Özsavunma uygulayan Demir’e ceza istendi

  • kadın
  • 17:59 3 Ağustos 2021
  • |
img

MUĞLA - Kendisine işkence uygulayan Vedat Demir'e karşı öz savunmasını gerçekleştiren Şerife Demir'in yargılandığı duruşmada savcı "Kasten öldürme" suçundan ceza almasını istedi. 

Muğla Bodrum ilçesinde evli olduğu erkek Vedat Demir’in şiddetine maruz kaldığı için özsavunmasını gerçekleştiren Şerife Demir hakkında açılan davanın 2'nci duruşması görüldü. Bodrum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, Demir ise tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevi'nden SEGBİS ile katıldı. Duruşmaya gazeteciler ve kadın örgütleri alınmadı. Duruşmada tanık olarak Şerife Demir’innin kardeşi dinlenildi.

Savunmaların ardından mütalaasını veren savcı Demir'in, "Kasten öldürme" suçundan ceza almasını ve "Haksız tahrik indirimi" uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti Demir'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Demir'in avukatları, mütalaaya karşı beyan vermek için süre talebinde bulunarak, öldürme kastı taşımadığını belirterek, müvekillerinin tahliyesini istedi.

Duruşma 26 Ekim'e ertelendi.

'ÖLMEMEK İÇİN ÖLDÜRDÜ'

Duruşma sonrası kadın  örgütleri ve avukatlar adliye önünde açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Avukat Funda Ekinci, davanın meşru müdafaa kapsamında ele alınması gerektiğini belirterek, "Şerife’nin hayatında 20 yıllık şiddet öyküsü var. Kadınlar daha fazla şiddete uğramamak için ölmemek için öldürüyor. Kendi hayatlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Hep bir arada kadın dayanışması içinde olacağız" dedi.

MEŞRU MÜDAFAA VURGUSU

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan da, şiddete maruz kalan kadınların, kendilerine ve mücadele eden kadın avukatlara ulaşmasını istedi. Erozan,  “Şerife ölmediği için yargılanıyor ve yargılama cinsiyetçi bir yerden yapılıyor. Şunu unutuyorlar sistematik şiddet eziyettir. Şerife meşru müdafaa hakkını kullanmıştır. Yargılama buradan yürütülmelidir” diye konuştu.