Şişli Belediyesi işçilerinden zam protestosu

img
İSTANBUL - Şişli Belediyesi’nde çalışan işçiler, ücretlerine yapılan yüzde 2 zammı protesto ederek, “İstanbul’da ev kirasının 10 bin, Ramazan pidesinin 10 TL olduğu bir ortamda karşı karşıya kaldığımız sefaleti vicdanınıza bırakıyoruz” dedi. 
 
İstanbul'da Şişli Belediyesi’nde çalışan işçiler, ücretlerine iyileştirme yapılması talebine aldıkları yüzde 2 zammı belediye önünde protesto etti. “Asgari değil insanca yaşam geçinemiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada, “Boyun eğme”  dövizi taşındı. Sık sık “Asgari değil insanca yaşam”, “Hak, hukuk adalet”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” ve “İşçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atılan açıklamada, basın metnini Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Sekreteri Neşe Karaçimen okudu. 
 
İşçi ve emekçilerin derinleşen ekonomik kriz nedeniyle artık geçinemediğini belirten Karaçimen, “Ülkemizin içinden geçtiği ağır ekonomik krizin etkileri günden güne artarken biz emekçiler, bu ağır ekonomik koşulları ailelerimizle birlikte en derin şekilde yaşıyoruz. Mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında şubemiz belediye yönetimiyle yaptığı görüşmelerde uzlaşmacı tavrını sonuna kadar sürdürmüştür. Unutmamak gerekir ki belediye yönetimi işçilerden fedakârlık istediği zaman işçiler ve emekçiler yüzde 4 ve yüzde 5 zamma razı gelerek, gereken fedakârlığı yapmış en iyi şekilde Şişli halkına hizmet vermeye devam etti. Dün yapılan son görüşmede de şube yönetimimiz aynı yapıcı ve uzlaşmacı tavrı ile masaya oturmuştur ancak belediye yönetimi güncel ekonomik koşullardan bihaber şekilde uzlaşmaz tavrını bir kez daha göstermiştir. Tüm uzlaşmacı ve iyi niyetli çabalarımıza rağmen işçi ve ailelerine reva görülen yüzde 2 zam olmuştur. Bugün İstanbul’da bir ev kirasının 10.000 TL olduğu, Ramazan pidesinin 10 TL olduğu bir ortamda karşı karşıya kaldığımız sefaleti takdir ve vicdanınıza bırakıyoruz. Daha özgür, eşit, adil ve insan onuruna yakışır ücret talebimizi buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Bu ses sadece bizlerin değil çocuklarımızın, eşlerimizin ve ailelerimizin sesidir. Geçinemiyoruz” diye belirtti.
 
Açıklama sloganlarla son buldu.