Ağaç kıyımı AKP'li belediye başkanını da isyan ettirdi

img

ARDAHAN - Ardahan’ın Canibeğ ve Serinçayır yaylalarındaki ağaç kesimi AKP'li Köprülü Belde Belediye Başkanı Yücel Akkoç’ı da isyan ettirdi. Akkoç, “Burada artık hayvancılığın yapılamayacağını, kuraklık ve susuzluğun daha da artacağını, insanların göç ettiğini ve nüfusun giderek düştüğünü biliyoruz” dedi.

 
Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Köprülü beldesindeki Canibeğ ve Serinçayır yaylalarında ağaç kıyımı durmadı. Orman İşletmesi Müdürlüğü kontrolünde yapılan kesime karşı çevrecilerin eylem yapma karar alması üzerine yetkililer "Orman kesiminin basına yansıtılmaması karşılığında" kesimi durdurma sözü verdi. Bu söze güvenilerek eylemden vazgeçilmesine rağmen ağaç kesimine devam edildi.
 
'BAŞA ÇIKAMIYORUZ'
 
Serinçayır Derneği yöneticilerinden Acer Güven, bölgede yaşanan ağaç kıyımından kaynaklı ekosistemin büyük zarar gördüğünü söyledi. Güven, “Bu süreçte Erzurum Bölge Orman İşletme Müdürlüğü ile başa çıkamaz duruma geldik. Müdürlük, verdiğimiz mücadeleye karşılık orman kesimini durduracağına söz verdi. Buna rağmen orman kesimine sistematik olarak devam ediliyor. Bu konudaki mücadelemize devam edeceğiz. Ancak yetkilileri de bu konuda göreve davet ediyoruz. Ormanların yok edilişini önüne geçilmesini bekliyoruz” dedi. 
 
Yaylalarda yapılan ağaç kıyımına AKP'li Köprülü Belde Belediye Başkanı Yücel Akkoç da isyan etti.
 
KESİLECEK 8 BİN AĞAÇ DAMGALANDI
 
Kesilen ormanların yaşamın vazgeçilmez temel unsuru ve bölge halkının geçim kaynağı olduğunu dile getiren Akkoç, ormanlık alanda kesilmesi kararlaştırılan 8 bin ağacın damgalandığını gördüklerini ifade etti. Akkoç “Burada artık hayvancılığın yapılamayacağını, 2001 yılında çektiğimiz kuraklık ve susuzluğun daha da artacağını, insanların göç ettiğini ve nüfusun giderek düştüğünü biliyoruz” diyerek, yapılan kıyıma tepki gösterdi.