Cinsel taciz failine 11 yıl sonra ceza

img
AYDIN - Farklı kentlerde birden fazla çocuğa cinsel tacizde bulunan ve görüntülerini sanal medya hesaplarında paylaşan Serkan Aydın’a, 11 yıl sonra 110 yıl hapis ve 668 bin TL para cezası verildi. 
 
Aydın'da sanal medya aracılığıyla farklı illerde bulunan birçok çocuğa cinsel tacizde bulunan ve çocukların görüntülerini paylaşan Serkan Aydın (37), 11 yıl süren dava sonunda ceza aldı. Mahkeme, Aydın'ı 110 yıl hapis ve 668 bin TL para cezasına çarptırdı.
 
16 Şubat 2011'de bir ailenin şikayetiyle ortaya çıkan olayın ardından Aydın, gözaltına alındı. İfadesinde suçlamaları red eden Serkan Aydın, serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında Aydın'ın bilgisayarında 29 çocuğun fotoğrafı tespit edildi. Fail Aydın hakkında 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Dava, 11 yıl sonra sonuçlandı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Serkan Aydın hakkında yakalama kararı çıkararak, “cinsel taciz”, “şantaj”, “hakaret ve "görüntüleri bilgisayarına depolamak” suçlarından her mağdur için 6 ay ile 8 yıl arasında değişen oranlarda toplam 110 yıl hapis, yine her mağdur için 4 bin lira ile 140 bin lira arasında değişen toplam 668 bin lira para cezası verdi.