Sel mağdurları: Altyapı yetersiz, ihtiyaçlar karşılanmadı

img
VAN - Sel felaketinin yaşandığı Özalp ve Başkale’de yaşadıkları sorunları anlatan halk, altyapının yetersiz olduğunu, ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyledi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, Özalp ve Başkale’de dün yaşanan sel felaketi sonrası halkı ziyaret etti. Selin etkili olduğu Paçxûliya Jorîn Mahallesi’ni ziyaret eden HDP’liler, burada halkın yaşadıkları sorunları dinledi. Halk, mahallede yapılan su kanalının yetersiz olması nedeniyle sel felaketin yaşandığını söyledi. Sel sonrası çadır ihtiyaçlarının karşılanmadığını dile getiren halk, yakınlarının evlerinde kaldıklarını belirtti. Ayrıca mahallede hasar tespit çalışmalarının da yapılmadığını kaydeden halk, bölgenin acilen “Afet Bölgesi” ilan edilmesi gerektiğini söyledi. 
 
ALTYAPI YETERSİZ 
 
Selin vurduğu Başkale ilçesine bağlı Xecolîs Mahallesi’ni de ziyaret eden aralarında HDP Milletvekili Muazzez Orhan ve DBP İl Eşbaşkanı Çetin Uyar’ın da bulunduğu partililer, halkın mağduriyetini dinledi. Halk, altyapının yetersiz olması ve kanalların yapılmaması sonucu selden zarar gördüklerini aktardı.