Ziyaret Beldesi borç batağında

SÊRT - Ziyaret Beldesi’ni 36 milyon 389 bin 498,75 TL borçla devraldıklarını belirten Belediye Eşbaşkanları Berfin Evren ve Enes Cengiz, bir önceki yönetimin tahribatlarına rağmen hizmet vereceklerini vurguladı. 
 
Sêrt'in Hawêl (Baykan) ilçesine bağlı Ziyaret (Veysel Karani) Belde Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) birinci parti oldu. DEM Parti'nin kazanmasının ardından belediyeye bırakılan borç da ortaya çıktı. 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden belediye başkanı seçilen ve daha sonra AKP'ye geçen Murat Akgün, belediyeyi 36 milyon 389 bin 498,75 TL borçla teslim etti. 
 
Belediyenin İller Bankası'na 6 milyon 598 bin 217.08, yapı teminatlı ikraz krediye 6 milyon 233 bin 792.83, malzeme teminatlı ikraz krediye 4 milyon 852 bin 918.78, vergi dairesine 5 milyon 163 bin 790.52, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 593 bin 589.41, piyasaya 11 milyon 826 bin 829.25, depozito ve icra sendikasına 805 bin 754.57 ve elektriğe 314 bin 606.31 TL borcu bulunuyor. 
 
'KENDİMİZE GÜVENİYORUZ, HİZMET YAPACAĞIZ'
 
Ziyaret Belediye Eşbaşkanı Enes Cengiz, “Şu an anlayacağınız önceki dönem belediye başkanı, belediyeyi tamamen kilitlemiş. Çalışmalarımızı engellemek için fazladan bir sürü elemen koymuşlar. Kullandığımız elektrik, mahallede kullandığımız iş makinaları hepsi borçla çalışıyor. Ama kendimize inanıyoruz, güveniyoruz biz bunların üstesinden geleceğiz. Ziyaret’e laik olduğu hizmeti yapacağız” şeklinde konuştu. 
 
Borçlara rağmen önceki dönem belediyenin hiçbir şey yapmadığını sözlerine ekleyen Cengiz, “Futbol sahası ve tekstil fabrikası yapılmış ama bunlarda tamamen bakanlıkların hibesinde. Onun dışında görünen hiçbir şey yok. Bu para nasıl harcanmış, nereye gitmiş henüz bilmiyoruz” diye kaydetti.
 
TURİZMİ GELİŞTİRECEK PROJELER
 
2014’te de planladıkları müze projesini hayata geçireceklerini söyleyen Cengiz, “Burayı Konya’daki Hz. Mevlana'ya benzer bir projeyle bir müze şekline dönüştürmeyi düşünüyoruz. Onun dışında, burası dini turizm açısından çok önemlidir. Misafirhane, konaklama yerlerimiz yok. Gelen misafirlerimizin gidip dinleneceği bir yer olmadığı için, bir mesire alanı yapmak ilk planlarımızdan biridir” diyerek, turizm geliştirecek projelerinden bahsetti. 
 
DEM Parti’nin en genç Belediye Eşbaşkanı olan Berfin Evren (19) ise, beldedeki en temel sorunlardan birinin işsizliğe bağlı göç olduğuna dikkat çekti. Gençlerin işsizlikten kaynaklı başka kentlere göç etmek zorunda kaldığını dile getiren Evren, gençlere iş imkânı sağlayacaklarını belirtti. Kadınlar için de yine kooperatifler kuracaklarını söyleyen Evren, bir önceki yönetimin halka değil de kendi yandaşlarına hizmet ettiklerini belirtti. Evren, “Bizler belediyenin kapılarını halkın üzerine kapatan bu tekçiliğe dayanan sisteme karşı halkın olan belediyenin kapılarını halka açtık. Tüm halkımızla birlikte demokratik, eşitlikçi, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmaya dayalı bir belediyecilik etrafında toplanmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
MA / Rukiye Adıgüzel