Bodrum'da kıyılara müdahale tepkisi

img
MUĞLA - Bodrum'da kıyılara yapılan müdahalelerin doğal yapıyı bozduğunu kaydeden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Denizlerin biyoçeşitliliğini bozmamalıyız" çağrısında bulundu. 
 
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede kıyıların talan edilmesine yönelik belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Kıyı çalışmalarının ve müdahalelerinin doğal yapıyı bozacağını söyleyen Aras, “Son dönemde kıyılarda beyaz kum kaplama çalışmaları yapılıyor. Kullanılan maddelerin insan sağlığına zararlı olduğu da görülüyor. Ayrıca Bodrum’un kıyı dokusuna da uygun değil. Yapılacak çalışmalar ile ilgili yasal prosedür var. Bu çalışmaları yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin gerekir. Aksi takdirde kıyıya müdahale edilemez, doğal yapısı bozulamaz. Farklı kurumlardan sadece görüş alınabilir, izin alınamaz" dedi.
 
DOĞAL DENGE BOZULDU
 
Kıyıları kullanan ve kıyılara müdahalede bulunanlara da seslenen Aras, kıyılara müdahale ederek doğal yapısının bozulmaması çağrısında bulundu. Son yıllarda deniz canlılarının yok olmaya yüz tutması nedeniyle doğal dengenin bozulduğunu aktaran Aras, "Denizlerin kendi kendini temizlemesi için önemli bir canlı türü olan deniz patlıcanının toplanmasına izin vermemeliyiz. Denizlerin biyoçeşitliliğini bozmamalıyız. Turgutreis bölgesinde deniz patlıcanı toplandığı bilgileri geliyor. Bilinçsizce yapılan bu avlar, doğal dengeyi bozacak ve birçok canlı türünün neslinin tüketmesine sebep olacak” diye belirtti.