Katledilen 3 yaşındaki Lina’nın duruşması ertelendi

img

DÎLOK - Katledilen ve cenazesi 6 ay boyunca derin dondurucuda saklanan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın ölümüne ilişkin görülen davada mahkeme delillerin toplanması kararıyla duruşmayı erteledi.

Dîlok’ta kaybolduktan sonra katledildiği ortaya çıkan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün Antep 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya tutuklu failler Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, duruşmaya çocuğun annesi Melisa İlhan, babası Abdurrahman Erbay, ailenin avukatları, Antep Barosu, Türkiye Barolar Birliği (TBB), Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği (UCİM), Çocuk Destek Merkezleri (ÇODEM) katıldı. Mahkeme, heyetlerin müdahillik taleplerini reddetti. 

KATLETTİKTEN SONRA CENAZESİNİ SAKLADILAR

Duruşmada ilk olarak faillerden Muhabbet Toz dinlenildi. Toz, Erbay’ın yere düştüğünü söylediği ilk ifadesini “psikolojinin yerinde olmadığını” öne sürerek değiştirdi. Lina Erbay’ı katledenin anne İlhan olduğunu iddia eden Toz, “Olay günü Melisa yemek yedirirken sert şekilde çocuğu sarstı ve Lina yere düşüp, kafasını çarptı. Lina bayılınca korkarak, Mehmet Aksu'yu aradık. Korktuğumuz için çocuğu hastaneye götürmedik. Mehmet, çocuğu ikimize ait iş yerindeki buzdolabına koymaya karar verdi. Çocuğu üçümüz aynı arabada götürdük ve buzdolabına koyduk" diye konuştu.

Lina Erbay’ın vücudundaki işkence izlerinin fail Aksu tarafından yapıldığını söyleyen Toz, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mehmet Aksu isimli fail ise olay günü dışarıda çalıştığını öne sürerek kendisini arayan Toz’un Erbay’ın düştüğünü söylemesi üzerine eve gittiğini anlattı. Çocuğun yerde hareketsiz yattığını gördüğünü belirten Aksu, daha sonra çocuğun cenazesini saklamaya karar verdiklerini ifade etti.

ÇOCUĞU İLE TEHDİT EDİLDİĞİNİ BELİRTTİ

Duruşmada söz alan Melisa İlhan, Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz'un kendisini çocukları ile tehdit edip, fuhuşa zorladığını söyledi. Çocuğunun ölümünden birkaç ay önce yine kanepeden düştüğünü belirten İlhan, "Lina, ilk düştüğü zaman da beni dışarıda çalıştırıyorlardı. Muhabbet, beni arayarak çocuğun düştüğünü ve Mehmet'in onu hastaneye götürdüğünü söyledi. Hemen hastaneye gittim. Sonra bana çocuğu hastaneden çıkarmam için baskı yaptılar. Beni tehdit ettikleri için hastaneden çıkartmayı kabul ettim. Bu sırada Mehmet, 'Bu kadar hastaneye para döktüm, bunu çalışıp ödeyeceksin' dedi. Bu süreçte beni çalıştırmaya devam ettirdiler ve çocukları 1 aylık periyotlarla bana gösteriyorlardı. Çocukların sürekli iyi olduğunu söylüyorlardı. Çocuklarımı göremeyince sosyal medyadan boşandığım eşim ile irtibata geçtim ve şikayetçi oldum. Lina vefat ettiğinde orada değildim ve kızımın öldüğünden haberim yoktu” diyerek faillerden şikayetçi olduğunu söyledi

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, delillerin tam olarak toplanmasına ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Eylül’e erteledi.

NE OLMUŞTU?

Melisa İlhan, çocukları Lina Nazlı ve 1,5 yaşındaki Naime Ceyda ile birlikte okul arkadaşı olan Toz’un Şahinbey’de bulunan evine taşındı. Bu süreçte çocukları alıkonulup, fuhuşa sürüklenen İlhan, 2022 Eylül ayında polise giderek  K.A., Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz hakkında şikayetçi oldu. Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında bir evde yapılan aramalarda derin dondurucuda Lina Erbay’ın cenazesi bulundu. Katledilen çocuğun vücudunda darp izleri tespit edilirken cansız bedeninin uzun süredir derin dondurucuda bekletildiği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda K.A., Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz, isimli şahıslar gözaltına alındı. Gözaltına alınan Mehmet Aksu ile Muhabbet Toz, tutuklandı. 2 fail hakkında hazırlanan iddianamede Lina Nazlı Erbay'ın ölümüne yol açtığı belirlenen Muhabbet Toz hakkında “çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “çocuğa karşı eziyet” suçundan ise 8 yıla kadar hapis cezası, Mehmet Aksu hakkında ise “çocuğa karşı kasten öldürmeye yardım etme” ve 'çocuğa karşı eziyet” suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istendi.