Tecavüz faillerinin tutuklanma talebi reddedildi

  • kadın
  • 09:57 19 Mayıs 2022
  • |
img
MUĞLA - Bodrum'da bir kadına tecavüz eden Deniz Işıldar ve Ersin Ünver'in hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, mahkeme tutuklama talebini reddetti.
 
Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 Eylül 2021 tarihinde bir kadına tecavüz eden Deniz Işıldar ve Ersin Ünver hakkında açılan davanın ilk duruşması, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, tutuksuz yargılanan failler ve tecavüze maruz kalan kadın katıldı. 
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, ilk önce kadının ifadesi alındı. Emniyette verdiği ifadesini tekrar ettiğini belirten kadın, olay gününe dair içeceğine madde karıştırıldığı için bazı ayrıntıları hatırlamadığını söyledi. 
 
TUTUKLAMA TALEBİ
 
Fail erkekler ise, ifadelerinde, suçsuz olduklarını savundu. Ardından faillerin avukatının talebiyle 4 tanık dinlendi. 
 
Kadının avukatlarından Funda Ekin, tanıkların beyanlarının çelişkili ve yönlendirilmiş olduğunu dile getirerek, suç delillerini karartma durumu olduğunu söyledi. Ekin, faillerin tutuklanmasını ve telefonlarına ilişkin HTS kayıtlarının incelenmesini istedi. Avukat Evrim İnan da, yeni tanıkların dinlenmesini talep etti. 
 
DURUŞMA ERTELENDİ 
 
Mahkeme heyeti, tutuklanma talebini reddederek, faillerin telefonlarının HTS kayıtlarının alınması ve yeni tanıkların dinlenmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 22 Eylül’e erteledi.