Adana ve Mersin'de Gökkan’a verilen cezaya tepki

img
ADANA / MERSİN - Adana ve Mersin'de, TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasına tepki gösteren kadınlar “Yoldaşımızın mücadelesini her mekanda büyüteceğiz” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Kadın Meclisi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisleri, HDP Adana İl Örgütü binasında yaptıkları açıklamayla TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a verilen hapis cezasını protesto etti. HDP PM üyesi Helin Kaya ve çok sayıda kadının katıldığı açıklamada, "Kadın mücadelesi yargılanamaz" pankartı açıldı. Açıklamada konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, Gökkan’a verilen cezayı “çürümüş sistemin korku duvarlarını inşa etme çabası” olarak değerlendirdi. Tural, "Büyüyen mücadelemiz sarayları yıkacak, faşizmin karanlığından herkesi kurtaracaktır. Kimliğimizden ve mücadelemizden bizi vazgeçiremeyeceksiniz. Biz kadınlar olarak, Ayşe Gökhan’a verilen hapis cezasını yok hükmünde sayıyor, yoldaşımızın direnişini her mekanda büyüterek 'Kürdüz, kadınız buradayız' demeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.    
 
MERSİN
 
Mersin'de de HDP İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya, TJA aktivistleri, HDP Kadın Meclisi, Mersin Kadın Platformu üyeleri ile Mimoza Kadın Derneği yöneticileri katıldı. İl binasını ablukaya alan polisler, açıklamaya izin veremeyeceklerini belirtti. Kadınların ısrarıyla polisler geri çekilmek zorunda kaldı. Burada konuşan TJA aktivisti Havva Tekin Ölmez, “Kimliğimizden ve mücadelemizden bizi vazgeçiremeyeceksiniz. Bugün meşru ve haklı mücadelemizi yargılamak isteyen mahkemeler yarın kendi hukuksuz yargılamalarıyla yüz yüze kalacak. Bizler biliyoruz ki yargılanan sizler, özgür olan bizler olacağız” dedi. 
 
Açıklama alkış, zılgıt ve "Jin jiyan azadi" sloganları ile son buldu.