Kobanê Davası'nda gazeteci ve izleyicilere engel

  • kadın
  • 10:45 20 Eylül 2021
  • |
img

ANKARA - Kobanê Davası öncesi duruşmanın görüleceği Sincan Cezaevi Kümpüsü’nün girişinde polis hareketliliği yaşanırken, gazeteci ve izleyiciler içeriye alınmadı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yöneticileri ile Kürt siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 20’si tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê Davas’ının 4’üncü duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülecek.
 
GAZETECİLER ALINMADI
 
Duruşma öncesi Sincan Cezaevi yolu polis barikatlarıyla kapatıldı. Cezaevine görüşe gelenler ise yoğun güvenlik önlemleri altında alındı. Kobanê davası için gelen tutuklu yakınları, izleyici ve gazeteciler mahkeme başkanın talimatı olduğu ileri sürülerek içeri alınmadı. Duruşmaya sadece avukatlar, milletvekilleri ve tutuksuz yargılanalar alındı. 
 
Polisin, Cumhurbaşkanlığı’ndan alınan basın kartı istenmesi üzerine gazetecilerin, “Mahkeme başkanın kararı gelirse alacak mısınız” söylemi üzerine polisin, “ Mahkeme başkanın kararı bizi ilgilendirmez. Biz valilik kararıyla buradayız” sözleri dikkati çekti.
 
MAHKEMENİN KARARI YOK
 
Kobane Davası’na bakan mahkeme başkanıyla görüşen dava avukatlarının verdiği bilgiye göre, mahkeme başkanının gazeteci, izleyici ve tutuklu yakınlarının alınmamasına yönelik bir kararı bulunmuyor.