23 savcı ve 3 hakim hakkında suç duyurusu

img
ANKARA - HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 23 savcı ve 3 hakimi HSK’ye şikayet etti ve haklarında suç duyurusunda bulundu.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Adliyesi önünde, milletvekilleri, insan hak savunucuları ve hukukçulara küfür ve hakaretlere ilişkin açılan soruşturmaların savcılıklar tarafından takipsizlikle sonuçlandırılmasına yönelik açıklama yaptı. 
 
İnsanların en basit düşüncelerini ifade özgürlüğü kapsamında söylediği zaman engellendiğini, cezaevine atıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Milletvekillerine, insan hakları savunucularına ve hukukçulara yönelik yapılan hakaretlere savcılıklar tarafından takipsizlik veriliyor” dedi.
 
HUKUK NEREDE?
 
Gergerlioğlu, 23 savcı ve 3 hakimi Hakim Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet ettiklerini belirterek, “Yüzlerce suç duyurusu belgemiz burada, bana yönelik yapılan hakaretlerin hepsi burada ama maalesef savcılıklar hepsine takipsizlik kararı verdi. Bu skandaldır. İçeriklerini görseniz ağza alınmayacak küfürler, hakaretler var. Savcılıklar tarafından üstü kapatılarak takipsizlikle sonuçlandı. Hukuk nerde? Suç duyurusunda bulunuyoruz ama savcılıklar üstünü örtmeye çalışıyor. Bugün 23 savcı ve hakim hakkında HSK’ye suç duyurusunda bulunduk. Yaptıkları suçtur, sadece bana değil birçok siyasetçiye ve özellikle HDP milletvekillerine yapılıyor” diye konuştu.
 
‘KARŞIMA HAKİM VE SAVCILAR ÇIKIYOR’
 
Takipsizlik kararının gerekçeleri için “uyduruk” diyen Gergerlioğlu, “Hak, hukuk mücadelesi veriyorum ama karşıma hakim ve savcılar çıkıyor. Savcılar görevini, yapmıyor. Ruhsar Pekcan dolandırıcılık yapıyor, devletin malını talan ediyor, kimse harekete geçmiyor. Sedat Peker’in iddiaları var, kimse harekete geçmiyor. TÜGVA'da büyük yolsuzluklar var ama kimse harekete geçmiyor. Bize yapılan saldırılarda hakaretlerde savcılar anında takipsizlik veriyor. Uyduruk ve hukuk dışı gerekçelerle işlem yapmıyorlar, takipsizlik kararı veriyorlar” ifadelerini dile getirdi.
 
‘HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA DURURUM”
 
“Boyun eğmeyeceğim” diyen Gergerlioğlu, “Başsavcılık vekili ile görüşeceğim. Diğer yetkililerle de görüşeceğim. Sonuna kadar takipçisi olacağım. 84 milyon insanın hakkını savunurum, bana yönelik haksızlıkların da karşısında dururum.  Dünyanın hiçbir yerinde bu hakaretlere işlem yapılmaması mevzu bahis değildir ama Ankara Adliyesi’nde bu oluyor. Buradan hakimleri, savcıları diğer kurumlardan önce millete şikayet ediyorum. Ben milletin vekiliyim bana haksızlık yapılıyor, mağdur ediliyorum. Dediğim gibi bugün 23 savcı 3 hakim hakkında HSK’ye şikayete bulunduk ve suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.