Bankamatik çalışanlarından belediye önünde provokasyon

img
AMED – Kayyım döneminde maaş alarak işe gelmeyen bir grup, Amed Büyükşehir Belediyesi önünde MHP işaretleriyle provokasyon girişiminde bulundu.  
 
Amed Büyükşehir Belediyesi'nde kayyım döneminde maaş alarak işe gelmeyen bir grup, mobbing ve işten çıkarılma iddialarıyla belediye önünde provokasyon girişiminde bulundu. MHP işaretleri yapan grup,  belediyenin seçilmiş yönetimine hakaretlerde bulundu. Söz konusu kişiler arasında emniyetin yönlendirmesiyle Halkların Demokratik Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü binasında oturan bazı kişilerin de olması dikkati çekti. Grubun ırkçı ve hakaret içeren sloganlarına polisin herhangi bir müdahalede bulunmaması dikkati çekti. 
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI
 
Amed Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, geçtiğimiz günlerde işçi alım ve çıkarmalara dair açıklama yapmıştı. Gördük, 8 yıllık kayyım döneminde birçok AKP'li ismin yakınının işe alındığını aktarmıştı. Gördük, alımların büyük bir kısmının Amed ile ilgisi olmayan kişilerden oluştuğu ve fazla işçi alımı nedeniyle işçi kapasitesinin çok üstüne çıkıldığını belirtmişti. 
 
Gördük, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ne istinaden 59 kişinin işten çıkarıldığını ve "400 işçinin iş akdi feshedildi" iddialarını yalanlamıştı.