Adana Alevi Platformu’ndan ırkçı saldırılara tepki

img
ADANA - Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Cömertpay,  Alevleri hedef alan ırkçı anlayışa tepki göstererek, “İnsanların toplumsal özelliklerini ırksal özelliklerine indirgeyen ve bu indirgemede kendince aşağılama yolunu seçen bir yobazlığa set çekiyoruz, karşı duruyoruz” dedi. 
 
Adana Alevi Platformu, ajansadana.com" adlı internet sitesinde Ercan Yılmaz adlı kişinin Aleviler ile Arap toplumu ve Nusayrileri hedef alan yazına tepki gösterdi. Heykelli Park'ta yapılan açıklamaya, CHP Adana milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 
 
Açıklamayı yapan Platform Dönem Sözcüsü Hüseyin Cömertpay, hiçbir ırkın diğer bir ırktan üstün olmadığını belirterek, “İnsan bile denmeyecek bu edepsizin Adana basın dünyasında yerinin olmadığını biliyoruz. Toplumu ayrıştıran ve bölen bir yaklaşım sergileyen, kafatasçı, zihniyet fukarası bu mahlukatla ilgili yasal hakkımızı sonuna kadar kullanmak üzere saklı tutuyoruz. Bilinmelidir ki; Adana Alevi Platformu, hangi inançtan ya da kültürden olursa olsun ırkçılığın, yobazlığın ve kafatasçılığın karşısındadır. Karşısında olmaya da devam edecektir. İnsanların toplumsal özelliklerini ırksal özelliklerine indirgeyen ve bu indirgemede kendince aşağılama yolunu seçen bir yobazlığa set çekiyoruz, karşı duruyoruz. Toplumun tüm kesimlerini de bu akıl almaz, pervasız zihniyete karşı durmaya çağırıyoruz" diyerek tepki gösterdi.