Edebiyat değişim projesi 'Belongings’ katılımcılarını arıyor

img

DİYARBAKIR - Diyarbakır'dan Wêjegeh Amed, İsveç Jokkmook’tan Tjállegoahte tarafından organize edilen Sámi ve Kürtçe’nin ikili etkileşimine dayalı bir edebiyat değişim projesi olan “Belongings” katılımcılarını arıyor.

Kürtçe edebiyat, Kürt kültürünün görünürlüğü ve kültürel ifadenin çeşitliliği için açık bir alan ve sınır ötesi topluluk oluşturmaya odaklanan edebiyat evi Wêjegeh Amed, İsveç’ten sınır-ötesi bir perspektiften Sámi kültürü ve edebiyatına odaklanan edebiyat evi olan Tjállegoahte yeni bir proje ile bir araya geldi. “Belongings” adıyla bu iki edebiyat evinin kültürel ekosistemlerine ait sesleri sınır ötesi edebiyat pratiklerini bir araya getirmeyi amaçlayan proje, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve İsveç Kültür Konseyi tarafından finanse ediliyor.

PROJENİN DİJİTAL ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Proje, 2021 sonbaharında dijital atölye çalışmaları kapsamında 2022 baharında Diyarbakır ve çevresinde ve İsveç’in kuzeyinde gerçekleşecek karşılıklı iki kültürel geziye katılmak üzere roman, öykü, deneme, şiir, oyun, senaryo, araştırmacı yazarlık gibi yazın türlerinde üreten katılımcılarını bekliyor. Altı dijital atölye ve iki gezinin yoğun kültürel programına katılmak üzere bu açık çağrı yoluyla beş Kürt ve beş Sámi yazar seçilecek. Yazarlar, tüm program boyunca etkileşimler, duygulanımlar ve kazanımları aracılığıyla yaşadıklarını yansıtan saha günlükleri tutmakla sorumlu olacak. 2022 baharında yapılacak gezilerin sonunda, yazarların saha günlükleri denemeler olarak derlenecek ve İngilizce, Kürtçe ve Sámice olmak üzere üç dilli 'Belongings' adlı bir yayın haline gelecek. Kitabın tanıtım faaliyetleri, dil çeşitliliğine inanan güçlü çoğulcu toplumların inşasında edebi üretimin rolüne yönelik farkındalık ve ilgiyi artırmak adına, yazarların da katılımıyla 2022 sonbaharında gerçekleşecek. Son başvuru tarihi ise 31 Temmuz 2021.

Kürtçe detaylı bilgi ve başvuru formu için adresler şöyle:

www.lisyayinevi.com

@belongings__ @wejegehamed @lisyayinlari @tjallegoahte