Sanat eğitimi verilen Kürt ve Arap çocukların çalışmaları sergilendi

img
DİYARBAKIR – Diyarbakır’da bir proje kapsamında 40 Kürt ve Arap çocuğa verilen 3 aylık sanat eğitimi sonucunda ortaya çıkan ürünler sergiledi.
 
Mezopotamya Göç Araştırma ve İzleme Derneği (Göç-Der) ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği (OSAD) tarafından ortak yürütülen TitulArts projesi kapsamında oluşturulan müzik, dans ve plastik sanatlar atölyelerinde Suriyeli 40 Kürt ve Arap çocuğa verilen eğitimler meyvelerini verdi.
 
Diyarbakır’da kurulan atölyelerde eğitim gören çocukların tamamen hayal güçleri ile ortaya çıkardıkları çalışmaları Sur ilçesindeki Dicle Fırat Kültür Evi’nde sergilendi. Çalışmaların yer aldığı sergi “Bîr û Hûner” (Bellek ve Sanat) ismini taşıdı. 
 
Açılışa eğitim gören çocuklar, aileleri ve eğitmenleri katıldı. Çocukların sahnelediği bir tiyatro oyunuyla başlayan sergide çocukların çizdiği resimler ile eğitmenleri sırasında çekilen fotoğrafları yer aldı.
 
Çocukların ve eğitmenlerin çalışmalarının yanı sıra cinsel eğitim ve üreme hakları konusunda topluluk temsilcileri atölyelerine katılan 24 Kürt ve Arap Suriyeli kadının yaratıcılığı ve işbirliğiyle üretilen sanatsal çalışmalar ve bu çalışmaların sırasında çekilen fotoğraflar da sergilendi.
 
Sergi,  Ma Müzik eğitmenlerinin çocuklarla birlikte verdiği konser ve folklor oyunları ile son buldu.