Mersin Kadın Platformu’ndan Bakanlığa çağrı: Görevinizi yapın

img

MERSİN - Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutuklular için adalet talep ederek tahliye çağrısında bulunan Mersin Kadın Platformu üyeleri, Adalet Bakanlığı’na “Görevinizi yapın” çağrısında bulundu. 

Mersin Kadın Platformu, Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk ve tüm hasta tutukluların tahliye edilmesi için İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklama metnini okuyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, Tuğluk ve hasta tutukluların sağlık sorunlarına dikkat çekerek, Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulundu. 
 
'SESSİZ KALAMAYIZ'
 
Tuğluk’un kadın mücadelesinde önemli bir isim olduğunu ifade eden Şöfer, “Aysel Tuğluk milletvekili kimliğiyle yaptığı konuşmaları nedeniyle yargılandı ve yıllardan bu yana cezaevinde. Yetkili yerel sağlık kurumları tarafından cezaevinde yaşayamayacağı yönünde aylar evvel görüş bildirildiği halde, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporuna dayanarak tutsaklığı sürdürülüyor. Cezaevi koşullarında iyileşmesi mümkün olmadığı gibi, sağlığı her geçen gün geri döndürülemez biçimde kötüye gidiyor. Aysel kadınların yoldaşı, kız kardeşidir. Aysel’in hayatının bu şekilde riske edilmesine daha fazla sessiz kalamayız, seyirci olamayız. Hayatın ve mücadelenin her alanından binlerce kadın olarak herkesi Aysel için ses vermeye davet ediyoruz. Aysel için geç kalmış olmak istemiyoruz" diye konuştu. 
 
ADALET BAKANLIĞI VE ATK’YE ÇAĞRI
 
Cezaevlerinde yüzlerce hasta tutuklunun olduğuna değinen Şöfer, tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi. “Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın” başlığıyla başlatılan kampanya ile ilgili konuşan Şöfer, taleplerini şöyle sıraladı: “Aysel Tuğluk’un yaşadığı ağır hastalığa ilişkin yetkili sağlık kurumlarının hazırladığı 'cezaevinde kalamaz' raporlarının dikkate alınmasını talep ediyoruz. Hukuka, insan haklarına uygun bir karar verilmesini istiyoruz.  Her şey için geç olmadan Aysel Tuğluk için ve onun şahsında tüm hasta mahpuslar için özgürlük istiyoruz. Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumuna görevlerini hatırlatıyor, Aysel Tuğluk’un sağlığının geri dönülemez biçimde zarar görmesinden bizzat sorumlu olduklarını bir kez daha dile getiriyoruz."
 
Açıklamanın ardından kadınlar, Aysel Tuğluk’a dayanışma kartları gönderdi.