Kadınlardan kayyıma kar tepkisi

img
MARDİN - Mardin Şahmaran Kadın Plarformu, kar yağışı sonrası kentte yaşanılanlara dikkat çekerek, uyarıları dikkate almayan kayyım yönetimindeki belediyeye tepki gösterdi.
 
Mardin Şahmaran Kadın Plarformu, kentte etkili olan kar yağışı sonrası günlük yaşamı etkileyen aksaklıklara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günler öncesi yaptığı uyarıların kentteki yetkililer tarafından dikkate alınmadığı belirtilen açıklamada, "Kayyım yönetiminin yetersiz olduğu, gün boyunca yaşanan görüntülerle ortadadır" denildi. 
 
Tedbirsizliğin halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar yer aldı: "Sabah saatlerinde etkisini iyice göstermeye başlayan kar yağışı Kızıltepe İpekyolu mevkiinde trafik kazasına neden oldu. Olay yerinde 8 aracın kaza yaptığı ve kazalarda 3 vatandaşımızın ölüm haberini üzüntüyle aldık. Yurttaşların yollarda mahsur kaldığı, sağlık hizmetlerine erişemediği görüntüleri ortaya çıktı. Kar yağışı bir daha gösterdi ki kayyım zihniyeti halkın iradesini gasp ettiği gibi halka dönük hizmetleri de gasp etmiştir. Halkın bütçesini gösterişten ibaret projelere harcayıp insanları mağdur etmekten başka hiçbir işe yaramamıştır. Bu süreçte yolların kapalı olmasından dolayı ambulansların hızlı hareket etmemesi nedeniyle yolda 2 doğum gerçekleşmiştir. Bu zihniyet yeni doğanların hayatını bile tehdit etmektedir. Özelde kadınların ve genelde toplumun pandemiden dolayı zorlaşan yaşam ve çalışma koşulları kötü hava koşullarıyla daha da zorlaştı. Halka dönük hizmetlerin acilen hayata geçirilmesi gerekiyor.”