Askeri üniforma giyen işçiler darp edilerek gözaltına alındı

img

HAKKARİ - Hakkari Üniversitesi inşaatında çalışan iki işçinin, askeri üniforma giydikleri gerekçesiyle darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi.  

Hakkari'nin merkez Keklikpınar Mahallesi'nde dün Hakkari Üniversitesi inşaatında çalışan işçiler ile giydikleri askeri üniformaları çıkarmaları yönünde uyarıda bulunan polis arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonrası 8 işçi polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındığı belirtildi. Bir işçinin de üzerindeki üniformanın çıkartılarak darp edildiği de belirtildi. Bunun üzerine 24 işçi, Hakkari Valiliği önüne gelerek polis şiddetini protesto etti. Bu işçiler de polis tarafından gözaltına alındı. 
 
Gözaltına alınan işçilerden birinin akrabası olan ve ismini vermek istemeyen kişi, inşaatta çalışan işçilerinden 2'sinin çalışırken daha önce çöpte buldukları askeri üniformayı giydiklerini belirtti. Bu işçileri gören polisin inşaata giderek üniformaları çıkartmaları yönünde uyarıda bulunduklarını aktaran kişi, "Onlar da başka elbiseleri olmadığını eve gittiklerinde değiştireceklerini belirtmelerine rağmen polislerin üniformaları çıkarmaları yönünde ısrarda bulunuyor. Bunun üzerine tartışma yaşanıyor araya giren 6 diğer işçiyle beraber akrabalarımız gözaltına alınıyor" dedi. 
 
23'Ü SERBEST BIRAKILDI
 
Olayla ilgili ise gözaltına alınan 32 işçiden 23'ü sabah saatlerinde Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan diğer 9 kişinin ise emniyetteki ifade işlemleri tamamlanmasının ardından Hakkari Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.