Manavgat’ta yangın 7’nci gününde devam ediyor

img

ANTALYA- Manavgat’ta orman yangını 7’nci gününde devam ederken, Gündoğmuş ilçe merkezi tedbir amacıyla boşaltıldı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü başlayan orman yangını 7’nci gününde devam ediyor. İlk gün Kalemler, Gebece, Ahmetler ve Sırtköy mahallelerinde başlayan yangın yerleşim alanlarına ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından boşaltılan mahallelerde şimdiye kadar 7 kişi yaşamını yitirdi. 7 gündür devam eden orman yangını Bucakşeyhler Mahallesi'ne de sıçrarken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile jandarma tarafından yangında zarar gören 2 bin 800 ev işaretlenerek, tespit edildi. 

GÜNDOĞMUŞ İLÇESİ TAHLİYE EDİLDİ

Manavgat ilçesinde yangın devam ederken, Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından yangına müdahale etmek için 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve 4 polis memuru Manavgat ilçesine gönderildi. Manavgat ilçesinde Beydiğin ve Kızıldağ mahallelerinde yangın sürerken, Kızıldağ Mahallesi tedbir amacıyla boşaltıldı. İlçede devam eden orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürerken, yangın bölgelerine giriş ve çıkışlar da yasaklandı.

Yine Gündoğmuş ilçesinde 29 Temmuz’da başlayan orman yangını devam ediyor. Ortakonuş, Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkava ve Ümütlü mahallelerine sıçrayan yangın rüzgarın etkisiyle yayılarak devam ediyor. İlçe merkezine yakınlaşan orman yangını nedeniyle ilçede bulunan yurttaşlar tahliye edildi.