Türkiye denetimindeki Ezaz’da ‘çok eşlilik bürosu’ açıldı

img
 
HABER MERKEZİ - Türkiye ve ona bağlı yapıların denetimindeki Ezaz'da, “Çok eşlilik bürosu” açıldı. Kadınlar, tepki gösterdi. 
 
Kuzey ve Doğu Suriye’nin Türkiye ve ona bağlı yapıların denetiminde bulunan Ezaz kentinde, “Çok eşlilik bürosu” açıldı. Birçok kentte kadınlar, tepki gösterdi.
 
Kongreya Star Koordinasyonu, yaptığı yazılı açıklamayla çok eşlilik fikrinin tüm kadınları endişelendirdiğini belirtti. 
 
Açıklamada, “Rojava-Kongreya Star olarak işgal edilen bölgelerde toplumu ve özellikle kadınları olumsuz etkileyen ataerkil ve gerici zihniyet nedeniyle yaşananları şiddetle kınıyoruz” denildi. 
Evlilikle köleye ve çocuk doğurma makinesine döndüğünün hatırlatıldığı açıklamada, “Kadın, işgal edilen topraklarda siyasi, toplumsal, ekonomik, kültürek ve psikolojik sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Topluma zarar veren sorunlara karşı durmalıyız ki kadın ve erkek arasında eşitlik sağlayabilelim. Rojava devrimiyle kadın kendi haklarını tanıdı, varlığını kanıtladı, tüm çalışmalarda yerini aldı. Fakat buna rağmen kadına yönelik iktidarcı zihniyeti devam ettirmek isteyerek, birçok kadın toplumda haksızlıkla karşı karşıya kalıyor” ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada, çok eşlilik zihniyetinin terk edilerek, ahlaki bir toplumun inşasına katılmaya çağırıldı.
 
Zenûbiya Kadın Topluluğu da, Tebqa’da yaptığı basın açıklamasında “Çok eşlilik bürosu” nun amacına değinerek, uygulamayı kabul etmediklerini belirtti.