Turgutlu'da kirlilik ağaçları kuruttu

img
MANİSA - Turgutlu'daki Irlamaz Vadisi'nde dikilen ağaçların bakımsızlık ve çevre kirliliği nedeniyle kuruması protesto edildi.  
 
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan Irlamaz Vadisi'ndeki ağaçları kurumasına ilişkin açıklama yapıldı. Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) öncülüğünde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada, “Doğada ırkçılığa hayır”, “Manisa Büyükşehir Belediyesi doğada ırkçı uygulamayı bırak”, “Doğayı sermayeye kurban ettirmeyeceğiz” ve “Doğanın dili insanlık dilidir” yazılı dövizler açıldı.
 
AĞAÇLAR KURUDU 
 
TURÇEP üyesi Metin Sert, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Irlamaz Vadisi'nde çevre kirliliğine karşı önlem almadığını belirtti. Vadinin bakımsız olduğunu ve sanayi atıklarından dolayı kirletildiğine dikkati çeken Sert, ekolojistlerin vadide yaptığı ağaçlandırma çalışmalarına işaret ederek, "Şimdi de ağaçları kirlilikten nasıl kurtarabiliriz diye düşünüyoruz. Ektiğimiz ağaçlar çevre kirliliği ve bakımsızlıktan dolayı kurumaya başladı. Çevre kirliliği konusunda Büyükşehir Belediyesi hiçbir tedbir ve önlem almıyor. İnsan ve çevre konusunda büyükşehir belediyesini uyarıyoruz. Buradan çevreye ve insana gerçekten değer veriliyorsa önlem alınsın" çağrısı yaptı. 
 
Açıklamanın ardından çevre temizliği yapıldı.