Ekolojistler belediye meclis toplantısına alınmadı

img

MUĞLA – Menteşe ve Yatağan ilçelerinde yapımı devam eden çimento fabrikasına verilen yapı ruhsatının iptal edilmesini isteyen ekolojistler, belediye meclis toplantısına alınmadı.

Muğla’da Menteşe ve Yatağan ilçelerinin sınırları içinde yapımına devam edilen çimento fabrikasına ilişkin ekolojistler Menteşe Belediyesi Meclis toplantısına katılmak istedi. Ekolojistler ve yöre halkı belediyenin verdiği ruhsatı iptal etmesi için meclis üyeleriyle görüşmek istedi fakat zabıta ekipleri tarafından engellendi.

Ancak kitle meclis toplantısının ardından salona girip açıklama yaptı. Açıklamada Deştin Çevre Platformu adına konuşan Mehmet Uyan, meclis toplantısına katılarak fabrikaya verilen ruhsatın iptalini isteyeceklerini söyledi. Ancak önce engellendiklerini daha sonra da toplantının erken bitirildiğini belirten Uyan, “Bizim 6 aydır açıklamalarımız belli. Bilim ve hukuk doğrultusunda hocalarımızın hazırladığı rapor doğrultusunda hareket ediyoruz. Usulsüz, yanlış ÇED raporu ha dayanarak, biz Menteşe Belediyesi’nin ve yetkilerinin ÇED raporunun kapağını bile açmadığını iddia ediyoruz” dedi.

BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

Ardından konuşan Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcisi Haluk Özsoy da meclis toplantısına alınmamalarına tepki gösterdi. Belediyenin bu yolla kendilerinden kaçamayacağını vurgulayan Özsoy, “Biz eylemlerimizi büyüterek sürdürmeye devam edeceğiz. 7 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’de Menteşe Belediyesi’nin önünde büyük bir eylemimiz vardır, tüm halkımız davetlidir. Bu gibi siyasi ayak oyunlarıyla bizden kaçamazsınız çünkü biz halkız” diye belirtti.

CHP MERKEZİNE TAŞINDI

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi Eş Sözcüsü Mustafa Tuncaelli de bu projeyle fabrika dışında kalan 8 bin dönümlük ormanın da yok olacağının altını çizdi. Bir yandan hukuki bir yandan da fiili mücadele yürüttüklerini sözlerine ekleyen Tuncaelli, “En son bununla ilgili belediyeye yaptığımız birçok ziyaretlerde ruhsat iptalinin çok önemli olduğunu ifade ettik. En sonunda bu konu da Ankara’ya gittik, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. 27 Mayıs’ta buraya Ali Öztunç geldi, burada bizlerle toplantı yapıldı ve bize sözler verildi. 27 Mayıs’tan bu güne bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. ‘Ruhsatı iptal edeceğiz’ dediler. Bir an önce bu yıkım projesinin durdurulması için yapı ruhsatının iptalini istiyoruz” ifadelerini kullandı.