CPT’nin raporunda tecride ilişkin bilgi verilmedi!

img
HABER MERKEZİ - CPT, 32’nci Genel Raporunda İmralı Cezaevi’ni 2022 yılında ziyaret ettiğini açıkladı ancak ziyaretin detaylarına ilişkin bilgi vermedi.
 
Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT), 1 Ocak-31 Aralık 2022 tarihlerini kapsayan 32’nci Genel Raporunu yayımladı. Raporda İmralı Cezaevine ziyaret düzenlediğini belirten CPT, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ile Hamili Yıldırım’ın durumuna ilişkin herhangi bilgi vermedi.
 
2022 YILINDA 140 GÜNLÜK ZİYARET
 
Raporda, CPT’nin Avrupa Konseyi (AP) üyesi ülkelere 2022 yılı boyunca yedi periyodik ziyaret ve dokuz “ad hoc ziyaret”  olmak üzere 16 olmak üzere toplamda 140 günlük ziyaretler gerçekleştirdiği belirtildi.
 
İMRALI'YA DAİR BİLGİ YOK
 
CPT raporunun “Ad Hoc ziyaretler” başlığı altında Eylül 2022’de İmralı Cezaevi’ne ziyaret düzenlendiği belirtilirken, tecride ilişkin somut bili paylaşılmadı.  CPT raporunda İmralı ziyareti ile ilgili şunlar yer aldı: “Eylül ayında Türkiye'ye gerçekleştirilen ziyaretin temel amacı, göç mevzuatı kapsamında alıkonulan yabancı uyruklu kişilere yönelik muamele ve alıkonulma koşullarının yanı sıra bu kişilerin sınır dışı edilmeleri bağlamında kendilerine uygulanan prosedürleri incelemekti. Ziyaret vesilesiyle heyet, halen İmralı'da tutulan dört mahkuma uygulanan muameleyi ve tutukluluk koşullarını incelemek üzere İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na da gitmiştir. Bu bağlamda, mahkumlara sunulan toplumsal faaliyetlere ve dış dünya ile temaslarına özellikle dikkat edilmiştir.”