'1 Temmuz’da itaatsizliğimizle hayatı durduruyoruz'

  • kadın
  • 19:02 16 Haziran 2021
  • |
img

MERSİN- İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı 10'uncu haftasında nöbet eylemini sürdüren Mersin Kadın Platformu, "1 Temmuz’da itaatsizliğimizle hayatı durduruyoruz" dedi.

Mersin Kadın Platformu’nun, feshedilen İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin başlattığı “Yaşam nöbeti” 10'uncu haftasında da devam etti. Yenişehir ilçesindeki Özgecan Arslan Barış Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, açıklamanın yapıldığı alana “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” pankartı astı. Onlarca kadının katıldığı açıklamada, sık sık “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Yaşasın feminist mücadelemiz” ve “Kadın yaşam özgürlük” sloganları atıldı.

'FAİLLER KORUNUYOR'

Kadınlar adına açıklamayı okuyan  Ayşegül Temur, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alınmasından bu yana en az 50 kadının öldürüldüğüne vurgu yaparak,  öldürülen kadınların faillerinin nerede olduğunu sordu. Kadınları öldürenlerin cezalandırılmadığına tepki gösteren Temur, şöyle devam etti: "Evlerimize yatak odalarımıza kadar geliyorlar. Sokaklarda, üniversitelerde ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alan eril zihniyete soruyoruz? Kadınları öldüren, taciz eden, üzerimizde tahakküm kuran failler bu gücü nereden alıyorlar. Bu soruya da biz cevap verelim. Failler, bir kadın eylemine onlarca polis yığan devletin söz konusu kadınları korumak olunca ağır aksak ilerleyen ve faillerin sırtına sıvazlayan tavırlarından güç alıyor. Failler, Yeldana Kahraman'a , Gülistan Doku'ya, Nadira Kadirova'ya, Rabia Naz'a ne olduğunu açıklamayan ve failli meçhul kadın cinayetleri olmamıştır diyen İç İşleri Bakanı’ndan güç alıyor ve failler korunuyor. Failler, her gün televizyonda ve sosyal medyada kadına yönelik şiddeti normalleştiren ve şiddeti yeniden üreten kadın düşmanı politikalarınızdan güç alıyor."

'1 TEMMUZ’DA SOKAKLARDA OLACAĞIZ'

 Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere birçok kentte 1 Temmuz’a ilişkin kadınların çalışmalar yürüteceğini hatırlatan Temur, “1 Temmuz günü de haklarımız ve hayatımız için bir arada olacağız. Hayat bizim, karar bizim, İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz’a kadar sokakta, bulunduğumuz her yerde sözleşmeyi anlatıyoruz. 1 Temmuz’da itaatsizliğimizle hayatı durduruyoruz ve sokakta buluşuyoruz” dedi.