Kadınlardan tepki: Azra'nın hesabını soracağız

  • kadın
  • 13:05 2 Ağustos 2021
  • |
img
HABER MERKEZİ - Antalya’da 5 gün boyunca kendisinden haber alınamayan ve polislerin “telefon sinyaline bakmadığı” Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cenazesi ormanlık alanda bulundu. Yaşananlara sanal medyada tepki yağdı. 
 
Antalya’da 28 Temmuz’dan bu yana kendisinden haber alınamayan gazetecilik öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun (21), emlakçı Mustafa Murat Ayhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra vahşice öldürüldüğü, beden bütünlüğü bozularak ormanlık alanda gömüldüğü ortaya çıktı. Olayın öğrenilmesi sonrası sanal medyada tepki yağdı. 
 
#azragülendam hastagı ile yapılan kimi paylaşımlar şöyle: 
 
Antalya Feminist Kolektif: Antalya'da 5 gündür haber alınamayan ve bugün ölü bedenine ulaşılan #AzraGülendamHaytaoğlu 'nu işkenceyle katleden erkeğin, 48 yaşındaki emlakçı Mustafa Murat Ayhan olduğu öğrenildi. Peşini bırakmayacağız!
 
Tevgera Jinên Azad: Azra Gülendam, MUSTAFA MURAT AYHAN tarafından katledildi. Polis telefon sinyaline geç baktı, hızlı, etkin soruşturma yürütülmedi. Kadın cinayetleri devletin yürüttüğü özel savaş politikaların sonucudur. Biz kadınlar olarak özel savaş politikasına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.
 
Mor Dayanışma: 5 gündür kayıp olan ve polislerin telefon sinyaline bakmak için bugünü beklediği Azra Gülendam Haytaoğlu ölü olarak bulundu! Sizin kayıtsızlık ve suça teşvik eden politikalarınız her geçen gün bizim hayatlarımızı yok ediyor! Azra'nın hesabını soracağız!
 
Rosa Kadın Derneği: Günlerdir ailesi ve kadın örgütlerinin çabaları vardı, Azra’dan haber alınamıyordu #AzraGülendamHaytaoğlu nun telefon sinyaline bakılmadı. Kadın cinayetleri politiktir. #istanbulsözleşmesi ni uygulamayan ve çekilme kararını destekleyen herkes bu cinayetlerden sorumludur.
 
Feray İçin Adalet: Bizimle Feray için mücadele eden, Azra Arkadaşımız Öldürüldü. YETER ARTIK ! #AzraGülendamHaytaoğlu  #azraguelendam 
 
Kadın Zamanı Derneği: 28 Temmuz'dan beri haber alınamayan Azra Gülendam'ın Mustafa Murat Ayhan tarafından katledildi ortaya çıktı. Erkeklere bu cesareti veren yargı, cezasızlık politikaları ve İstanbul Sözleşmesi'ni iptal eden iktidar sorumludur. #azraguelendam 
 
Feminist Gündem: 28 Temmuz’dan beri kayıp olan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun vahşice katledildiği ortaya çıktı! Polis telefon sinyaline ancak bugün bakabildi! İhmalkârlığınız yüzünden hayatından edilen kadınların hesabını soracağız!
 
Kadınlar Birlikte Güçlü: 5 gündür kayıp olan #AzraGülendam ’ın Mustafa Murat Ayhan tarafından tecavüz edilip katledildiği ortaya çıktı. Telefon sinyaline haftasonu bakamayız diyip pazartesini bekleyen polis, kadınları erkek şiddetinden korumaya niyeti olmadığını bir kez daha gösterdi!
 
Kırkyama Kadın Dayanışması: Azra Gülendam, MUSTAFA MURAT AYHAN tarafından katledildi. Polis telefon sinyaline ancak bugün bakabildi. İhmalkârlığınız batsın! Güzel gülüşünü solduran sisteminiz batsın! Erkekler tarafından katledilen kadınların hesabını soracağız! #istanbulsözleşmesiyaşatır #azragülendam 
 
Öğrenci Kolektifleri: Antalya'da Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu 5 gündür kayıptı bugün Mustafa Murat Ayhan isimli erkek tarafından katledildiği ortaya çıktı. Akademide de, memleketimizde de kadın düşmanlarına izin vermeyeceğiz İstanbul Sözleşmesi Yaşatır! #AzraGülendamHaytaoğlu 
 
Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği: 5 gündür kayıp olan ve telefon sinyallerine ancak bugün bakılabilen Azra Gülendam Haytaoğlu ölü bulundu. Erkeklerin başına bir şey gelmeyeceğinden emin hale getiren cezasızlık dolu bu sistem kadın cinayetlerinden sorumludur!
 
Kampüs Cadıları: 5 gündür kendisinden haber alınamayan, telefon sinyalinin kontrol edilmesi için Emniyet’in bugüne kadar beklediği Azra Gülendam Haytaoğlu ölü olarak bulundu! Azra için günlerdir etkin arama çalışması yürütmeyenler, süreci uzatanlar en büyük sorumlulardır! Failleri cesaretlendiren, kadın cinayetlerini artıran cezasızlık politikalarını; arama sürecindeki ihmalkar davranışları kabul etmiyoruz! Fail Mustafa Murat Ayhan gereken cezayı alana kadar Azra için adalet isteyeceğiz! #AzraKayıp 
 

HDP Kadın Meclisi: #AzraGülendamHaytaoğlu, Mustafa Murat Ayhan tarafından cinsel saldırıya uğrayarak işkenceyle katledildi! Kadınlar her gün iktidarın kadın düşmanı politikalarının bedelini ödüyor. Kadınları yaşatmak için mücadelemizi büyütecek ve Azra'nın hesabını soracağız.