Şırnak’ta Ozan Yıldız turnuvası başladı

img

ŞIRNAK- HDP Şırnak Gençlik Meclisi, HDP Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ozan Yıldız anısına düzenlenen futbol turnuvası Parezer Spor ile RDV Oto takımı arasında oynanan maç ile başladı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin, gençlik üzerinde yürütülen özel savaş politikasına dikkat çekmek amacıyla geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ozan Yıldız anısına düzenlediği futbol turnuvası başladı.

Belediye Spor Tesisleri’nde oynayan maçta “Kadına şiddete hayır,” Uyuşturucuya hayır,” Ormanların yakılmasına hayır”, ”Toprağına sahip çık” dövizleri asılırken, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Silopi Belediye Eşbaşkanları, il ve ilçe yöneticileri, gençlik meclisi üyeleri ve çok sayıda yurttaş maçı izledi.

BAĞIMLI BİR GENÇLİK DEĞİL, ÖZGÜR BİR GENÇLİK’

Maç öncesi HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, kısa bir konuşma yaptı. İmir, gençliğin rol ve misyonuna dikkat çekerek, “Bizim de sözümüz olsun gençlik yarınımız değil, gençlik bugünümüzdür. Yaşamımızın her anına, her anına genç ruhumuzla dokunduk ve genç ruhumuzla direneceğiz. Genç inancımızla da başarıya ulaşacağız. Yaşamın her rengine, her anına gençliğin ruhunu ve coşkusunu katacağız. Ve katmak zorundayız. Çünkü geleceğimiz olan gençliğin kendisi. Hem siyasal alanda, hem eğitim hem de toplumsal alanda özgür bir gelecek açısından ne gerekiyorsa bunun öncülüğünü yapan bir gençlik lazım. HDP Gençliği bu ruha sahiptir. Ozan’a sözümüz olsun bağımlı bir gençlik değil, özgür bir gelecek kuracağız” dedi.

Açıklama ardından Ozan Yıldız anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra ilk maç Parezer ve RDV Oto takımı arasında başladı.