Ferit Şenyaşar: Bizi buradan ya ölüm ya da adalet ayırır

img
URFA - HDP Halfeti İlçe Örgütü'nün dayanışma ziyaretinde konuşan Ferit Şenyaşar, “Bizi buradan ya ölüm ya da adalet ayırır. Başka türlü buradan ayrılmayacağız” dedi. 
 
AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı “adalet” nöbeti’ne destek ziyaretleri devam ediyor. Hakların Demokratik Partisi (HDP) Halfeti İlçe Örgütü, sıcak havalara rağmen nöbetin 148’inci gününde olan aileyi ziyaret etti. Adliyeye yolu düşen yurttaşların “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırdığı alanda gerçekleşen ziyarette aile, heyeti “Herkes için adalet” ve “Sadece adalet istiyoruz” dövizleriyle karşıladı. 
 
Anne Emine Şenyaşar, HDP’lilere 14 Haziran 2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesi’ndeki tanıklığı ve sonrasında sürdürülen mücadelelerine dair aktarımlarda bulundu. Ziyarette konuşan HDP Halfeti İlçe Eşbaşkanı Abdurahman Çiftçi, “Bu katliam herkesin gözü önünde gerçekleşti ancak failleri serbest geziyor. Bu, benzer suçların işlenmesine zemin hazırlıyor. Şenyaşar ailesinin 148 gündür süren bu onurlu duruşunu saygıyla karşılıyor ve sonuna kadar kendilerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Biz de adalet diyoruz, adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
YA ÖLÜM YA ADALET
 
Saldırıda yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar, ise “Zor koşullar altında Urfa Adalet Sarayı önünde bir adalet mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede bizi ayakta tutan dayanışmadır. Bugün Halfeti’den HDP heyeti bizi ziyaret etti. Bizde Halfeti’den gelen heyete teşekkür ediyoruz. Dayanışmamızı mücadeleyle sürdürüyoruz, hak yerini bulana kadar da adliye binası önünden ayrılmayacağız. Hak yerini bulduğu zamanda evimize gidip hayatımıza devam edeceğiz. Başka türlü buradan ayrılmayacağız. Ya ölüm bizi buradan ayırır ya da adalet” ifadelerini kullandı.
 
Heyet, daha sonra aileyle bir süre nöbet tuttuktan sonra adliye önünden ayrıldı.