KHK’liler: Hukuk önünde hesaplaşacağımız gün yakındır

img
AMED - Tüm baskılara rağmen KHK’lilerin teslim olmadığını ve direndiğini belirten KESK Amed Şubeler Platformu, “Hukuk önünde hesaplaşacağımız gün yakındır” mesajı verdi.  
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamu çalışanlarına ihraç yolunu açan geçici 35’inci maddenin kaldırılması talebiyle Yenişehir ilçesi Hazal Park’ta her hafta gerçekleştirdikleri eylemlerini 55’inci haftasında sürdürdü. “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açılan eylemde sık sık  “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.  
 
Açıklamada konuşan Amed KESK Şube Sekreteri Güneş Özer, “Sendikal eylem ve etkinliklerin darbeyle hiç alakası yokken bu faaliyetler nedeniyle binlerce arkadaşımız ihraç edildi. OHAL kararnameleri ile sınır tanımayan siyasi iktidar beraberinde birçok kuruma kayyum atadı, birçok emekçi arkadaşımız ihraç, açığa alma mobbing gibi keyfi ve anti demokratik uygulamalarla karşı karşıya kalmıştır, demokratik uygulamalar karşısında hukuk önünde hesaplaşacağımız gün yakındır” diye konuştu.
 
Tüm baskı ve yok etme politikalarına rağmen KHK’lilerin teslim olmadığını vurgulayan Özer, direnmeye devam edeceklerini söyledi. 
 
Özer, ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi.