silopi Belediyesi Kültür Komisyonu tarafından Tiyatro ve Çocuk Festivali 20 Ekim ile 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiriyor. 20 Ekim’de başlayan festival kapsamında 8 program gerçekleşecek.
 
Festival hakkında bilgi veren Silopi Belediyesi Meclisi ve Kültür Komisyonu üyesi Müjde Çalış, 2 buçuk yıldır devam eden pandemi nedeniyle yurttaşların eve kapandığını ve bunun insan üzerinde olumsuz etkileri olduğunu dile getirdi. Pandemi sürecinde en çok etkilenen kesimin çocuklar olduğunu hatırlatan Çalış, gerçekleştirecekleri festivalle bir nebze olsun çocukların moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti. Festivale Şanoya Bajar a Amed tiyatro grubunun Kürtçe sahnelediği Donkişot oyunla başladıklarını anlatan Çalış, amaçlarının çocuklarının ve ebeveynlerinin birlikte vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Tiyatronun Kürtçe olmasının çocukların daha iyi anlamasını sağlayacağını kaydeden Çalış, “Yine festival kapsamında çocuk atölyeleri gerçekleştireceğiz. Çocuklar için yüz boyaması, müzik, enstrüman çalma ve halay çekme gibi etkinlikler yapacağız. Bir miktar olsun çocukları evden çıkarıp hayatın içine katacağız” dedi.
 
Silopi Belediyesi’nin gerçekleştireceği festival programı şöyle:
 
* 21-22 Ekim Ma Müzik: Çocuk Atölyesi
 
* 2 Kasım Dicle-Fırat: Çocuk Atölyesi
 
* 3-4 Kasım Batman Şano: Werne Ziman tiyatrosu
 
* 16-17 Kasım Aryen ve Mechel: Çocuk Atölyesi