Fuhuş çetesi davasında 3 fail yine tutuklanmadı

  • kadın
  • 18:28 3 Ağustos 2021
  • |
img

MUĞLA- Milas’ta S.F.Y. isimli kadına tecavüz eden ve fuhuşa sürükleyen Mutlu Erbey ve üç sanığın davası faile ait DNA örneği talebiyle ertelendi.

Muğla’nın Milas İlçesinde sahte iş ilanı üzerinden kadınlara ulaşarak fuhuşa sürükleyen çete üyeleri Ayşe Gündüz, Pınar Gündüz, Ali Lofçalı ve aynı zamanda tecavüz faili Mutlu Erbey hakkında S.F.Y.’nin açtığı davanın üçüncü duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, sanıklar hazır edilirken Muğla Cezaevinde tutuklu bulunan Mutlu Erbey ise SEGBİS yöntemi ile katıldı. Davayı Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Mor Dayanışma takip etti.

Duruşmada S.F.Y.’nin cinsel saldırı ve cinsiyete dayalı şiddetin bulgularına ilişkin psikolog dinlendi. Mahkemede Milas Devlet Hastanesi’nden ve Adli Tıp Kurumu’ndan ulaşan rapor da okundu. ATK raporunda S.F.Y’den alınan örnekte bir erkeğin DNA örneğinin bulunduğu belirtilirken mahkeme heyeti fail erkek Mutlu Erbey’den DNA örneği alınarak karşılaştırılmasını istedi.

Bir sonraki duruşmaya S.F.Y’yi daha önce tahdit eden Ayşe Gül İnat’ın tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Duruşma 26 Ekim’e ertelendi.

Kadınlar, duruşma sonrası adliye önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Erkek adalet değil gerçek adalet, TecavüzÇetesiCezalandırılsın” yazılı pankart açılarak “yaşasın kadın dayanışması” sloganı atıldı.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE İHTİYACIMIZ OLDUĞU GÖRÜLDÜ’

Açıklamada konuşan Avukat Eren Keskin, sanığın bir buçuk yıl aradan sonra tutuklandığını ve delilleri cinsel saldırıya maruz kalan S.F.Y.’nin topladığını hatırlatarak, “Vücutta kalan DNA örneklerinden telefon konuşmalarına dosyada her delil sabit. ATK raporu ile cinsel saldırı kesinleşti. Şu anda maalesef savcının yapması gereken DNA incelemesini mahkemeye sunmak. Eğer savcılık DNA incelemesini zamanında yeterli değerlendirmiş olsaydı dosya çoktan kapanmış olurdu. Maalesef coğrafyamızda kadınlar mağduriyetlerini ispatlamak zorunda kalıyor. Oysaki imzadan çekilen İstanbul Sözleşmesi’nde kadının değil sanığın ispat yükü var. Bir kez daha İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının tam da yıl dönümüne denk gelen bu günlerde bu sözleşmeye ne kadar ihtiyacımız olduğunu görüyoruz” dedi.

‘DOSYADA EKSİKLİKLER VAR’

DNA sonuçları da geldiğinde failin gerekli cezayı alacağını belirten Keskin, “Bu dosyada eksiklikler var. Bu sanığın başka bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu ve bu saldırıda ceza aldığı sabit. Bunun dışında Bodrum’da Lezita Balık diye bilinen şirketin adını kullanarak başka kadınlara da bu tarz saldırılarda bulunduğuna dair şirketin suç duyuruları var. Bunların da araştırılmasını istedik. Bunlar da geldikten sonra gerçek çok net ortaya çıkacak ve sanık gereken cezayı alacak” ifadelerini kullandı.

KADIN MÜCADELESİ DEVAM EDECEK

Ülkenin dört bir yanında kadın cinayetleri ve erkek şiddetinin devam ettiğini belirten Mor Dayanışma’dan Deniz Uslu ise, “Daha dün 5 gündür kayıp olan Azra Gülendam’ın vahşice katledildiği haberini aldık. Maraş’ta Emine Gökkız’ın cansız bedenine ulaşıldı ve şu an şüpheli ölüm olarak görülüyor. Türkiye’de kadınlar olarak mücadelesini yürüteceğiz. Bu saldırının failleri bir iki kişi değil Türkiye ve dünya genelinde sistematik bir erkek şiddeti ile karşı karşıyayız. Bunun karşısında kadınlar olarak örgütlü mücadele ile duracağız” dedi.